ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Με ποιον τρόπο μπορώ να βρω αυτό που ψάχνω?

Κάθε φορά που ψάχνουμε κάτι, δεν είναι απαραίτητο ότι τα κριτήρια που έχουμε εκείνη την στιγμή στο μυαλό μας θα είναι τα ίδια. Μπορεί σήμερα να θυμόμαστε το όνομα του κρασιού που ψάχνουμε, την επόμενη φορά όμως, να θυμόμαστε ότι είναι «ένα κόκκινο από την Σαντορίνη». Συνεπώς η σωστή απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι «με πολλούς τρόπους».

 

Στην ιστοσελίδα μας, υπάρχουν οι εξής τρεις ενότητες :

 

1. Το πεδίο αναζήτησης κειμένου (επάνω αριστερά):

Όταν ξέρουμε την ονομασία του προϊόντος που ψάχνουμε, αυτό το πεδίο είναι ο καλύτερος μας φίλος. Απλά γράφουμε εκεί το όνομα (ή έστω και μέρος του), και στα αποτελέσματα θα έχουμε αυτό που ψάχνουμε. Όταν εμφανιστούν τα αποτελέσματα, παρατηρούμε ότι στην αριστερή κολόνα, οι επιλογές θα έχουν αλλάξει. Τα φίλτρα που υπάρχουν εκεί, έχουν «περιοριστεί» βάσει της αναζήτησης που κάναμε λίγο πριν. Μέσω αυτών των φίλτρων στη συνέχεια, μπορούμε να κάνουμε την αναζήτηση μας ακόμα πιο συγκεκριμένη.

 

 

2. Το Μενού:

 

Μέσω του κεντρικού Μενού μπορούμε να επιλέξουμε είτε την βασική κατηγορία των προϊόντων που μας ενδιαφέρουν, είτε κάποια από τις υποκατηγορίες τους. Οι βασικές κατηγορίες είναι το Κρασί, τα προϊόντα Delicatessen, τα Αποστάγματα, η Μπύρα, αλλά και το Δώρο. Κάθε μια από τις βασικές αυτές κατηγορίες έχει τις δικές της υποκατηγορίες. Το κρασί για παράδειγμα, έχει τις υποκατηγορίες Ερυθρά, Λευκά, Ροζέ, Γλυκά, Αφρώδη, Ρετσίνα και Magnum. Έτσι λοιπόν, αν ψάχνουμε να βρούμε ένα ροζέ κρασί, θα μετακινήσουμε το mouse επάνω στην λέξη «Κρασί» και από το μενού που θα εμφανιστεί θα επιλέξουμε τα «Ροζέ». Με την εμφάνιση των αποτελεσμάτων, θα παρατηρήσουμε ότι στην αριστερή κολόνα τα φίλτρα έχουν «περιοριστεί» και μπορούμε μέσω αυτών να κάνουμε την αναζήτηση μας πιο συγκεκριμένη.

 

 

3. Η αριστερή κολόνα:

Στην αριστερή κολόνα, υπάρχουν διάφορα φίλτρα που θα μας βοηθήσουν να καταλήξουμε σε αυτό που ψάχνουμε.

Κάθε φορά που επιλέγουμε κάτι σε ένα από αυτά, τα υπόλοιπα φίλτρα προσαρμόζονται στην επιλογή μας και έτσι μας βοηθούν να καταλάβουμε τι περαιτέρω δυνατότητες αναζήτησης υπάρχουν. Έτσι, αν για παράδειγμα επιλέξουμε έναν από τους παραγωγούς, θα ανακαλύψουμε στην συνέχεια ότι οι επιλογές μας στο φίλτρο «Ποικιλία σταφυλιού» έχουν πλέον περιοριστεί μόνο σε αυτές που ο συγκεκριμένος παραγωγός χρησιμοποιεί. Σε κάθε επόμενη επιλογή μας από τα φίλτρα αυτά, τα υπόλοιπα φίλτρα περιορίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.