ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Οινοποιείο Ρούβαλη

Σαν μοναστήρι, 3 Km μόλις από την εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών στο κόμβο του Αιγίου, και στη κοινότητα Σελινους, το οινοποιείο της Οινοφόρου κτίστηκε το 1994 σε έξι διαφορετικά επίπεδα. Συνδυάζει την μοναστηριακή λιτότητα και ησυχία ενώ αξιοποιεί την φυσική ροή με βαρύτητα. Η ιστορία αρχίζει το 1990 όταν ο Άγγελος Ρούβαλης, οινολόγος απόφοιτος από το Bordeaux, επιστρέφει στην Αιγιάλεια έχοντας συγκεντρώσει σημαντική πείρα από τον γαλλικό και τον ελληνικό αμπελώνα και ανακαλύπτει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αμπελώνων της Αιγιάλειας. Η Οινοφόρος έχει δικά της πειραματικά αμπέλια ενώ συνεργάζεται στενά με πρωτοπόρους αμπελουργούς της Αιγιάλειας που έχουν ή φυτεύουν αμπέλια σε επιλεγμένα αμπελοτόπια, με υψόμετρο 500 - 1050 μέτρα. Στηρίζεται στην ελληνική ποικιλία Ροδίτης, διέσωσε την τοπική ποικιλία Λαγόρθι αλλά αξιοποιεί επίσης τις καλλίτερες ποικιλίες του παγκόσμιου αμπελώνα, όπως Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Sauvignon blanc, Chardonnay, Riesling.
Το Chardonnay Single Vineyard προέρχεται, όπως αναφέρει και η ετικέτα, από συγκεκριμένο αμπελοτόπι που βρίσκεται πολύ κοντά στο οινοποιείο και το ονομάζουν Κούτσουρα 6. Παλαιά κλήματα φυτεμένα σε 850 μέτρα υψόμετρο, μικρές στρεμματικές αποδόσεις με βιολογική, χειρωνακτική φροντίδα. Το κρασί ωριμάζει..
23.50€ 24.20€
Χωρίς ΦΠΑ:18.95€
Λευκοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές αντανακλάσεις, μύτη καθαρή κι ισορροπημένη με ζωηρές πινελιές από λεμόνι, κίτρο και χαρακτηριστική μεταλλικότητα Στο στόμα η ένταση της οξύτητας προσδίδει φρεσκάδα κι ευχαρίστηση, είναι ισορροπημένο, παχύ με ωραία, ζωηρή και φρουτένια επίγευση...
7.80€
Χωρίς ΦΠΑ:6.29€
Ένα ελκυστικό χαρμάνι Cabernet Franc-Ροδίτη με ιδιαίτερο χρώμα που θυμίζει το χρώμα των φραγκόσυκων. Εδώ το κοσμοπολίτικο Cabernet Franc συμπλέκεται με τον ερυθρωπό Ροδίτη και μαζί ωριμάζουν με τις οινολάσπες τους, δίνοντας ένα απαλό, κομψό και γαστρονομικό ροζέ. Στα αρωματικά χαρακτηριστικά συναντά..
11.50€ 11.70€
Χωρίς ΦΠΑ:9.27€
Η δεύτερη γενιά του σημαντικού οινοποιείου, η Θεοδώρα Ρούβαλη, σε συνεργασία με τον οινολόγο Antoné Ruiz Pañego, κυκλοφορούν μία νέα σειρά κρασιών με την υπογραφή τους και την ποιότητα και σταθερή αξία που χαρακτηρίζει το οινοποιείο Ρούβαλη όλα αυτά τα χρόνια. Το Λευκό Λινό είναι ένα πραγματικά μονα..
13.90€ 14.30€
Χωρίς ΦΠΑ:11.21€
Από τα κορυφαία ελληνικά Cabernet Sauvignon. Το κοσμοπολίτικο Cabernet Sauvignon από τα αμπελοτόπια του κτήματος Ρούβαλη αποκαλύπτει τον απολαυστικό χαρακτήρα του. Στην όψη είναι έντονο σκούρο πορφυρό χρώμα με κεραμιδί ανταύγειες. Στη μύτη χαρακτηρίζεται από ώριμα φρούτα του δάσους, πράσινη πιπεριά,..
15.80€ 16.10€
Χωρίς ΦΠΑ:12.74€
Με τη νομοθεσία να μην επιτρέπει την αναγραφή της ποικιλίας ''Μαυροδάφνη'' στην ετικέτα όταν το κρασί είναι ξηρό, οι παραγωγοί κινούνται σε σχετικά ονόματα με την ποικιλία. Εδώ ο παραγωγός προτιμά την λέξη Τσιγγέλω, που είναι ο ποιοτικός κλώνος της Μαυροδάφνης. Το κρασί είναι μία από τις πιο μοντέρν..
12.90€ 14.90€
Χωρίς ΦΠΑ:10.40€
Το χρώμα του κρασιού είναι λαμπερό κίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες. Είναι πολύπλοκο στη μύτη με χαρακτήρα που συνδυάζει τα εσπεριδοειδή με τα λευκά άνθη σε ένα φόντο μεταλλικότητας, συνθέτοντας μια πληθωρική προσωπικότητα. Τα αρώματα αυτά ξεδιπλώνονται και στο στόμα, όπου η αίσθηση του όγκου ισορρο..
9.50€ 11.20€
Χωρίς ΦΠΑ:7.66€
Στην όψη συναντάμε ένα κρασί με ρουμπινί χρώμα. Ο αρωματικός χαρακτήρας είναι έντονος με κόκκινα φρούτα, βατόμουρα, κόκκινα κεράσια αλλά και μπαχαρικά να πρωταγωνιστούν, με νύξεις βοτάνων να ακολουθούν. Στο στόμα είναι πλούσιο, με υψηλή συμπύκνωση στο φρούτο, όπου η καλά ενσωματωμένη οξύτητα σε συνδ..
17.00€ 17.40€
Χωρίς ΦΠΑ:13.71€
Η δεύτερη γενιά του σημαντικού οινοποιείου, η Θεοδώρα Ρούβαλη, σε συνεργασία με τον οινολόγο Antoné Ruiz Pañego, κυκλοφορούν μία νέα σειρά κρασιών με την υπογραφή τους και την ποιότητα και σταθερή αξία που χαρακτηρίζει το οινοποιείο Ρούβαλη όλα αυτά τα χρόνια. Το Σύρραχο πήρε το όνομά του από το σημ..
13.20€ 13.60€
Χωρίς ΦΠΑ:10.65€
Προϊόντα 1 εως 9 από 9 (1 Σελίδα/ες)