ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Δουλουφάκης - Οινοποιείο

Η παράδοση της οικογένειας Δουλουφάκη στην αμπελοκαλλιέργεια και στην παραγωγή οίνων ξεκινάει περίπου το 1930, όταν πρώτος ο παππούς Δημήτρης Δουλουφάκης αρχίζει επαγγελματικά την παραγωγή οίνων σε παλιά πατητήρια. Το 1952, η οικογένεια λαμβάνει μέρος στην 17η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου και της αποδόθηκε έπαινος για την ποιότητα των προϊόντων της. Σήμερα η αμπελουργική και οινολογική παράδοση της οικογένειας Δουλουφάκη συνεχίζεται από τον εγγονό Νίκο Γ. Δουλουφάκη, ο οποίος σπούδασε Οινολογία στην οινολογική σχολή της Alba στο Piemonte της Ιταλίας. Μετά το τέλος των σπουδών του, εργάστηκε σε οινοποιεία της περιοχής κι όταν επέστρεψε στην Κρήτη, προχώρησε καταρχήν σε αναδιάρθρωση του ιδιόκτητου αμπελώνα με νέες ποικιλίες, χρησιμοποίηση μηχανικών μέσων και με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους καλλιέργειας. Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 300 περίπου μέτρων και η καλλιέργεια τους γίνεται με μηχανικά μέσα. Είναι έκτασης 82 στρεμμάτων και βρίσκονται εντός της αμπελουργικής ζώνης των Δαφνών. Καλλιεργούνται οι ποικιλίες Βηλάνα, Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας, Malvasia, Μαντηλάρι , Chardonnay, Sauvignon Blanc,Λιάτικο, Κοτσιφάλι, Cabernet Sauvignon, Sangiovese και Syrah. Όμως, εκτός από τα ιδιόκτητα αμπέλια, σταφύλια προμηθεύονται και από αγρότες που βρίσκονται στην περιοχή, με τους οποίους συνεργάζονται."
 Το οινοποιείο Δουλουφάκη εντάσσει ένα νέο μέλος στην οικογένεια των Δάφνιων, ένα ροζέ το οποίο δημιουργείται από τις ποικιλίες πρεσβευτές του Κρητικού αμπελώνα, δηλαδή το Λιάτικο και το Βιδιανό.Στην όψη έχουμε ένα φωτεινό ροζ χρώμα. Στη μύτη βρίσκουμε αρώματα κόκκινων φρούτων, αποξηραμένα άνθη..
9.40€
Χωρίς ΦΠΑ:7.58€
Η ομάδα του οινοποιείου Δουλουφάκης δεν επαναπαύεται ποτέ και δημιουργεί ένα νέο κρασί, αλλά από μία παλιά ποικιλία, τον Ταχτά. Μια ποικιλία όπου τη δεκαετία του '70 ήταν διαδεδομένη στην περιοχή και ο Νίκος Δουλουφάκης είχε αναμνήσεις από τον παππού και τον πατέρα του να την οινοποιούν.Ο Ταχτάς οιν..
11.50€
Χωρίς ΦΠΑ:9.27€
Βαθυκόκκινο στην όψη, με περίπλοκο μπουκέτο αρωμάτων που εκφράζονται μέσα από νότες μαρμελάδας κεράσι, δαμάσκηνου, βανίλιας, μπαχαρικών και σοκολάτας. Στόμα που χαρακτηρίζεται από μια πληθωρική, νεοκοσμίτικη φυσιογνωμία, γεμάτο, με βελούδινες τανίνες και επίγευση ζεστή, πικάντικη και μακριά...
11.90€ 12.30€
Χωρίς ΦΠΑ:9.60€
Οινοποιείο Δουλουφάκης Enotria Λευκός 2021
D '15
Commended
-18 %
Ένα κρασί με λαμπερό λεμονί χρώμα. Χαρακτηρίζεται από αρώματα άγουρων εσπεριδοειδών, αχλαδιού, πράσινου μήλου, με νότες φυτικότητας να ακολουθούν. Στο στόμα είναι μέτριου σώματος, με υψηλή οξύτητα, με ένα μέτριας διάρκειας αλλά ευχάριστο τελείωμα...
4.50€ 5.50€
Χωρίς ΦΠΑ:3.63€
Ροζ απαλό χρώμα με μωβ ανταύγειες, μύτη μέτριας έντασης, καραμελένια, με αρώματα που παραπέμπουν σε γλυκό βύσσινο, κεράσι και τσιχλόφουσκα. Στόμα καλού όγκου, δροσερό κι αρμονικό. Επίγευση με γλύκα και bitter αίσθηση στο φινίρισμα...
5.60€
Χωρίς ΦΠΑ:4.52€
Η οινοποίηση του Βιδιανού Amphora του κτήματος Δουλουφάκη πραγματοποιήθηκε σε πήλινο αμφορέα (πιθάρι) 250-300 λίτρων, μέσω της διαδικασίας της εκχύλισης, χωρίς προσθήκη ζυμών, με ελάχιστο θειώδες. Έπειτα από 3 μήνες εκχύλιση έγινε διαχωρισμός και το κρασί παρέμεινε για 2 ακόμη μήνες στο πιθάρι. Στη ..
13.90€ 14.40€
Χωρίς ΦΠΑ:11.21€
Η οινοποίηση του Muscat Amphora του κτήματος Δουλουφάκη πραγματοποιήθηκε σε πήλινο αμφορέα (πιθάρι) 250-300 λίτρων, μέσω της διαδικασίας της εκχύλισης, χωρίς προσθήκη ζυμών, με ελάχιστο θειώδες. Έπειτα από 3 μήνες εκχύλιση έγινε διαχωρισμός και το κρασί παρέμεινε για 2 ακόμη μήνες στο πιθάρι. Στη συ..
13.90€ 14.40€
Χωρίς ΦΠΑ:11.21€
Ένα Ασύρτικο από την Κρήτη και το ιδιαίτερο terroir των Δαφνών σε 350μ. υψόμετρο, οινοποιημένο με μαεστρία από τον Νίκο Δουλουφάκη.Alargo σημαίνει "μακριά" και η ετικέτα του δείχνει έναν Κρητικό που αγναντεύει τον τόπο του από μακριά.Αναδεικνύονται τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας, όπως υψηλή ..
11.90€ 12.30€
Χωρίς ΦΠΑ:9.60€
Η οινοποίηση του Λιάτικου Amphora του κτήματος Δουλουφάκη πραγματοποιήθηκε σε πήλινο αμφορέα (πιθάρι) 250-300 λίτρων, μέσω της διαδικασίας της εκχύλισης, χωρίς προσθήκη ζυμών, με ελάχιστο θειώδες. Έπειτα από 3 μήνες εκχύλιση, έγινε διαχωρισμός και το κρασί παρέμεινε για 2 ακόμη μήνες με τις λάσπες τ..
13.90€ 14.40€
Χωρίς ΦΠΑ:11.21€
Οινοποιείο Δουλουφάκης Άσπρος Λαγός Λευκός 2021 Οινοποιείο Δουλουφάκης Άσπρος Λαγός Λευκός 2021
RP '16
88
JR '16
17
D '16
Silver (92)
Μη διαθέσιμο
Χρώμα χρυσαφί με πρασινωπές ανταύγειες. Αρώματα εσπεριδοειδών με κυρίαρχο το βερύκοκο, αλλά και λευκών λουλουδιών. Στόμα πληθωρικό και λιπαρό όπου γίνονται αισθητά τα αρώματα ώριμων φρούτων. Μακρά βανιλάτη επίγευση. ..
16.90€ 17.60€
Χωρίς ΦΠΑ:13.63€
Η ομάδα του οινοποιείου Δουλουφάκης δεν επαναπαύεται ποτέ και δημιουργεί ένα νέο κρασί, αλλά από μία παλιά ποικιλία, τον Ταχτά. Μια ποικιλία όπου τη δεκαετία του '70 ήταν διαδεδομένη στην περιοχή και ο Νίκος Δουλουφάκης είχε αναμνήσεις από τον παππού και τον πατέρα του να την οινοποιούν.Ο Ταχτάς οιν..
10.90€ 11.00€
Χωρίς ΦΠΑ:8.79€
Οινοποιείο Δουλουφάκης Δάφνιος Λευκός 2021
RP '17
89
JR '16
16
D '16
Silver (90)
-21 %
Αρκετά έντονο χρυσοκίτρινο χρώμα, και μύτη ώριμη, με φρούτο όπως βερίκοκο, πορτοκάλι και περγαμόντο, αλλά και άνθη λεμονιάς και γιασεμιού. Ευχάριστο στόμα, γεμάτο και στρογγυλό, με ωραία αίσθηση λιπαρότητας, καλή, τραγανή οξύτητα, και νότες φρούτων που διαρκούν ως το τελείωμα...
6.50€ 8.20€
Χωρίς ΦΠΑ:5.24€
Προϊόντα 1 εως 12 από 22 (2 Σελίδα/ες)