ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Φυσικά Κρασιά

Μα, υπάρχουν φυσικά και αφύσικα κρασιά;! Σίγουρα ο ορισμός δεν είναι ξεκάθαρος αλλά, για να μπει ένα κρασί στην κατηγορία αυτή, θα πρέπει να τηρηθούν κάποια βασικά πράγματα. Τα φυσικά κρασιά είναι εκείνα που έχουν ελάχιστες παρεμβάσεις. Τι σημαίνει αυτό; 
Τα σταφύλια καλλιεργούνται οργανικά ή βιοδυναμικά ή με τη φιλοσοφία της περμακουλτούρας (αειφόρος καλλιέργεια). Το κρασί ζυμώνει με τις δικές του αυτόχθονες ζύμες και όχι του εμπορίου. Δεν επιτρέπονται πρόσθετα και διορθωτικά, όπως π.χ. τρυγικά για τη διόρθωση της οξύτητας ή μέσα διαύγασης για να καθαρίσει το κρασί και να γίνει διαυγές. Απαγορεύονται διεργασίες όπως το φιλτράρισμα. Η χρήση θειωδών είναι πολύ περιορισμένη ή μηδενική.
Ωχρό και διαυγές λεμονοπράσινο χρώμα με καθαρή και μέτριας έντασης μύτη. Μέλι, ώριμα πράσινα φρούτα όπως αχλάδι, μαζί με νότες από περγαμόντο. Στο στόμα έχει μεταλλικό χαρακτήρα, και πάλι με νότες εσπεριδοειδών και πράσινων φρούτων, μέτριο σώμα και μέτρια προς υψηλή οξύτητα. Μακρά λεμονάτη επίγευση...
29.90€ 30.90€
Χωρίς ΦΠΑ:24.11€
Όψη που αγγίζει το χρυσό και εντυπωσιακός αρωματικός χαρακτήρας, με πιο χαρακτηριστικό το χαμομήλι και το κάρδαμο, γύρω από έναν πυρήνα εσπεριδοειδών και πράσινων φρούτων, όπως περγαμόντο, lime και αχλάδι, πάντα με την παρουσία της ορυκτότητας. Γεματο σώμα με υπαρκτές αλλά ήρεμες τανίνες, με γεύσεις..
31.80€ 33.20€
Χωρίς ΦΠΑ:25.65€
Το οινοποιείο Τετράμυθος έχει μπει δυναμικά στο χώρο των βιολογικών κρασιών ήπιας φυσικής οινοποίησης και κερδίζει τις εντυπώσεις O Σιδερίτης προέρχεται από ένα αυτόριζο αμπελοτεμάχιο 3 στρεμμάτων, ηλικίας 54 ετών, που βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή της Αιγιαλείας.Στην όψη συναντάμε ένα ανοιχτό..
17.50€ 18.00€
Χωρίς ΦΠΑ:14.11€
Η συνεργασία της οινολόγου του κτήματος Χατζηβαρύτη, Χλόης Χατζηβαρύτη, και του Σουηδού οινολόγου Toblas Tullberg, έφερε τη δημιουργία του Migma Pet Nat Rosé. Το κρασί αποτελείται από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα, οι οποίες προέρχονται από τη Φιλυριά Γουμένισσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το d..
20.50€ 21.10€
Χωρίς ΦΠΑ:16.53€
Το πρώτο PetNat του κτήματος ανήκει στους πειραματικούς οίνους της Χλόης Χατζηβαρύτη, αποτελεί προϊόν συνεργασίας της με τον οινοποιό Tobias Tullberg και είναι απολύτως φυσικό, χωρίς καμία προσθήκη. 60% Μοσχάτο Αλεξανδρείας, 30% Μαλαγουζιά και 10% Ξινόμαυρο.Οι λευκές ποικιλίες (Μοσχάτο και Μαλα..
19.70€ 20.10€
Χωρίς ΦΠΑ:15.89€
Παραγωγός: Κτήμα Λίγας
Θα περιμένατε ότι υπάρχει ένα λευκό Ξινόμαυρο που παλαιώνει με το σύστημα Solera; Και όμως υπάρχει, και έρχεται στα ποτήρια μας από το κτήμα Λίγας. Ένα blanc de noir Ξινόμαυρο που προέρχεται βιοδυναμικούς αμπελώνες, ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και παλαιώνει με το σύστημα Solera από 4 διαφορετικές χρον..
56.80€ 59.50€
Χωρίς ΦΠΑ:45.81€
Το οινοποιείο Τετράμυθος έχει μπει δυναμικά στο χώρο των βιολογικών κρασιών ήπιας φυσικής οινοποίησης και κερδίζει τις εντυπώσεις.  Κρασί από ιδιόκτητα αμπέλια σε ένα αμπέλι στα 715 μ. Βραχώδες κυρίως έδαφος και σε βόρεια έκθεση που του δίνει ένα δροσερό χαρακτήρα. Κλασική ερυθρή οινοποίηση με ''φυ..
12.30€ 12.60€
Χωρίς ΦΠΑ:9.92€
Τα σταφύλια για την ετικέτα Naturally προέρχονται από ένα ξερικό αμπελοτόπι 60 ετών, όπου ακολουθείται ήπια καλλιέργεια και πραγματοποιείται αυθόρμητη ζύμωση χωρίς προσθήκη θειώδους.Στο ποτήρι συναντάμε ένα φωτεινό λεμονί χρώμα. Στη μύτη βρίσκουμε αρώματα εσπεριδοειδών, λουλουδιών, τροπικών φρούτων,..
15.50€
Χωρίς ΦΠΑ:12.50€
Το οινοποιείο Τετράμυθος έχει μπει δυναμικά στο χώρο των βιολογικών κρασιών ήπιας φυσικής οινοποίησης και κερδίζει τις εντυπώσεις. Το Cabernet Sauvignon προέρχεται από δύο αμπελοτόπια ένα στα 450 μέτρα και άλλο ένα στα 850 μέτρα, με αμπέλια 40 ετών.Στην όψη συναντάμε ένα πορφυρό χρώμα. Στην μύτη βρί..
19.50€ 20.00€
Χωρίς ΦΠΑ:15.73€
Παραγωγός: Oenos Nature
Tο Oenos Nature είναι μία φίνα Νάουσα με τόσες τανίνες όσες πρέπει, φρεσκάδα φρούτου και εξαιρετική τυπικότητα new age Νάουσας. Να τονίσουμε ότι κατά τη ζύμωση χρησιμοποιούνται ολόκληρα τσαμπιά σε ποσοστό 25%. Το χρώμα του είναι λαμπερό ρουμπινί. Τα έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως οι άγριες φρ..
13.90€ 14.30€
Χωρίς ΦΠΑ:11.21€
Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και οδηγούνται σε έκθλιψη χωρίς αποβοστρύχωση. Η οινοποίηση γίνεται με ιθαγενείς ζύμες και η συνολική εκχύλιση με τα στέμφυλα διαρκεί περίπου 2 μήνες, ενώ το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες συνολικά για περίπου 8 μήνες. Στη συνέχεια εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.Στ..
16.70€
Χωρίς ΦΠΑ:13.47€
Η λέξη Άθικτος προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα "θιγγάνω" που σημαίνει ακουμπώ ελαφρά. Οι Άθικτοι Οίνοι του συνεταιρισμού Σάμου ακολουθούν τη φιλοσοφία της ήπιας οινοποίησης, τα λεγόμενα φυσικά κρασιά.  Ο Προφήτης προέρχεται από τη θέση Παλιάμπελα του χωριού Παγώνδας, σε υψόμετρο 450..
18.90€ 19.50€
Χωρίς ΦΠΑ:15.24€
Προϊόντα 1 εως 12 από 50 (5 Σελίδα/ες)