ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Νησιά Αιγαίου Πελάγους

Οινοπίων θάλασσα αποκαλούσαν οι αρχαίοι Έλληνες το Αιγαίο Πέλαγος, γιατί όταν θυμώνει παίρνει το χρώμα του οίνου. Η αμπελοοινική ιστορία αυτού του τόπου εντούτοις είναι μακρά, με τρανή απόδειξη τα αμέτρητα αρχαιολογικά ευρήματα. Σήμερα στα νησιά του αρχιπελάγους παράγονται κρασιά με ένδειξη Ονομασίας Προέλευσης: Σάμος, Λήμνος, Σαντορίνη, Πάρος και Ρόδος, όπως επίσης και κρασιά με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: Αιγαιο, Δωδεκάνησος, Πλαγιές της Αμπέλου, Θαψανά και Ικαρία. Ο πολυσχιδής αμπελώνας του Αιγαίου ευνοείται ιδιαιτέρως από την ισχυρή ηλιοφάνεια, οι σφοδροί άνεμοι περιορίζουν τη παραγωγικότητα, διατηρώντας χαμηλές τις αποδόσεις κι άρα υψηλότερη ποιότητα σταφυλιού, ενώ μονοπωλείται από λευκές ποικιλίες, στο νότιο Αιγαίο το Ασύρικο και τη Μονεμβασιά και στο βόρειο Αιγαίο από το Μοσχάτο λευκό. Δευτερεύοντα ρόλο παίζουν οι ερυθρές Μανδηλαριά (ή αλλιώς Αμοργιανό), Φωκιανό, Λημνιό και Μαυροτράγανο, όπως επίσης και οι λευκές Αθήρι, Αϊδάνι, Μαλαγουζιά, Μπεγλέρι, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Ροδίτης, Σαββατιανό.

Το Μπεγλέρι του οινοποιείου Αφιανές ζυμώνει με αυτόχθονες ζύμες σε πιθάρια που η οικογένεια έχει θάψει στον εξωτερικό χώρο του οινοποιείου. Το χρώμα του κρασιού είναι έντονο χρυσαφί. Είναι πολύπλοκο στη μύτη, με χαρακτήρα που συνδυάζει τα εσπεριδοειδή με τα γήινα αρώματα σε ένα καπνικό φόντο, σ..
45.90€ 47.10€
Άνευ ΦΠΑ:37.02€
Tο Φωκιανό του οινοποιείου Αφιανές είναι ένα ιδιαίτερο ερυθρό κρασί, που ζυμώνει με αυτόχθονες ζύμες σε πιθάρια που η οικογένεια έχει θάψει στον εξωτερικό χώρο του οινοποιείου.Το χρώμα του είναι κεραμιδί με πορτοκαλί ανταύγειες. Τα έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως άγριες φράουλες και φρούτα του..
45.90€ 47.10€
Άνευ ΦΠΑ:37.02€
Στην πανέμορφη Σίκινο, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού και σε υψόμετρο 400 μέτρων, απλώνονται οι πεζούλες (αναβαθμίδες) του οινοποιείου Μάναλη, αγναντεύοντας το Αιγαίο. Το ροζέ κρασί του οινοποιείου δημιουργείται από τις ποικιλίες Μαυροτράγανο και Αηδάνι. Στην όψη συναντάμε ένα λαμπερό ροζέ χρώμα...
12.20€
Άνευ ΦΠΑ:9.84€
Στην πανέμορφη Σίκινο, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού και σε υψόμετρο 400 μέτρων, απλώνονται οι πεζούλες (αναβαθμίδες) του οινοποιείου Μάναλη, αγναντεύοντας το Αιγαίο. Το λευκό κρασί του οινοποιείου δημιουργείται από τις ποικιλίες Ασύρτικο, Αηδάνι και Μονεμβασιά. Στην όψη συναντάμε ένα λεμονοκίτρ..
12.20€
Άνευ ΦΠΑ:9.84€
Στην πανέμορφη Σίκινο, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού και σε υψόμετρο 400 μέτρων, απλώνονται οι πεζούλες (αναβαθμίδες) του οινοποιείου Μάναλη, αγναντεύοντας το Αιγαίο. Το ερυθρό κρασί του οινοποιείου δημιουργείται από τις ποικιλίες Μαυροτράγανο και Λημνιό. Στην όψη συναντάμε ένα ρουμπινί χρώμα. Σ..
14.60€
Άνευ ΦΠΑ:11.77€
Το οινοποιείο Άκρητος (ανόθευτος) Οίνος εδρεύει στον οικισμό Ρεύμα της Δυτικής Λέσβου και δημιουργεί την ετικέτα Αδρήστεια, που σημαίνει το αναπόφευκτο. Όταν υπάρχει συνδυασμός πολλών πλεονεκτημάτων και ιδιαιτεροτήτων, τότε δεν μπορεί παρά να δημιουργηθεί κάτι το εξαιρετικό. Στις Μυρωδιές βρίσκεται ..
19.00€ 27.40€
Άνευ ΦΠΑ:15.32€
Προϊόντα 1 εως 6 από 6 (1 Σελίδα/ες)