ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Αηδάνι

Αηδάνι
Χρώμα: Λευκό
Τύποι κρασιών: Λευκό, Επιδόρπιο
Κατηγορίες: ΠΟΠ Σαντορίνη, ΠΟΠ Σαντορίνη Vinsanto

Περιγραφή: Το Αηδάνι είναι μια λευκή ποικιλία που καλλιεργείται στις Κυκλάδες και κυρίως στη Σαντορίνη, τη Πάρο και τη Νάξο. Σπάνια οινοποιείται μόνη της, ενώ συνήθως χαρμανιάζεται με άλλες τοπικές ποικιλίες και κυρίως με Αθήρι και Ασύρτικο. Αυτό συμβαίνει επειδή το κρασί που δίνει έχει μέτριο αλκοολικό τίτλο και σχετικά αδύναμη οξύτητα, αλλά προσφέρει στα χαρμάνια του το ντελικάτα λεμονάτο και ελαφρώς ανθικό του άρωμα.

Τυπικά χαρακτηριστικά κρασιών: Λεμονάτο κι ελαφρύ
Ανοιχτό λεμονί χρώμα με έντονα ανθικά αρωματικά στοιχεία συνδυασμένα με φρέσκα ροδάκινα, βερίκοκα και κάποιες νότες μάραθου και βασιλικού. Καλή οξύτητα που ισορροπεί ευχάριστα με τη γλυκιά αίσθηση που αφήνουν τα υπολειμματικά σάκχαρα. Ντελικάτο, ελαφρύ, εύγευστο με καλής διάρκειας επίγευση που σε κα..
9.50€ 9.90€
Άνευ ΦΠΑ:7.66€
 Στη μύτη συναντάμε έναν τυπικό αρωματικό χαρακτήρα Σαντορίνης, με παρουσία πουρηνόκαρπων φρούτων, όπως το ροδάκινο αλλά και πράσινων φρούτων, με κυριότερο το αχλάδι. Χαρακτηριστική ορυκτότητα και κυρίως νότες βρεγμένης πέτρας, περιτρυγυρισμένες από αρωματα γιασεμιού. Γεμάτο σώμα με υψηλή οξύτητα κα..
19.80€ 20.50€
Άνευ ΦΠΑ:15.97€
Στην όψη έχουμε ένα διαυγές κρασί με μέτριας έντασης λεμονί χρώμα. Στη μύτη συναντάμε αρώματα εσπεριδοειδών όπως το γκρέιπφρουτ, σε συνδυασμό με κάποια στοιχεία φυτικότητας, με νότες από τροπικά φρούτα, άνθη και βότανα να ακολουθούν. Στο στόμα επιβεβαιώνονται τα αρώματα της μύτης, η τονισμένη οξύτητ..
28.90€ 30.30€
Άνευ ΦΠΑ:23.31€
Έντονη μύτη με αρώματα ξηρών καρπών, ώριμων κίτρινων φρούτων, κυδώνι και έντονη ορυκτότητα. Πληθωρικό και φινετσάτο ταυτόχρονα, λιπαρό στόμα, ηλεκτρική οξύτητα καιι μακρά αλμυρή επίγευση...
28.60€ 29.50€
Άνευ ΦΠΑ:23.06€
Στην όψη έχουμε ένα διαυγές, μέτριας έντασης χρυσοκίτρινο χρώμα. Στα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά συναντάμε τροπικά φρούτα, άνθη, εσπεριδοειδή, με τον βοτανικό και ορυκτό χαρακτήρα να ακολουθούν. Στο στόμα ο πλούσιος όγκος ισορροπεί εξαιρετικά με την καλά ενσωματωμένη οξύτητα, όπου μας οδηγ..
27.70€ 28.50€
Άνευ ΦΠΑ:22.34€
Ένα διαυγές στην όψη κρασί, με κίτρινο χρώμα και χρυσές ανταύγειες. Στη μύτη υπερτερούν τα ανθικά αρώματα, όπως λεμονανθοί και γιασεμί, ακολουθούν τα εσπεριδοειδή με το κίτρο, στη συνέχεια έρχεται το ροδάκινο, το κουμ-κουάτ, με κάποιες ορυκτές νότες να συμπληρώνουν την παλέτα. Απαλό, ευγενικό, με έν..
23.80€ 24.60€
Άνευ ΦΠΑ:19.19€
Ο Αντώνης Αργυρός στην Έξω Γωνιά Σαντορίνης και στον υπέροχο χώρο του Art Space Winery δημιουργεί κρασιά που καταδεικνύουν την τυπικότητα των ποικιλιών αλλά και τη μοναδικότητα του terroir της Σαντορίνης.Στο ποτήρι το χρώμα που συναντάμε είναι κίτρινο με χρυσές ανταύγειες. Στη μύτη είναι πολύπλοκο, ..
23.40€
Άνευ ΦΠΑ:18.87€
Ο Αντώνης Αργυρός στην Έξω Γωνιά Σαντορίνης και στον υπέροχο χώρο του Art Space Winery δημιουργεί κρασιά που καταδεικνύουν την τυπικότητα των ποικιλιών αλλά και τη μοναδικότητα του terroir της Σαντορίνης.Τα σταφύλια λιάζονται από 8 έως 14 ημέρες, κατόπιν ακολουθείται κλασική μέθοδος λευκής οινοποίησ..
64.70€
Άνευ ΦΠΑ:52.18€
Ζεστό κίτρινο χρώμα κι αρώματα λεμονιού, βουτύρου και σιροπιού. Στρογγυλό, παχύ στο στόμα με αιχμηρή οξύτητα που ισορροπείται από τη θερμότητα που του δίνει το αλκοόλ. Μεγάλη λεμονάτη επίγευση...
21.50€ 22.20€
Άνευ ΦΠΑ:17.34€
Ζεστό κίτρινο χρώμα κι αρώματα λεμονιού, βουτύρου και σιροπιού. Στρογγυλό, παχύ στο στόμα με αιχμηρή οξύτητα που ισορροπείται από τη θερμότητα που του δίνει το αλκοόλ. Μεγάλη λεμονάτη επίγευση. Σε φιάλη magnum και ξύλινη κασετίνα συνιστά και ένα υπέροχο δώρο...
74.50€
Άνευ ΦΠΑ:60.08€
Το νεαρότερο Vinsanto του Κτήματος Αργυρού δείχνει τι θα πει νεότητα για ένα τέτοιο κρασί. Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι μαζεύονται αυστηρά από πολύ παλιούς αμπελώνες στην Επισκοπή, ηλικίας τουλάχιστον δύο αιώνων, ειδικά επιλεγμένοι για αυτό το στυλ. Η συγκομιδή γίνεται αργότερα από την συνηθισμένη ημε..
39.90€ 40.90€
Άνευ ΦΠΑ:32.18€
Το όνομα προέρχεται από την:ἠχῶ : φυσικό φαινόμενο κατά το οποίο τα ηχητικά κύματα αντανακλώνται σε στερεά εμπόδια γινόμενα έτσι αισθητά στο ανθρώπινο αυτί.Ἡχῶ : η μυθολογική νύμφη που έχασε τη φωνή και κατά συνέπεια την έκφραση της, αποτελεί την αλληγορική απεικόνιση του ακουστικού φαινομένου.Η επι..
29.60€
Άνευ ΦΠΑ:23.87€
Προϊόντα 1 εως 12 από 28 (3 Σελίδα/ες)