ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Χατζηδάκης Χ. - Οινοποιείο

Με μεγάλη τόλμη και με κινητήρια δύναμη την αγάπη και τη γνώση για τη δημιουργία ποιοτικού κρασιού, το οινοποιείο Χατζηδάκη γεννήθηκε σαν ιδέα στο μυαλό των δημιουργών του Χαρίδημου και Κωνσταντίνας το 1996. Στον ιδιόκτητο αμπελώνα της οικογένειας Χατζηδάκη, εντός της ζώνης Σαντορίνη ΟΠΑΠ, υπήρχε ήδη ένα υπόσκαφο κτίσμα (οι παραδοσιακές «σπηλιές» της Σαντορίνης). Το 1997, με πολύ προσωπική εργασία, κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε σε ένα μικρό οινοποιείο. Βασικοί συντελεστές του πολύ καλού αποτελέσματος το μεράκι των ιδιοκτητών και, βέβαια, το πάθος για δημιουργία που οδηγεί από τότε μέχρι σήμερα την Οινοποιία Χατζηδάκη σε σταθερά ανοδικά βήματα. Οι αμπελώνες βρίσκονται στη Σαντορίνη, οι περισσότεροι από αυτούς στην περιφέρεια του χωριού Πύργος Καλλίστης, σε υψόμετρο 100 - 300 μέτρα, με προσανατολισμό νότια νοτιοανατολικά. H παραγωγή οίνων που είναι Προϊόντα Bιολογικής Γεωργίας αποτελεί υποχρέωση για την οικογένεια Xατζηδάκη, μια και η χρήση σύνθετων λιπασμάτων μη φυσικής προέλευσης και ζιζανιοκτόνων έχει δραστικές ουσίες που περνούν από το έδαφος στα φυτά, στον καρπό και τελικά στον άνθρωπο με βλαβερές συνέπειες για τον οργανισμό του. Γι΄ αυτό από το 1997 ως σήμερα σε κάθε γραμμικό αμπελώνα που φυτεύεται εφαρμόζεται βιολογική καλλιέργεια. Tο ίδιο ισχύει και για τους παλιούς αμπελώνες, ιδιόκτητους ή ενοικιαζόμενους, των οποίων η καλλιέργεια αναδιορθώνεται σε Bιολογική."
Η Στέλλα Χατζηδάκη αναλαμβάνει την τεράστια κληρονομιά του πατέρα της και παρουσιάζει την πρώτη ετικέτα της. Με προτεραιότητα τη συγκομιδή μίας όσο το δυνατόν καλύτερης πρώτης ύλης, η Σαντορίνη Familia είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας κρασί το οποίο εκφράζει ιδανικά το μοναδικό terroir από το οποίο έ..
26.90€ 27.90€
Χωρίς ΦΠΑ:21.69€
Οινοποιείο Χατζηδάκη Νυχτέρι 2019 Οινοποιείο Χατζηδάκη Νυχτέρι 2019
RP '07
88
JR '14
17.5
D '13
Bronze
Κίτρινο χρυσαφί χρώμα. Στη μύτη συναντάμε το χαρακτηριστικό φρουτώδη χαρακτήρα του Ασύρτικου,  όπου ξεχωρίζουν αρώματα τσαγιού και ξερών καρπών σε φόντο πράσινου μήλου. Πληθωρικό στόμα υψηλής αλκοόλης που δίνει γλυκύτητα, γεμάτη και έντονη γεύση και μακρά επίγευση...
35.90€ 37.20€
Χωρίς ΦΠΑ:28.95€
Στην όψη έχουμε ένα διαυγές, μέτριας έντασης χρυσοκίτρινο χρώμα. Στα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά συναντάμε τροπικά φρούτα, άνθη, εσπεριδοειδή, με τον βοτανικό και ορυκτό χαρακτήρα να ακολουθούν. Στο στόμα ο πλούσιος όγκος ισορροπεί εξαιρετικά με την καλά ενσωματωμένη οξύτητα, όπου μας οδηγ..
27.70€ 28.50€
Χωρίς ΦΠΑ:22.34€
Προϊόντα 1 εως 3 από 3 (1 Σελίδα/ες)