ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Οινοποιείο Ζαχαριά

Το οινοποιείο Ζαχαριά διαθέτουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων, με περισσότερες από 15 ετικέτες, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα των απαιτήσεων του σύγχρονου καταναλωτή. Αν και στον χώρο του εμφιαλωμένου άρχισε να δραστηριοποιείται μόλις το 2002, εντούτοις η οινική ιστορία της εταιρείας φτάνει πολλά χρόνια πίσω στον χρόνο. Καταρχάς, το οινοποιείο της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή παραγωγική λειτουργία από το 1960. Χτισμένο σε διάφορες φάσεις, με κυριότερους σταθμούς το 1960, όπου χτίσθηκαν οι πρώτες εγκαταστάσεις, το 1973 όπου ολοκληρώθηκε το σύνολο του οινοποιείου με τις τότε τελειότερες γαλλικές προδιαγραφές, εισάγοντας την κυριότερη γαλλική τεχνογνωσία στη Νεμέα, και τέλος το 2004, όπου ολοκληρώθηκε από την οικογένεια Ζαχαριά ο πλήρης εκσυγχρονισμός του. Σήμερα το οινοποιείο συνδυάζει μοναδικά την παράδοση, με τις γαλλικού τύπου τσιμεντένιες δεξαμενές, αλλά και την τεχνολογία αιχμής, με αυτόματους ανοξείδωτες οινοποιητές, πνευματικά πιεστήρια, φίλτρο εφαπτομενικής διήθησης, και ό,τι πιο σύγχρονο απαιτεί η σύγχρονη οινολογία. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της εταιρείας, πέρα από τις εγκαταστάσεις και τους ανθρώπους της, αποτελεί το σπουδαίο χώμα της Νεμέας, και πιο συγκεκριμένα οι αμπελώνες της οικογένειας Ζαχαριά, που εκτείνονται σε μια έκταση 400 στρεμμάτων, με τους πιο παλαιούς να ξεπερνούν ήδη την ηλικία των 40 ετών. Οι αμπελώνες βρίσκονται επικεντρωμένοι κυρίως στις πλαγιές γύρω από το χωριό Λεόντιο και φιλοξενούν σήμερα 12 ποικιλίες αμπέλου με μικρές στρεμματικές αποδόσεις και με αυστηρή εφαρμογή πιστοποιημένου, σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2-1 και 2-2, ολοκληρωμένου συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Στην όψη έχουμε ένα αχνό λεμονί χρώμα, με πρασινωπές ανταύγειες. Στη μύτη συναντάμε αρώματα εσπεριδοειδών που συμπληρώνονται από μια αίσθηση βοτάνων, με νότες ορυκτότητας να ακολουθούν. Στο στόμα το σώμα είναι μέτριο+, με τραγανή οξύτητα και ευχάριστη επίγευση...
9.00€ 9.20€
Χωρίς ΦΠΑ:7.26€
Όμορφο χρυσαφί χρώμα με κιτρινοπράσινες ανταύγειες. Έντονη μύτη με αρώματα λευκών λουλουδιών, εσπεριδοειδών, κυδωνόπαστου, πράσινου μήλου, με νύξεις ξηρών καρπών να ακολουθούν. Πλούσια γεύση με γεμάτο σώμα, ευχάριστη οξύτητα και μια απολαυστική επίγευση που διαρκεί. ..
14.50€ 14.90€
Χωρίς ΦΠΑ:11.69€
Πυκνό μαύρο χρώμα, και μύτη πλούσια και ζεστή, με ζωηρό ξύλο, αλλά και έμφαση σε αρωματικά βότανα όπως φρέσκια ρίγανη και φασκόμηλο, γλυκά μπαχάρια, μαρμελάδα κεράσι, γλυκό κουταλιού ελιά, σοκολάτα και μαύρο πιπέρι. Στόμα με γλύκα και πλούτο, με καλοδουλεμένες τανίνες κι έντονη αίσθηση γλυκόριζας στ..
18.90€ 19.80€
Χωρίς ΦΠΑ:15.24€
Η Σκλάβα, μια από τις παλιότερες λευκές ποικιλίες, φυτευόταν κάποτε μαζί με το  Αγιωργίτικο στους αμπελώνες Πελοποννήσου. Σήμερα  εμφιαλώνεται  από τους Αμπελώνες Ζαχαριά που προσπαθούν τα τελευταία χρόνια για την αναβίωσή της. Ένα κρασί σε πράσινο-λεμονί χρώμα με γκρι ανταύγειες και βοτανικό χαρακτ..
11.20€ 11.50€
Χωρίς ΦΠΑ:9.03€
Συμπαγές κόκκινο χρώμα, με περίπλοκο μπουκέτο αρωμάτων κι έντονες αποχρώσεις μαρμελάδας, πικρής σοκολάτας, βιολέτας, κανέλας, βανίλιας και πινελιές από μοσχοκάρυδο και τόνκα. Στόμα με πλούτο και δομή, καλοφτιαγμένο και με κοφτερές τανίνες, αλλά και με άφθονο φρούτο που φτάνει ως την τελευταία επίγευ..
14.40€ 14.90€
Χωρίς ΦΠΑ:11.61€
Οινοποιείο Ζαχαριά Lexis K Barrel Fermented 2021
Μη διαθέσιμο
Όμορφο χρυσαφί χρώμα με κιτρινοπράσινες ανταύγειες. Έντονη μύτη με αρώματα λευκών λουλουδιών, εσπεριδοειδών, κυδωνόπαστου, πράσινου μήλου, με νύξεις ξηρών καρπών να ακολουθούν. Πλούσια γεύση με γεμάτο σώμα, ευχάριστη οξύτητα και μια απολαυστική επίγευση που διαρκεί. ..
13.20€ 13.60€
Χωρίς ΦΠΑ:10.65€
Προϊόντα 1 εως 6 από 6 (1 Σελίδα/ες)