ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Δαλαμάρας - Οινοποιία

Η οινοποιία Δαλαμάρα είναι συνέχεια μιας παράδοσης που ξεκινά πριν από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Η εμπειρία της οικογένειας στο χώρο του κρασιού είναι μεγάλη καθώς πριν 160 χρόνια, στα 1840, ο Ιωάννης Γεωργίου Δαλαμάρας δημιούργησε τον πρώτο του αμπελώνα στη Νάουσα. Από τότε μέχρι σήμερα η οικογένεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αμπελοκαλλιέργεια, την παραγωγή και πώληση κρασιού και τσίπουρου. Σήμερα τη σκυτάλη έχουν πάρει ο Γιάννης Κων/νου Δαλαμάρας με τη σύζυγό του Κατερίνα, η πέμπτη πλέον γενιά που συνεχίζει σταθερά την παράδοση. Ο υιός, Κωστής Δαλαμάρας, ολοκλήρωσε τις σπουδές αμπελουργίας-Οινολογίας στην Beaune της Βουργουνδίας και αφού εργάστηκε σε βιοδυναμικά οινοποιεία στη Γαλλία και την Ισπανία επέστρεψε για να ενταχθεί στο δυναμικό της επιχείρησης. Ο αμπελώνας είναι σε βιολογική καλλιέργεια από το 1996 με πιστοποίηση της ΔΗΩ ενώ τα τελευταία 4 χρόνια πιστοποιείται από την ΒιοΕλλάς. Από το 2008 γίνεται προσπάθεια χρήσης βιοδυναμικών πρακτικών και του ημερολογίου της Μαρίας Thun. Τα άλογα, οι πάπιες, οι γαλοπούλες και τα υπόλοιπα ζώα που τριγυρίζουν στους αμπελώνες μετά το τέλος του τρύγου συμβάλλουν στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος. Ο αμπελώνας βρίσκεται σε υψόμετρο 250-350 μέτρων και το μεγαλύτερο μέρος του είναι φυτεμένο σε αργιλοασβεστώδες έδαφος. Τα υποκείμενα έχουν επιλεγεί μετά από προσεκτική αναζήτηση και ανάλογα με τις εδαφικές ιδιαιτερότητες του κάθε αμπελοτεμαχίου. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή έπαιξαν οι συμβουλές του φυτωριούχου Κώστα Μπακασιέτα αλλά και του Γάλλου εδαφολόγου Claude Bourguignon. Το ξινόμαυρο είναι η κυρίαρχη ποικιλία του αμπελώνα ενώ καλλιεργείται επίσης μερλό και νεγκόσκα και από λευκές ποικιλίες η Μαλαγουζιά, το Ασσύρτικο και ο Ροδίτης. Η συνολική έκταση δεν ξεπερνά τα 50 στρέμματα. Το μικρό αυτό μέγεθος καθιστά εφικτή την χειρωνακτική εργασία σε πολύ μεγάλο βαθμό και την ελαχιστοποιήση της χρήσης τρακτέρ και άλλων μηχανημάτων, πάντα στα πλαίσια της βιολογικής καλλιέργειας. Το οικογενειακό οινοποιείο είναι επισκέψιμο απο το 1998. Βρίσκεται λίγο έξω από τη Νάουσα (1ο χλμ. Νάουσας-Βέροιας) περιτριγυρισμένο από τον αμπελώνα. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το παραδοσιακό αποστακτήριο. Στην οινοποποίηση η τακτική του οινοποιείου είναι αυτή της ελάχιστης επέμβασης αφού στόχος είναι η παραγωγή κρασιών που πρεσβεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το terroir στο οποίο παράγονται. Τα κρασιά του οινοποιείου εξάγονται στην Γαλλία, τις Η.Π.Α, το Βέλγιο, τον Καναδά, την Νορβηγία και την Γερμανία.

Οινοποιείο Δαλαμάρα Καπνιστός 2020 Οινοποιείο Δαλαμάρα Καπνιστός 2020
RP '14
86
ΝΕΟ
Ένα ιδιόμορφο κρασί, που οφείλει τις ιδιαιτερότητές του στον ανορθόδοξο τρόπο με τον οποίο ωριμάζει μέσα σε δρύινα, αλλά όχι 100% γεμάτα βαρέλια. Έτσι διαμορφώνει έναν οξειδωτικό χαρακτήρα που στη μύτη μεταφράζεται σε νότες μπαχαρικών και ξηρών καρπών, μελιού και ξερών βοτάνων. Στο στόμα είναι κρεμώ..
13.60€
Χωρίς ΦΠΑ:10.97€
Βυσσινί, μεσαίας έντασης χρώμα, σε ένα κρασί που συνδυάζει αρμονικά τις δυο ποικιλίες. Βουτυράτα αρώματα συνδυάζονται με νότες από πελτέ ντομάτας, μαρμελάδα δαμάσκηνο και πιπέρια, παντρεύονται με πατέ ελιάς και φρέσκια ρίγανη. Στόμα με καλή δομή, με ισχυρή προσωπικότητα, τανίνες μαλακές, ζουμερό και..
10.90€ 11.00€
Χωρίς ΦΠΑ:8.79€
Οινοποιείο Δαλαμάρα Νάουσα 2020
RP '15
89
JR '15
16.5+
Μια τυπική Νάουσα, παρόλο που δεν είναι από την αμπελώνα Παλιοκαλιά αυτή τη χρονιά. Ανοιχτό ερυθρό χρώμα, με μύτη που ευωδιάζει ώριμη ντομάτα, φρέσκα κόκκινα φρούτα, φασκόμηλο και πελτέ δαμάσκηνο. Πικάντικο στόμα μεσαίου όγκου, με παρουσιά τανινών που θα του χαρίσουν διάρκεια στο χρόνο. Επίγευση επί..
16.50€ 16.90€
Χωρίς ΦΠΑ:13.31€
Το οινοποιείο Δαλαμάρα κάνει την πρώτη του ετικέτα από 100% Merlot, με εξαιρετικά αποτελέσματα, διατηρώντας τον χαρακτήρα του οινοποιείου ενώ αναδεικνύονται ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Σταθερά οργανική και βιοδυναμικής προσέγγισης παραγωγή 2.100 φιαλών, με 13% αλκοόλ. Χωρίς παλαίω..
11.50€ 11.70€
Χωρίς ΦΠΑ:9.27€
Βυσσινί, μεσαίας έντασης χρώμα, σε ένα κρασί που συνδυάζει αρμονικά τις δυο ποικιλίες. Βουτυράτα αρώματα συνδυάζονται με νότες από πελτέ ντομάτας, μαρμελάδα δαμάσκηνο και πιπέρια, παντρεύονται με πατέ ελιάς και φρέσκια ρίγανη. Στόμα με καλή δομή, με ισχυρή προσωπικότητα, τανίνες μαλακές, ζουμερό και..
10.40€
Χωρίς ΦΠΑ:8.39€
Προϊόντα 1 εως 5 από 5 (1 Σελίδα/ες)