ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Τα Κρασιά της Κεφαλονιάς

Σύμφωνα με τα γραπτά του Όμηρου, τα κρασιά της Κεφαλονιάς ήταν ήδη γνωστά από την εποχή του. Αποτελούσαν το πιο άξιο δώρο, ικανό να στεριώσει φιλίες, να δημιουργήσει νέους δεσμούς, να διαλύσει παρεξηγήσεις, να οικοδομήσει συμμαχίες... Σήμερα ο αμπελώνας της Κεφαλονιάς, κατά τα 2/3 του βρίσκεται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, σε εδάφη κυρίως ασβεστολιθικά, ιδιαίτερα φτωχά σε οργανική ουσία. Το κλίμα του νησιού είναι μαλακό, οι βροχοπτώσεις αρκετές και η επίδραση του Μαύρου Βουνού, του Αίνου, εξαιρετικά ευνοϊκή. Όλα τα παραπάνω, μαζί με τις χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και το μικρό μέγεθος των αμπελοτεμαχίων (κατά μέσο όρο 4,5 στρέμματα ανά παραγωγό), έχουν καθορίσει τη μορφή της αμπελοκαλλιέργειας.

Τα σταφύλια που καλλιεργούνται είναι κατά κύριο λόγο η Ρομπόλα, και δευτερευόντως το λευκό Μοσχάτο, η Μαυροδάφνη, το Τσαούσι, το Βοστιλίδι ή Γουστολίδι, το Ζακυνθινό και η αρωματική Μοσχατέλλα που είναι αποκλειστικότητα του νησιού. Απ’ αυτά παράγονται 3 οίνοι Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.): Πλαγιές Αίνου, Μεταξάτα, Μαντζαβινάτα και 2 Προστατευόμενης Ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.): οι γλυκείς Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας και Μοσχάτος λευκός Κεφαλληνίας. Στην κορωνίδα όμως των κρασιών του νησιού βρίσκεται ο Π.Ο.Π. Ρομπόλα Κεφαλληνίας. Η περίφημη αυτή ποικιλία καλλιεργείται κυρίως στο νότιο και κεντρικό κομμάτι του νησιού, σε αμπελώνες συνολικής έκτασης 3.000 στρεμμάτων, που φτάνουν μέχρι και στα 800 μέτρα. Τα φυτά είναι φυτεμένα στην κυριολεξία πάνω στην πέτρα, εξ ου και το όνομα Vino di Sasso (κρασί της πέτρας) με το οποίο βάφτισαν τη Ρομπόλα οι Ενετοί.

Μαυροκόκκινο χρώμα, και μύτη πυκνή, με ευωδιές από μαυροκέρασο, βιολέτα και μελάνι, με νύξεις από σταφίδα, βανίλια και πιπέρι. Στόμα γεροδεμένο και με τανίνες κοφτερές, φρουτώδες και με μεγάλη επίγευση...
54.50€ 56.20€
Άνευ ΦΠΑ:43.95€
Το πρώτο κεφαλλονίτικο Malbec είναι γεγονός και έρχεται από τον Πάνο Σαρρή, που χρησιμοποιεί παραδοσιακές τεχνικές οινοποίησης και μια παλιά στροφιλιά, δημιουργώντας ένα κρασί με γηγενείς ζύμες, ελάχιστα θειώδη, χωρίς φιλτράρισμα, εκφράζοντας πάντα το terroir της Κεφαλλονιάς.Στην όψη είναι λαμπερό π..
16.20€ 16.70€
Άνευ ΦΠΑ:13.06€
Εξαιρετικά ανοιχτόχρωμο κρασί, με σχεδόν λευκή απόχρωση, και μύτη πραγματικά δροσερή και φρέσκια, με αναζωογοννητικά αρώματα λευκών ανθών, εσπεριδοειδείς νότες, ξύσμα από γλυκολέμονο, φύλλα τσαγιού και εστραγκόν. Στόμα μεσαίου όγκου, με εντυπωσιακή οξύτητα και μεγάλη, υπέρκομψη επίγευση...
12.00€ 13.50€
Άνευ ΦΠΑ:9.68€
Ο Νίκος Πετρακόπουλος και η οινοποιός του Κική Σιαμέλη φροντίζουν να αποτυπώνουν το terroir της Κεφαλονιάς σε κάθε τους ετικέτα. Η καλλιέργεια είναι βιολογική και η προσέγγιση είναι hands off, με αποτέλεσμα μερικά από τα πιο αυθεντικά κρασιά της χώρας.Το Θυμάρι Πέτρας προέρχεται από ένα αμπελώνα 600..
33.60€ 35.00€
Άνευ ΦΠΑ:27.10€
Από τον Χιλόβραχο της Λακουδίτσας έρχεται η νέα ομώνυμη ετικέτα του οινοποιείου Πετρακόπουλος. Το κρασί προέρχεται από προφυλλοξηρικούς αμπελώνες και οι ποικιλίες που συγκαλλιεργούνται για την δημιουργία του είναι το Ζακυνθινό και η Μοσχατέλλα. Το Ζακυνθινό σε ένα μέρος του λιάζεται και η Μοσχατέλα ..
41.40€ 45.00€
Άνευ ΦΠΑ:33.39€
Ερυθρό λαμπερό με κεραμιδί ανταύγειες. Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και κερασιού καθώς και γλυκό κουταλιού κυδώνι και σταφύλι Στόμα μαλακό με ισορροπία τανινών και οξύτητας και γεύση αποξηραμένων σύκων. Μακρά βελούδινη επίγευση με όμορφη οξύτητα...
15.50€ 16.00€
Άνευ ΦΠΑ:12.50€
O Eυρυβιάδης Σκλάβος είναι ένας πρωτοπόρος των λεγόμενων Φυσικών Κρασιών. Καλλιεργεί βιοδυναμικά στο Ληξούρι Κεφαλλονιάς τα αμπέλια του, που είναι σε μεγάλο ποσοστό αυτόριζα και γέρικα. Η προσοχή στη λεπτομέρεια χαρακτηρίζει όλο το οινοποιείο, με αποτέλεσμα υπέροχα κρασιά έντονης προσωπικότητας που ..
23.80€ 24.60€
Άνευ ΦΠΑ:19.19€
Η βιολογική εκδοχή της Μαυροδάφνης του Ευρυβιάδη Σκλάβου, που προέρχεται από αμπελώνες σε μεγάλο υψόμετρο. Το έδαφος των αμπελιών είναι αμμοπετρώδες. Η αλκοολική και μηλογαλακτική ζύμωση όπως και η ωρίμαση, γίνονται σε δρύινα βαρέλια, ενώ εμφιαλώνεται αφιλτράριστο χωρίς επιπλέον θείωση. Το κρασί έχε..
23.50€ 24.60€
Άνευ ΦΠΑ:18.95€
Το Lefko παράγεται από τον περίτεχνο συνδυασμό των τοπικών ποικιλιών Βοστιλίδι και Μοσχάτο. Για το Μοσχάτο έχουν επιλέξει έναν εξαιρετικό αμπελώνα στην περιοχή Αγκώνα, μια ημιορεινή πλαγιά, από αργιλοαμμώδη εδάφη. Το Βοστιλίδι καλλιεργείται σε έναν μικρό πεδινό αμπελώνα της περιοχής του Ελειού. Το L..
15.80€ 16.30€
Άνευ ΦΠΑ:12.74€
Τα σταφύλια προέρχονται από έναν ενιαίο αμπελώνα Μαυροδάφνης στις πλαγιές της νότιας Κεφαλονιάς, από αργιλοαμμώδη εδάφη. Η σύντομη εκχύλιση των φλοιών στον μούστο δίνει νόστιμο κόκκινο φρούτο και φίνες μαλακές τανίνες. Η θαλασσινή αύρα του Ιονίου συμβάλλει με τη δροσιά της στην οξύτητα, δίνοντας ένα..
20.00€ 21.00€
Άνευ ΦΠΑ:16.13€
Κτήμα Σφυρή - Μηλιαρέση Βοστιλίδι 2020
D '19
Silver (92)
Στην όψη συναντάμε ένα μέτριο λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες. Στη μύτη ξεδιπλώνονται λεπτά, διακριτικά αρώματα από γιασεμί, άνθη λεμονιάς, λίτσι και περγαμόντο, σε ένα φόντο έντονης ορυκτότητας. Στο στόμα είναι μέτριου όγκου, με τη ζωηρή οξύτητα και τη λιπαρότητά του να μας οδηγούν σε μια απολαυ..
26.10€ 27.30€
Άνευ ΦΠΑ:21.05€
Γιασεμί και τσάι, δεντρολίβανο και θυμάρι, μαρμελάδα ροδάκινο και τσακμακόπετρα συνυπάρχουν στην αρωματική του παλέτα. Στόμα ντελικάτο, εξίσου αρωματικό, μέτριου όγκου, με σπαρταριστή οξύτητα...
10.40€
Άνευ ΦΠΑ:8.39€
Προϊόντα 1 εως 12 από 23 (2 Σελίδα/ες)