ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Μάρκου - Αμπελώνες

Με αγάπη και κληροδοτημένη γνώση στην αμπελουργία και στην παραγωγή εκλεκτών οίνων, οι αδελφοί Μάρκου συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση 150 χρόνων, ιδρύουν το 1983 μια σύγχρονη οινοποιητική μονάδα στην Παιανία, στην Μεσογαία της Αττικής, περιοχή γνωστή σχεδόν «από πάντα», για την παραγωγή οίνου και της παραδοσιακής αττικής ρετσίνας. Σήμερα πια, τους προφταίνει και η 4η γενιά, οι οποίοι ως νεότεροι οινοπαραγωγοί, με ειδικευμένη γνώση και φρεσκάδα καταθέτουν τα πρώτα δείγματα προσωπικής δουλειάς και έμπνευσης συνετά συνδυασμένα με την πείρα των πατεράδων τους. Το οινοποιείο των «Αμπελώνων Μάρκου» αξιοποιεί την παραγωγή 100 στρεμμάτων ιδιόκτητου μεσογείτικου αμπελώνα και 100 στρεμμάτων ιδιόκτητου αμπελώνα στην Νεμέα Πελοποννήσου -του οποίου μεγάλο μέρος πλέον καλλιεργείται βιολογικά-,παραγωγή την οποία ενισχύει και με σταφύλια εκλεκτών αμπελουργών τους οποίους καθοδηγεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ποιότητας των οίνων που παράγει και με τους οποίους διατηρεί μακρές και πιστές συνεργασίες. Οι ποικιλίες σταφυλιού που καλλιεργούνται στους αμπελώνες είναι Σαββατιανό, Αγιωργίτικο, Ασύρτικο, Ροδίτης, Αθήρι, Μοσχοφίλερο, Μοσχάτο, Μαλαγουζιά, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah και Trebbiano.

Αμπελώνες Μάρκου Κλέφτες 2021
RP '17
88
D '19
Silver (90)
Διαυγές, μέτριο αλλά λαμπερό λεμονί. Καθώς πλησιάζει στη μύτη, ένας καταιγισμός πρωτογενών αρωμάτων ξεκινάει με πρώτα και καλύτερα  τα αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων, όπως το ώριμο ροδάκινο. Πράσινα φρούτα, όπως κυδώνι και ζαχαρωμένο αχλάδι, συνοδευόμενα από αρώματα τροπικών φρούτων σαν τον ανανά, με ..
11.20€ 11.40€
Χωρίς ΦΠΑ:9.03€
Αμπελώνες Μάρκου Σχινόπευκο Ρετσίνα 2021
JR '16
15
-12 %
Το ρετσίνι πλαισιώνει αρωματικά το καλοφτιαγμένο Σαββατιανό που είναι η βάση αυτής της ρετσίνας, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα άκρως ισορροπημένο σύμπλεγμα από αρώματα νερατζιού και λεμονιού, γλυκού περγαμόντο, ταυτόχρονα με ρητινούχες αποχρώσεις, μέντα και λιβάνι. Δροσερό στόμα με νεύρο, με το ρετ..
6.00€ 6.80€
Χωρίς ΦΠΑ:4.84€
Προϊόντα 1 εως 2 από 2 (1 Σελίδα/ες)