ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Ροδίτης

Ροδίτης
Χρώμα: Ρόδινο
Τύποι κρασιών: Λευκά, Ρετσίνες
Κατηγορίες: ΠΟΠ Πάτρα, ΠΟΠ Αγχίαλος, ΠΟΠ Πλαγιές Μελίτωνα

Περιγραφή: Μια από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, ευρέως γνωστή για τα λευκά κρασιά που παράγει, συμπεριλαμβανομένης και της ρετσίνας. Ωστόσο η συνηθέστερη απόχρωση που έχουν τα σταφύλια της είναι ένα ρόδινο χρώμα, που απαιτεί συγκεκριμένο τρόπο οινοποίησης για να δώσει τα λευκά κρασιά που έχουμε συνηθίσει. Ως επί το πλείστον δίνει απλά, καθημερινά κρασιά, με μεσαίας έντασης φρουτώδη χαρακτήρες, όμως έχει παρατηρηθεί πως όταν τα σταφύλια καλλιεργούνται σε μεγάλα υψόμετρα, μπορεί να αποδώσουν μια αξιόλογη αρωματική πολυπλοκότητα με αρώματα όπως ανανά και πεπόνι, λευκά άνθη, εσπεριδοειδή, μήλο και μπανάνα, να κατακλύζουν τη μύτη. Τα κρασιά από Ροδίτη έχουν συνήθως αρκετά καλές οξύτητες, αρκετά καλό όγκο με λιπαρότητα στο στόμα, και με ενδιαφέρουσες δυνατότητες μικρής παλαίωσης.
Φωτεινό κίτρινο χρώμα που γεμίζει από πράσινες ανταύγειες. Μύτη ισορροπημένη όπου η ρητίνη δένει αρμονικά χωρίς να υπερτερεί του φρούτου. Στόμα δροσερό κι αρωματικό, μέτριας πυκνότητας, με ωραία και μεγάλη επίγευση...
7.20€ 8.00€
Άνευ ΦΠΑ:5.81€
Μια καλοδουλεμένη ρετσίνα με απαλές αποχρώσεις ρητίνης, που έρχονται σε πλήρη αρμονία με τα δροσερά αρώματα λεμονιού και φρέσκων κίτρινων φρούτων. Στόμα με βοτανικότητα, δροσερό και με καλή οξύτητα. Επίγευση με ευχάριστη αίσθηση του ρετσινιού...
7.50€ 7.81€
Άνευ ΦΠΑ:6.05€
Το κρασί που αποτελεί σημείο αναφοράς στη Ρετσίνα από το 1939. Το μοναδικό σε αυτή την κατηγορία τιμής με περισσότερες από 45 διεθνείς διακρίσεις. Αρωματικό, δροσερό και ισορροπημένο, αφήνει στο στόμα γεύση από το ελληνικό καλοκαίρι. Συνδυάζεται με όλες τις χαρακτηριστικές γεύσεις της ελληνικής και ..
3.70€
Άνευ ΦΠΑ:2.98€
Ένα ευχάριστο λευκό αφρώδες κρασί που δημιουργείται με τη μέθοδος της δεύτερης ζύμωσης σε κλειστή δεξαμενή. Δυνατός και ευχάριστος αφρισμός, αποτελούμενος από φυσαλίδες μικρού μεγέθους, που αναδεικνύει τον αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού. Αρώματα βερίκοκου και ροδάκινου από το Chardonnay και νότες λ..
9.60€ 9.90€
Άνευ ΦΠΑ:7.74€
Το οινοποιείο Τετράμυθος έχει μπει δυναμικά στο χώρο των βιολογικών κρασιών ήπιας φυσικής οινοποίησης και κερδίζει τις εντυπώσεις. Μία από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού Ρετσίνες που αλλάζουν όσα ξέρουμε για αυτό το στυλ κρασιού. Ροδίτης σε κύπελλο, χωρίς να ποτίζεται που σημαίνει χα..
9.50€
Άνευ ΦΠΑ:7.66€
Η δεύτερη γενιά του σημαντικού οινοποιείου, η Θεοδώρα Ρούβαλη, σε συνεργασία με τον οινολόγο Antoné Ruiz Pañego, κυκλοφορούν μία νέα σειρά κρασιών με την υπογραφή τους και την ποιότητα και σταθερή αξία που χαρακτηρίζει το οινοποιείο Ρούβαλη όλα αυτά τα χρόνια. Το Σύρραχο πήρε το όνομά του από το σημ..
13.20€ 13.60€
Άνευ ΦΠΑ:10.65€
Η πρώτη pet-nat Ρετσίνα που εμφιαλώνεται αφιλτράριστη, για να φυλακίσει τον λεπτό αφρισμό και τα αρώματα του κρασιού που ζυμώνει. Ένα προϊόν ταυτόχρονα βαθιά παραδοσιακό και απόλυτα σύγχρονο. Ελαφρώς θολό στην όψη, καθώς εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, με διακριτικές φυσαλίδες που ανεβαίνουν ζωηρά στην ε..
8.50€ 8.70€
Άνευ ΦΠΑ:6.85€
Πιθανότατα το πιο αντισυμβατικό ή και ακραίο ελληνικό λευκό κρασί που οινοποιείται "φυσικά". Πραγματοποιείται εκχύλιση με τα φλούδια (skin contact) για 30 ημέρες που του δίνει το πορτοκαλί του χρώμα και στη συνέχεια ωρίμαση σε βαρέλια για 12 μήνες, για να εμφιαλωθεί αφιλτράριστο και αθείωτο. Στη μύτ..
19.80€ 20.50€
Άνευ ΦΠΑ:15.97€
Από τους όμορφους αμπελώνες της μεσσηνιακής γης, με θέα τον κόλπο του Ναβαρίνου, η Navarino Vineyards δημιουργεί ένα πολύ νόστιμο λευκό κρασί από Chardonnay και Ροδίτη.Στην όψη συναντάμε ένα λαμπερό λεμονοπράσινο χρώμα. Στη μύτη είναι ελκυστικό και φρέσκο, με φρουτώδη αρώματα όπως το αχλάδι, το πεπό..
13.50€
Άνευ ΦΠΑ:10.89€
Πολύς κόσμος θεωρεί ότι ο Ροδίτης δεν είναι ικανός για μεγάλες επιδόσεις, όμως προσπάθειες σαν αυτές του οινοποιείου Sant'or τους διαψεύδουν κατηγορηματικά. Βιολογικοί και ξερικοί αμπελώνες σε πλαγιές λόφων στην Αχαία που οινοποιούνται απαλά για να δώσουν αρώματα λεμονανθών και λευκόσαρκων φρούτων. ..
7.00€ 7.90€
Άνευ ΦΠΑ:5.65€
Στο ποτήρι έχει φωτεινό σομόν χρώμα. Στη μύτη βρίσκουμε έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, με διακριτικές νότες λουλουδιών να ακολουθούν. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και ευχάριστη επίγευση...
3.50€
Άνευ ΦΠΑ:2.82€
Συνδυάζοντας την ένταση ενός τυπικού Sauvignon Blanc με τη μεστότητα ενός ορεινού Ροδίτη, το Γένεσις είναι ένα σύγχρονο κρασί που προσφέρει μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία που θέλεις να απολαμβάνεις κάθε μέρα. Ανοιχτό κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Τα έντονα τροπικά αρώματα και η πράσινη φ..
6.70€ 7.40€
Άνευ ΦΠΑ:5.40€
Προϊόντα 1 εως 12 από 34 (3 Σελίδα/ες)