ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Blog για τα Ελληνικά Κρασιά RSS Feed

07 Απρ Με τι κρασιά θα νιώσω ασφαλής το Πάσχα; | Σταύρος Μουστάκας-Οκταποδάς DipWSET
Greece and Grapes 0 793
Με τι κρασιά θα νιώσω ασφαλής το Πάσχα; Να ταιριάξω κλασικά ή … αντισυμβατικά; Κυριακή του Πάσχα, ημέρα γιορτής και πανηγυρικής λήξης της νηστείας.Παραδοσιακά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, (σχεδόν) όλοι θα φάμε μαγειρίτσα, αρνί, στη σούβλα, στο φούρν..
15 Μαρ Νέα διάκριση για ένα ελληνικό κρασί.
Greece and Grapes 0 755
Νέα διάκριση για ένα ελληνικό κρασί !   Το Κτήμα ΓεροβασιλείουSyrah 2021 συμπεριλήφθηκε στα 10 καλύτερα Syrah  στον κόσμο στο διαγωνισμό Syrah Du Monde! Η κριτική επιτροπή δοκίμασε τυφλά περισσότερα από 260 κρασιά από 23 χώρες και επέλεξε τα πιο χαρα..
10 Φεβ Πως Περιγράφω Ένα Κρασί;
Greece and Grapes 0 1130
Πως Περιγράφω Ένα Κρασί;Οινικά περιοδικά, blogs, έντυπα, όλα αυτά πολλές φορές με όρους και ατάκες … ακατανόητες. Τελικά τι σημαίνουν όλοι αυτοί οι εξωτικοί όροι; Αν ξετρελάθηκα με ένα κρασί, πως θα το περιγράψω στη φίλη μου για να την πείσω να το δο..
07 Δεκ Μετάγγιση: Ανάγκη ή...φιγούρα; | Σταύρος Μουστάκας-Οκταποδάς DipWSET
Greece and Grapes 0 2449
Μετάγγιση: Ανάγκη ή...φιγούρα; Οι περισσότεροι από όσους διαβάζουμε αυτές τι γραμμές έχουμε γίνει μάρτυρες, σε κάποιο καλό εστιατόριο, του οινοχόου (σε απλά ελληνικά, sommelier) να εφαρμόζει με χειρουργική ακρίβεια και θρησκευτική ευλάβεια τη διαδικα..
21 Σεπ Αφρώδη: Κρασιά γιορτής ή όχι μόνο; | Σταύρος Μουστάκας-Οκταποδάς DipWSET
Greece and Grapes 0 874
Εικόνες χαράς, γιορτής και επιβράβευσης κατορθωμάτων! Κι όμως. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που το μάρκετινγκ μάς έχει περάσει για τα αφρώδη κρασιά. Είναι όμως έτσι; Ή δικαιούνται να καυχιούνται για πολύπλοκα και μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως και για υπ..
29 Ιουν Παράγοντες Ποιότητας στο Κρασί
Greece and Grapes 0 1485
Αλήθεια, τι σημαίνει άραγε “ποιοτικό κρασί”; Τι είναι αυτό που κατατάσσει μια φιάλη σε υψηλότερο σκαλοπάτι από μια άλλη και, πιθανά, την κάνει και ακριβότερη;Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή που δεν χωράει αντιρρήσεις: Καλό κρασί είναι αυτό που απλά μα..
01 Ιουν Ούζο & τσίπουρο: Τα αποστάγµατα της χαράς
Yiannis 0 46648
Το ούζοΤο γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε κυρίως χάρη στους μικρασιάτες πρόσφυγες αποσταγματοποιούς. Ιδιαίτερες πατρίδες του θεωρούνται η Λέσβος και η ­Χίος, αλλά μακρόχρονη παράδοση έχει και η Βόρεια Ελλάδα. Από το 1989,το ούζο αποτελεί αναγνωρισμένο..
17 Μαϊ Ελληνικές Ποικιλίες Λευκών Κρασιών
konstantinos 0 30150
Σε αυτό το άρθρο θα σταθούμε περισσότερο και θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε τις κύριες τουλάχιστον Ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού που παράγουν υψηλής ποιότητας μονοποικιλιακά λευκά κρασιά ή που συμμετέχουν σε χαρμάνια αυτών:1. ΑηδάνιΕμφανίζετα..
16 Μαϊ Ελαττώματα του Κρασιού
Greece and Grapes 0 2069
Ας φτιάξουμε μαζί μια όμορφη εικόνα: Αυτή η καταπληκτική φιάλη, που τόσο καιρό σχεδίαζα την ώρα και την κατάλληλη περίσταση να την ανοίξω, μαζί με τους κολλητούς ή ακόμα και στο πρώτο ραντεβού, έχει φτάσει. Και αφαιρώ τον φελλό, σερβίρω με ύφος κορυφ..
Προϊόντα 1 εως 9 από 164 (19 Σελίδα/ες)