ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Blog για τα Ελληνικά Κρασιά RSS Feed

07 Δεκ Μετάγγιση: Ανάγκη ή...φιγούρα; | Σταύρος Μουστάκας-Οκταποδάς DipWSET
Greece and Grapes 0 1801
Μετάγγιση: Ανάγκη ή...φιγούρα; Οι περισσότεροι από όσους διαβάζουμε αυτές τι γραμμές έχουμε γίνει μάρτυρες, σε κάποιο καλό εστιατόριο, του οινοχόου (σε απλά ελληνικά, sommelier) να εφαρμόζει με χειρουργική ακρίβεια και θρησκευτική ευλάβεια τη διαδικα..
21 Σεπ Αφρώδη: Κρασιά γιορτής ή όχι μόνο; | Σταύρος Μουστάκας-Οκταποδάς DipWSET
Greece and Grapes 0 630
Εικόνες χαράς, γιορτής και επιβράβευσης κατορθωμάτων! Κι όμως. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που το μάρκετινγκ μάς έχει περάσει για τα αφρώδη κρασιά. Είναι όμως έτσι; Ή δικαιούνται να καυχιούνται για πολύπλοκα και μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως και για υπ..
29 Ιουν Παράγοντες Ποιότητας στο Κρασί
Greece and Grapes 0 1184
Αλήθεια, τι σημαίνει άραγε “ποιοτικό κρασί”; Τι είναι αυτό που κατατάσσει μια φιάλη σε υψηλότερο σκαλοπάτι από μια άλλη και, πιθανά, την κάνει και ακριβότερη;Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή που δεν χωράει αντιρρήσεις: Καλό κρασί είναι αυτό που απλά μα..
01 Ιουν Ούζο & τσίπουρο: Τα αποστάγµατα της χαράς
Yiannis 0 41440
Το ούζοΤο γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε κυρίως χάρη στους μικρασιάτες πρόσφυγες αποσταγματοποιούς. Ιδιαίτερες πατρίδες του θεωρούνται η Λέσβος και η ­Χίος, αλλά μακρόχρονη παράδοση έχει και η Βόρεια Ελλάδα. Από το 1989,το ούζο αποτελεί αναγνωρισμένο..
17 Μαϊ Ελληνικές Ποικιλίες Λευκών Κρασιών
konstantinos 0 25879
Σε αυτό το άρθρο θα σταθούμε περισσότερο και θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε τις κύριες τουλάχιστον Ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού που παράγουν υψηλής ποιότητας μονοποικιλιακά λευκά κρασιά ή που συμμετέχουν σε χαρμάνια αυτών:1. ΑηδάνιΕμφανίζετα..
16 Μαϊ Ελαττώματα του Κρασιού
Greece and Grapes 0 1777
Ας φτιάξουμε μαζί μια όμορφη εικόνα: Αυτή η καταπληκτική φιάλη, που τόσο καιρό σχεδίαζα την ώρα και την κατάλληλη περίσταση να την ανοίξω, μαζί με τους κολλητούς ή ακόμα και στο πρώτο ραντεβού, έχει φτάσει. Και αφαιρώ τον φελλό, σερβίρω με ύφος κορυφ..
01 Μαϊ Τα καλύτερα ροζέ του καλοκαιριού, από ελληνικές ποικιλίες!
Greece and Grapes 0 24702
Τα καλύτερα ροζέ του καλοκαιριού! (από ελληνικές ποικιλίες)   Τα ελληνικά ροζέ έχουν, δίχως αμφιβολία, μπει γερά στο ροζέ παιχνίδι και πλέον δεν θεωρούνται τόσο πολύ εποχικό είδος. Η κατηγορία ανθίζει και αυτό είναι καλό νέο, ενώ κάποιοι παραγω..
14 Απρ Στη σειρά για ένα Κρασί Μπρούσκο
Yiannis 0 9177
Είναι κατακόκκινο, στιβαρό και στυφό, κι είναι το περιβόητο μπρούσκο που πριν χρόνια έγινε και τηλεοπτική σειρά. Τι ακριβώς όμως εννοεί ο ποιητής, χαρακτηρίζοντας ένα κρασί ως μπρούσκο; Πρόκειται για λαϊκή, κάπως συγκεχυμένη ορολογία, που χρησιμοπο..
29 Μαρ Ελληνικά Αποστάγματα
Greece and Grapes 0 1719
Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ποιοτικά άλματα στην παραγωγή αποσταγμάτων. Απλά αλλά και παλαιωμένα δείγματα διαπρέπουν σε διεθνείς διαγωνισμούς και ξένες αγορές, με την προ δεκαετίας κατάσταση να είναι μακρινό παρελθόν.Ας τα γνωρίσουμε μα..
Προϊόντα 1 εως 9 από 161 (18 Σελίδα/ες)