ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Μονεμβασιάς - Οινοποιητική

Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς ιδρύθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1997 στη Moνεμβασιά Λακωνίας από το Γιώργο Τσιμπίδη. Η δημιουργία της Οινοποιητικής Μονεμβασίας εντάχθηκε στα πλαίσια ενός ευρύτερου επιχειρηματικού σχεδίου που είχε σχέση με την αναβίωση του οίνου Μalvasia και που περιλάμβανε δράσεις και ενέργειες σ’όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων: Έρευνα - Αμπελοκαλλιέργεια - Σταφύλι - Οινοποίηση - Κρασί - Εμφιάλωση - Διάθεση - Προβολή - Εμπορία. Ο οίνος Malvasia υπήρξε ένα κρασί που κυριάρχησε παγκόσμια για 300 χρόνια από το 12ο αιώνα, αποτέλεσε εθνικό εξαγώγιμο προϊόν κι αυτή τη στιγμή συνεχίζει να παράγεται στην Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μαδέρες Κροατία ,Καλιφόρνια και μέχρι πρόσφατα δεν παράγονταν στον τόπο που το γέννησε και που έφερε το όνομά του [Μalvasia = Μονεμβασία στα Φράγκικα]. Η Οινοποιητική Μονεμβασίας με επιμονή και συνέπεια συνόδευσε μαχητικά μια περιπετειώδη μαραθώνια διαδρομή 12 ετών μελέτης των χαρακτηριστικών των τοπικών ποικιλιών, δημιουργία πειραματικών αμπελώνων, διεξαγωγή διεθνών επιστημονικών συμποσίων με θέμα τον Μονεμβάσιο-Malvasia οίνο, πειραματικών οινοποιήσεων με το Ινστιτούτο Οίνου και επιτέλους με ημερομηνία 23 Ιουλίου 2010 (ημέρα που εορτάζεται η επέτειος της απελευθέρωσης της Μονεμβασιάς!) εκδόθηκε το φύλλο 1125 της εφημερίδας της κυβέρνησης όπου αναγνωρίζονται οίνοι Μονεμβασία-Malvasia ως Προστατευόμενη Ονομασία Προελεύσεως για οίνο λευκό γλυκό από λιαστά σταφύλια και οίνο λικέρ από λιαστά σταφύλια. Στον τομέα της οινοποίησης η Οινοποιητική Μονεμβασίας έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο οινοποιείο που επεξεργάζεται σταφύλια από την περιοχή μας παράγοντας επώνυμα προϊόντα με την εμπορική επωνυμία: Μαλεάτης, Καστροπολιτεία, Λαλούδι, Μονεμβάσιος, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα, Ασπρούδι, Ανθοσμιάς, Φιλέρι Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Μητρόπολις, 300, Μονεμβασία-Malvasia (O οίνος Π.Ο.Π. Μονεμβασία – Malvasia 2010 της Οινοποιητικής Μονεμβασίας θα εμφιαλωθεί για πρώτη φορά στο τέλος του 2012 ύστερααπό 2ετή παλαίωση).

Οινοποιητική Μονεμβασιάς Κυδωνίτσα 2021
JR '15
16.5
D '16
Bronze (88)
Χρυσοκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες, φινετσάτο άρωμα κυδωνιού, ιδιαίτερο φρουτώδες άρωμα και διακριτικό λόγω της γηγενoύς σπάνιας ποικιλίας, πλούσιο σώμα, φρεσκάδα, ευχάριστη οξύτητα, μακρά υπέροχη επίγευση...
12.30€
Χωρίς ΦΠΑ:9.92€
Malvasia 2012
RP '10
92
D '12
Silver (94)
Καραμελένια απόχρωση, με λαμπερές ξανθωπές ανταύγεις. Κι ένα γοητευτικό μπουκέτο αρωμάτων στη μύτη, που φανερώνει ώριμα και καραμελωμένα φρούτα, κονφί πορτοκαλιού και παστοκύδωνο, μέλι, σταφίδα και αποχρώσεις καφέ. Στόμα κρεμμώδες και απαλό, με ισορροπημένη γλυκόξινη αίσθηση κι επίγευση που δεν λέει..
50.20€ 55.80€
Χωρίς ΦΠΑ:40.48€
Προϊόντα 1 εως 2 από 2 (1 Σελίδα/ες)