ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Σαββατιανό

Σαββατιανό
Χρώμα: Λευκό
Τύποι κρασιών: Λευκά, Ρετσίνες
Κατηγορίες: Ρετσίνα, ΠΓΕ Αττική, ΠΓΕ Στερεά Ελλάδα

Περιγραφή: Το Σαββατιανό είναι η ευρύτερα καλλιεργούμενη ποικιλία της χώρας μας, κι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ρετσίνα, αν και πλέον οινοποιείται με εξαιρετικά αποτελέσματα, και δίχως τη προσθήκη ρητίνης. Παράγει λευκά κρασιά για το καθημερινό τραπέζι, με καλή ισορροπία οξύτητας και αλκοόλης, ευκολόπιοτα και με φρουτώδη αρώματα. Κύριες περιοχές καλλιέργειας του Σαββατιανού είναι η Κεντρική Ελλάδα και δευτερευόντως οι Κυκλάδες, η Δυτική Κρήτη, η Μακεδονία και η Πελοπόννησος.
Ανοιχτό λεμονί χρώμα με έντονα ανθικά αρωματικά στοιχεία συνδυασμένα με φρέσκα ροδάκινα, βερίκοκα και κάποιες νότες μάραθου και βασιλικού. Καλή οξύτητα που ισορροπεί ευχάριστα με τη γλυκιά αίσθηση που αφήνουν τα υπολειμματικά σάκχαρα. Ντελικάτο, ελαφρύ, εύγευστο με καλής διάρκειας επίγευση που σε κα..
9.50€ 9.90€
Άνευ ΦΠΑ:7.66€
Η πρώτη αφρώδης ρετσίνα που παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο (methode traditionnelle)! Xρώμα λεμονί με λεπτές επίμονες φυσαλίδες, λεπτά αρώματα πεύκου και μαστίχας, πλούσιο σώμα, γεύση βοτανική με παρατεταμένη επίγευση...
14.90€
Άνευ ΦΠΑ:12.02€
Ένα κρασί με λαμπερό λεμονί χρώμα, με κάποιες πράσινες ανταύγειες να κάνουν την εμφάνισή τους. Στη μύτη το έντονο άρωμα μαστίχας συμπληρώνεται από απαλά αρώματα ροδάκινου, μάνγκο, με νότες λευκών άνθεων και βοτάνων να ακολουθούν. Στο στόμα η αρμονία είναι εξαιρετική, οπού η δροσερή οξύτητα ισορροπεί..
5.70€ 6.60€
Άνευ ΦΠΑ:4.60€
Στην όψη συναντάμε ένα μέτριο λεμονί χρώμα με απαλές πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη διακρίνουμε αρώματα φλούδας εσπεριδοειδών, πυρηνόκαρπων φρούτων, με νότες τροπικών φρούτων να ακολουθούν. Μεσαίο σώμα, δροσιστική οξύτητα, με μια όμορφη επίγευση βοτανικού χαρακτήρα...
5.90€ 6.90€
Άνευ ΦΠΑ:4.76€
Η πιο πρόσφατη δημιουργία της Βασιλικής Ακριώτου είναι ο Ορειβάτης Wild, ένα Σαββατιανό που ζυμώνει με άγριες ζύμες, για να μας δώσει ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Στην όψη διακρίνουμε ένα λεμονί χρώμα. Το αρωματικό προφίλ είναι έντονο, με εσπεριδοειδή, μπανάνα, βερύκοκο, λίτσι, λευκά λουλούδια να πρω..
13.80€ 14.30€
Άνευ ΦΠΑ:11.13€
Κίτρινο απαλό χρώμα κι αρώματα φρέσκων κίτρινων φρούτων και βοτάνων, όμορφα δεμένων με το ρετσίνι. Στόμα ελαφρύ, δροσερό και με αρκετά καλή οξύτητα. ..
6.20€ 7.00€
Άνευ ΦΠΑ:5.00€
Το ρετσίνι πλαισιώνει αρωματικά το καλοφτιαγμένο Σαββατιανό που είναι η βάση αυτής της ρετσίνας, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα άκρως ισορροπημένο σύμπλεγμα από αρώματα νερατζιού και λεμονιού, γλυκού περγαμόντο, ταυτόχρονα με ρητινούχες αποχρώσεις, μέντα και λιβάνι. Δροσερό στόμα με νεύρο, με το ρετ..
6.00€ 6.80€
Άνευ ΦΠΑ:4.84€
Άωτον είναι η αρχαία λέξη για το εκλεκτότερο δείγμα του είδους του, κάτι που αντιπροσωπεύει τα κρασιά του οινοποιείου: εκλεκτή ποιότητα, με πίστη στην αυθεντικότητα των Μεσογείων και στο δυναμικό των ποικιλιών.Ο νυχτερινός τρύγος, η παραμονή για 10 μήνες με τις λεπτές οινολάσπες, η καθαρή ρητίνη πεύ..
9.40€ 11.20€
Άνευ ΦΠΑ:7.58€
Στο ποτήρι μας συναντάμε ένα απαλό λεμονί χρώμα. Στα αρωματικά χαρακτηριστικά βρίσκουμε πεπόνι, αχλάδι, ροδάκινο, μπανάνα, με νότες φυτικότητας να ακολουθούν. Στο στόμα το σώμα είναι μέτριο+, με τραγανή οξύτητα και καλής διάρκειας επίγευση...
11.00€
Άνευ ΦΠΑ:8.87€
Άωτον είναι η αρχαία λέξη για το εκλεκτότερο δείγμα του είδους του, κάτι που αντιπροσωπεύει τα κρασιά του οινοποιείου: εκλεκτή ποιότητα, με πίστη στην αυθεντικότητα των Μεσογείων και στο δυναμικό των ποικιλιών.Η νέα ετικέτα του κτήματος είναι ο Στυλοβάτης. Ο Στυλοβάτης είναι αυτός που υποστηρίζει, π..
9.90€
Άνευ ΦΠΑ:7.98€
Διαυγές, μέτριο αλλά λαμπερό λεμονί. Καθώς πλησιάζει στη μύτη, ένας καταιγισμός πρωτογενών αρωμάτων ξεκινάει με πρώτα και καλύτερα  τα αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων, όπως το ώριμο ροδάκινο. Πράσινα φρούτα, όπως κυδώνι και ζαχαρωμένο αχλάδι, συνοδευόμενα από αρώματα τροπικών φρούτων σαν τον ανανά, με ..
11.20€ 11.40€
Άνευ ΦΠΑ:9.03€
Το 2021 ήταν μια χρονιά ακραίων κλιματολογικών φαινομένων από πλευράς θερινών θερμοκρασιών και ανομβρίας στον αττικό αμπελώνα. Τα ξερικά Σαββατιανά κλήματα σε μορφή κυπέλλου μάς χάρισαν ένα απαλό κρασί, με βελούδινες νότες αρωμάτων από λεμόνι και μπαχάρια. Οι αλκοολικοί βαθμοί είναι σαφώς χαμηλότερο..
9.50€
Άνευ ΦΠΑ:7.66€
Προϊόντα 1 εως 12 από 26 (3 Σελίδα/ες)