ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Σαντορίνη - Ζυθοποιία

Παρά την κρύα και αβέβαιη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, μια παρέα αισιόδοξων και ενδεχομένως ελαφρώς αφελών φίλων τολμά μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα στη Σαντορίνη. Ένας Σέρβος ζυθοποιός, ο Boban Κrunic, ένας Άγγλος οινέμπορος & home-brewer aficionado, ο Steve Daniel, μια πολυτάλαντη Αμερικανίδα, η Majda Anderson και ένας Έλληνας οινολόγος  οινοπαραγωγός, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, συνθέτουν το πολυπολιτισμικό μείγμα  εταιρικό σχήμα της νεοσύστατης Μικρό-Ζυθοποιίας Σαντορίνης ελπίζοντας να προσθέσουν κάτι διαφορετικό στην ομολογουμένως βαρετή ελληνική σκηνή των άχρωμων και άοσμων lager. Στον παραδοσιακό οικισμό της Μέσα Γωνίας της Σαντορίνης στήθηκε το πολύ μικρό αυτό ζυθοποιείο που πιστεύουμε ότι πρέπει να το επισκεφθείτε στην πρώτη ευκαιρία που θα σας δοθεί. Εκεί, οι δύο ζυθοποιοί μας θα σας εξηγήσουν πως συνδυάζουν το νερό του ηφαιστειακού νησιού με τα προσεκτικά επιλεγμένα είδη βύνης από την Γερμανία & την Αυστρία, με τα πραγματικά σπάνια είδη Λυκίσκου από την Νέα Ζηλανδία, το Όρεγκον, την Τσεχία & την Σλοβενία και με μαγιές από το Βέλγιο & την Αμερική δημιουργώντας τις ιδιαίτερες αυτές μπίρες με σήμα τον γαϊδαράκο. Το έργο τους υποστηρίζεται απόλυτα από έναν εξαιρετικό εξοπλισμό αιχμής από την Αυστρία (Flecks Brauhaus 300) και την Ολλανδία. Η ποιότητα του εξοπλισμού, το ταλέντο των ζυθοποιών & οι σπάνιες πρώτες ύλες θα κάνουν τελικά την διαφορά. Τι είναι λοιπόν οι μπίρες τους? Είναι Γερμανικές Lager? Βρετανικές Ale? Βελγικές Μοναστηριακές ή μήπως θολές Weiss? Τίποτα από τα παραπάνω και ταυτόχρονα όλα τα παραπάνω μαζί! Ο πιο δόκιμος ίσως χαρακτηρισμός θα ήταν μάλλον αυτός των 'Lagered Ales', ένα είδος διασταύρωσης, ένα υβρίδιο αν προτιμάτε, ανάμεσα στις ξεδιψαστικές Lager & τις μεστές, αρωματικές κέλτικες Ale. Όπως και αν τις ονομάσουμε η ουσία τους παραμένει.

Νεανική και ελαφριά γεύση, με πολύ ντελικάτη πικράδα και απαλά φρουτώδη αρώματα. Εξωτικοί λυκίσκοι Motueka από την Νέα Ζηλανδία, Cascade από το Oregon και Aurora από την Σλοβακία δίνουν το άρωμά τους και την μικρή υπόπικρη διάσταση σε αυτήν την ξεδιψαστική ξανθιά μπίρα. IBU (Διεθνής Μονάδα Π..
3.40€
Χωρίς ΦΠΑ:2.74€
Στρογγυλή, αρωματική και πυκνή, φτιάχνεται με λυκίσκους από την Σλοβενία (Aurora & Styrian golding) και με τους Citra & Nelson Sauvin της Νέας Ζηλανδίας πάνω σ’ ένα υπόστρωμα βύνης Munich, που προσδίδει χαρακτηριστική πικράδα, η οποία όμως ενσωματώνεται καλά. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μπίρα «φαγητ..
3.90€
Χωρίς ΦΠΑ:3.15€
Προϊόντα 1 εως 2 από 2 (1 Σελίδα/ες)