ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Μαρώνεια

Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, στο παρελθόν τα κρασιά της Μαρώνειας και του Ίσμαρου αποτελούσαν εξαιρετικά δείγματα της τοπικής παραγωγής οίνου. Ωστόσο με το πέρασμα των χρόνων η οινοπαραγωγή στην περιοχή παρουσίασε μια μεγάλη καμπή, η οποία, μόλις τα τελευταία χρόνια, κατόρθωσε να ανακάμψει. Έτσι, σήμερα πλέον, το ιδανικό μικροκλίμα της περιοχής ευνοεί εξαιρετικά την αμπελοκαλλιέργεια, η οποία εκτείνεται κατά κύριο λόγο σε αμφιθεατρικούς λόφους, οι οποίοι αγναντεύουν το Αιγαίο και παράλληλα δροσίζονται από τους θαλασσινούς ανέμους. Το αποτέλεσμα είναι να παράγονται ορισμένα εξαίσια κρασιά, ως επί το πλείστον από τις ποικιλίες Λημνιό, Ροδίτη, Ζουμιάτικο, Μαυρούδι, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Chardonnay, Syrah και Grenache rouge.

Πυκνό πορφυρό χρώμα, με βυσσινί ανταύγειες. Ώριμα αρώματα από πελτέ ντομάτας, μαρμελάδα δαμάσκηνο, πιπέρι, καπνό, βανίλια και βοτανικές νύξεις. Ισορροπημένο κρασί, με ταννίνες πλούσιες και αιχμηρές. Σώμα πυκνό κι επίγευση αρωματική. ..
16.90€ 17.40€
Άνευ ΦΠΑ:13.63€
Κτήμα Κίκονες Λημνιό 2018
RP '09
88
JR '15
16.5
Ανοιχτό κόκκινο χρώμα, σε ένα κρασί με ήπια αρώματα κόκκινων φρούτων, μπαχαρικών, καραμέλας κι αποξηραμένων φρούτων. Στόμα με φρεσκάδα, νεανικό, με οξύτητα και τανίνες που κάνουν αισθητή τη παρουσία τους. ..
25.50€ 26.30€
Άνευ ΦΠΑ:20.56€
Πορφυρό βαθύ χρώμα, σε ένα κρασί με μύτη συμπυκνωμένη και βαθιά, με νότες από ώριμο δαμάσκηνο, μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, καφέ και βανίλια. Στόμα με καλό όγκο, τανίνες που του χαρίζουν δομή κι επίγευση ζουμερή και επιμήκης...
20.70€ 21.30€
Άνευ ΦΠΑ:16.69€
Προϊόντα 1 εως 3 από 3 (1 Σελίδα/ες)