ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Ιδαία - Οινοποιητική

ΙΔΑΙΑ: Πανάρχαια ονομασία της Κρήτης. Ιδαία ονομαζόταν η μητέρα των δέκα Κουρητών, τους οποίους γέννησε με τον βασιλιά της Κρήτης Δία (όχι τον θεό). Ο Δίας, για να τιμήσει τη σύζυγό του, ονόμασε ολόκληρη την Κρήτη «Ιδαία». Η ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ, δραστηριοποιείται στον χώρο του Κρητικού αμπελώνα και συγκεκριμένα στη ζώνη Ο.Π.Α.Π ΔΑΦΝΕΣ του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 1998 οι οινολόγοι Βασίλης Λαδερός και Καλλιόπη Βολιτάκη με μεράκι και γνώση δημιούργησαν την “ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ” με σκοπό την παραγωγή και εμφιάλωση κρασιών από ποικιλίες που καλλιεργούνται σε ιδιόκτητους αμπελώνες στην ευρύτερη περιοχή του Μαλεβιζίου. Το χωριό βρίσκεται σε μια από τις χαμηλότερες λοφοσειρές του Ψηλορείτη, σε ύψος περίπου 300 μέτρων. Στην ανατολική μεριά του χωριού βρίσκονται οι πλούσιοι αμπελώνες και ελαιώνες, ενώ δίπλα στους αμπελώνες βρίσκεται το παλιό μοναστήρι της Αγίας Θεοτόκου. Τα ασβεστούχα εδάφη, το ανάγλυφο τους μαζί με το ιδιαίτερο μικροκλίμα, διαμορφώνουν ένα τόπο ιδανικό για την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση ιδιαιτέρα ποιοτικών οίνων. Κύριος στόχος της Ιδαίας Οινοποιητικής είναι η παραγωγή εκλεκτών οίνων σε μια περιοχή γνωστή για τα αμπελοτόπια της από την αρχαιότητα και μέχρι τα μισά του περασμένου αιώνα. Στην προσπάθεια της ανάδειξης των χαρακτηριστικών ποικιλιών που συνδέονται με το μικροκλίμα της περιοχής διατηρούνται ιδιαίτερα χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, προσεκτική επιλογή της πρώτης ύλης καθώς και ελεγχόμενη τεχνική οινοποίησης με αποτέλεσμα παραγωγής εκλεκτών κρασιών με ισχυρή προσωπικότητα και συγκροτημένο αρωματικό χαρακτήρα.
Λαμπερό λεμονί χρώμα με πράσινες ανταύγειες και γευστικό χαρακτήρα απο νότες μπαχαρικών, βανίλιας και εσπεριδοειδών. Ένα 100% Βιδιανό που παλαιώνει για 4 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Τραγανή οξύτητα με πλούσια πικάντικη επίγευση...
16.40€ 16.90€
Χωρίς ΦΠΑ:13.23€
Οινοποιητική Ιδαία Βιδιανό 2022
JR '16
16.5
D '16
Bronze (88)
ΝΕΟ
Λευκοκίτρινο στην όψη με γκριζωπές ανταύγειες. Μοσχατίζουσα προσωπικότητα γεμάτη αρώματα από λουκούμι, δεντρολίβανο, τριαντάφυλλο, γιασεμί, αλλά και λεμόνι και γλυκό κυδώνι. Στόμα με μέτριο όγκο κι αρκετά καλή οξύτητα, με μεγάλη λεμονάτη επίγευση, που καταλήγει σε μοσχάτες αποχρώσεις...
10.90€
Χωρίς ΦΠΑ:8.79€
Κιτρινωπό απαλό χρώμα με ένα στεφάνι από πράσινες ανταύγειες. Μύτη ζωηρή και φρέσκια, με σπιρτόζικες κι επίμονες νότες από λευκά φρούτα και λεμονανθούς, στόμα με πλούτο, αρκετά λιπαρό και δροσερό, με οξύτητα που του προσδίδει νεύρο και ένταση και με καλής διάρκειας επίγευση...
10.80€ 11.00€
Χωρίς ΦΠΑ:8.71€
Ιδαία Γη Κοτσιφάλι Μανδηλάρι 2018
RP '14
88
D '12
Bronze
Έντονα ερυθρό με κόκκινο-κεραμιδί ανταύγειες. Μύτη με έμφαση στη βανίλια και στο κεράσι. Στόμα φρουτώδες με παρουσία φρούτων του δάσους και χαρακτηριστική οξύτητα. Τανίνες μαλακές, καλά δουλεμένες με ωραία δροσερή επίγευση...
11.80€ 12.20€
Χωρίς ΦΠΑ:9.52€
Ένα ροζέ κρασί που δημιουργήθηκε από τη συνοινοποίηση ερυθρών ποικιλιών της Κρήτης με την ιδιαίτερη λευκή ποικιλία Μοσχάτο Σπίνας. Ισορροπημένη γεμάτη γεύση με κομψά ανθικά αρώματα όπως ζουμπούλι και γιασεμί καθώς και εσπεριδοειδή όπως ροδάκινο και βερίκοκο. Εντυπωσιακή φρεσκάδα, με καλά ισορροπημέν..
10.40€
Χωρίς ΦΠΑ:8.39€
Η πιο πρόσφατη ετικέτα του οινοποιείου Ιδαία Γη φέρει το όνομα Malva de Crete και αναβιώνει μια ιστορική ποικιλία, τη Malvasia di Candia, με καταγωγή από το Ηράκλειο. Στην όψη συναντάμε ένα λεμονοπράσινο χρώμα. Στη μύτη βρίσκουμε αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών, πυρηνόκαρπων, με νότες τροπικών φρο..
10.10€ 10.40€
Χωρίς ΦΠΑ:8.15€
Ιδαία Οινοποιητική Ocean Λευκός 2022
RP '18
88
JR '15
16
D '16
Silver (90)
Κίτρινο λαμπερό χρώμα, σε ένα κρασί με ώριμα αρώματα λεμονανθού και κίτρου, φίνες νότες γλυκού πορτοκαλιού, αλλά και ίχνη από πεπόνι, βερίκοκο και βούτυρο. Ωραίο παχύ στόμα με επίμονο φρούτο, βοτανικότητα και χαρακτηριστική οξύτητα. Δροσερό και με φρουτώδη επίγευση...
11.50€ 11.90€
Χωρίς ΦΠΑ:9.27€
Η νέα ετικέτα από την Ιδαία είναι ένα μονοποικιλιακό Κοτσιφάλι, από ξηρικό αμπελώνα χαμηλής στρεμματικής απόδοσης στην περιοχή Βενεράτο, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ισορροπημένα φρουτώδη αρώματα στη μύτη, με μικρά κόκκινα φρούτα, φράουλα και βατόμουρο. Στρογγυλεμένο, ευχάριστο τελικό αποτέλεσμα και μακ..
8.10€ 9.70€
Χωρίς ΦΠΑ:6.53€
Ιδαία Οινοποιητική Ocean Ερυθρός 2015
D '14
Bronze (89)
 Βυσσινί σκούρο χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Ένα ενδιαφέρον μπουκέτο αρωμάτων στη μύτη όπου διακρίνουμε νότες καφέ, καβουρδισμένων ξηρών καρπών, καπνού, ζαμπόν και μελάνι, που καθώς εξελίσσονται προκύπτουν επίσης ώριμα φρούτα του δάσους. Στόμα με αρκετά καλό όγκο, με προεξέχουσες τανίνες και βανιλάτ..
16.50€ 17.40€
Χωρίς ΦΠΑ:13.31€
Μία από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού εμφιαλώσεις ξηρού Λιάτικου, από το πολύ καλό κρητικό οινοποιείο Ιδαία. Απαλό ρουμπινί χρώμα. Μύτη κυρίως μπαχαρένια, με κανέλα και μοσχοκάρυδο μαζί με αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων. Το βαρέλι είναι ωραία δεμένο.  Στόμα γεμάτο και πληθωρικό με..
15.70€ 16.40€
Χωρίς ΦΠΑ:12.66€
Η νέα ετικέτα του οινοποιείου Ιδαία είναι η πρώτη μονοποικιλιακή έκφραση της ποικιλίας Μανδηλαριά από το κτήμα. Έχει χαρακτηριστικό διαυγές, βαθύ κόκκινο χρώμα και αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων με νότες βανίλιας. Πλούσια γεύση, μεσαίο σώμα και δροσερή οξύτητα, συνδυάζονται με στρογγυλεμένες τανίνε..
16.40€ 17.10€
Χωρίς ΦΠΑ:13.23€
Μία από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού εμφιαλώσεις ξηρού Λιάτικου, από το πολύ καλό κρητικό οινοποιείο Ιδαία Γη. Απαλό ρουμπινί χρώμα. Μύτη κυρίως μπαχαρένια, με κανέλα και μοσχοκάρυδο μαζί με αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων. Το βαρέλι είναι ωραία δεμένο.  Στόμα γεμάτο και πληθωρικό με ή..
15.30€ 16.10€
Χωρίς ΦΠΑ:12.34€
Προϊόντα 1 εως 12 από 13 (2 Σελίδα/ες)