Κρασιά Κεχρής

 

Όλα ξεκίνησαν το 1911, όταν ο Ευάγγελος Κεχρής αποφασίζει να φέρει από τις Η.Π.Α. γυάλινα μπουκάλια, με σκοπό την εμφιάλωση κρασιών, πράγμα ιδιαίτερα πρωτοποριακό για μια εποχή που ο οίνος πουλιότανε μόνο χύμα.  Το 1939, στην παραδοσιακή ταβέρνα "Ο Κόκορας" των αδελφών Κεχρή στην παλιά Θεσσαλονίκη κάτω από τα κάστρα, συχνάζουν μερακλήδες της παρέας και του καλού κρασιού.  Εκεί απολαμβάνουν τη ρετσίνα και τα λιαστά κρασιά της οικογένειας, φερμένα από την Κάρυστο της Εύβοιας και τη Σαντορίνη και οινοποιημένα σε ξύλινα βαρέλια μέσα στα πλοία στα οποία μεταφέρονταν.  Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στα πλοία, η οινοποίηση γινόταν σε πολύ ευνοϊκές, για την εποχή συνθήκες (αφού συστήματα ψύξης δεν υπήρχαν στην οινοποιία).  Έτσι οι παραγώμενοι οίνοι είχαν εντυπωσιακή αρωματική φρεσκάδα.
 
Το 1954, δημιουργείται η οινοποιητική ποτοποιητική εταιρεία "Αφοί Κεχρή", ενώ το 1972 αρχίζουν οι εξαγωγές των προϊόντων της σε πολλές χώρες του κόσμου.  Το 1984, πρωτοπαρουσιάζονται τα παραδοσιακά liquers Δωρική από το γιό του Δημήτρη Κεχρή, Στέλιο, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση  στην Οινολογία του Πανεπιστημίου της Dijon Γαλλίας.  Ο Στέλιος με τη σύντροφό του Κωνσταντία αναλαμβάνουν τη συνέχιση της βαριάς κληρονομιάς, με όραμα και στόχο την παραγωγή ενός Ελληνικού κρασιού που να ανταγωνίζεται σε όλα τα επίπεδα τους οίνους όλου του κόσμου.
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:

Ρετσίνα Κεχριμπάρι

Μια κλασσική ποιοτική ρετσίνα με αρώματα αχλαδιού, πράσινου μήλου και πεπονιού, με νότες μοσχολέμονου και μαστίχας Χίου σε ένα φόντο φρέσκου ρετσινιού...

2.50€Άνευ ΦΠΑ: 2.02€

Το Δάκρυ του Πεύκου 2018
D '17
Gold (96)

Το Δάκρυ του Πεύκου 2018

Αχυροκίτρινο χρώμα, φίνο άρωμα, με λεπτές αποχρώσεις ρετσινιού, νότες μεταλλικότητας, και φρουτένιες χροιές, σε ένα στόμα καλοδουλεμένο με την ρετσίνα να προσθέτει κάτι το πικάντικο χωρίς να κυριαρχεί..

15.50€ 13.90€Άνευ ΦΠΑ: 11.21€

Κεχρής Τέταρτη Διάσταση 2016
RP '12
89
D '13
Silver

Κεχρής Τέταρτη Διάσταση 2016

Βαθύ πορφυρό χρώμα, περίπλοκο αρωματικό μπουκέτο, σε μια σύνθεση από μαύρα φρούτα του δάσους, καραμέλα, κακάο, ώριμη ντομάτα, πράσινες νότες πιπεριάς και θυμαριού, βανίλια και πινελιές μπαχαρικών. ..

18.60€ 17.90€Άνευ ΦΠΑ: 14.44€