ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

O/Purist Τσίπουρο

O/Purist Τσίπουρο
O/Purist Τσίπουρο

Το όνομα του O/PURIST προκύπτει από τον αναγραμματισμό της λέξης Tsipouro, που αποτελεί το DNA του. Αυτό είναι άλλωστε το O/PURIST. Ένα τσίπουρο επαναπροσδιορισμένο, με έντονες ρίζες στην τοπική παράδοση και ιστορία, που όμως απευθύνεται και σε ένα διεθνές κοινό. Είναι ένα τσίπουρο που εκφράζει το terroir της Ελλάδας. Ένα ισορροπημένο απόσταγμα στεμφύλων από εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιού, τοπικών βοτάνων, φρούτων και μπαχαρικών, φτιαγμένο έτσι, ώστε να αναδεικνύει την ελληνικότητα σε cocktail σε όλο τον κόσμο.

Το τσίπουρο O/PURIST είναι το project 10 διακεκριμένων Ελλήνων bartender με καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Μάρφη Μπαλή, Χρήστος Χουσέας, Αλέξανδρος Γκικόπουλος, Κώστας Ιγνατιάδης, Δημήτρης Κιάκος, Άρης Μακρής, Γιάννης Πετρής, Θοδωρής Πύριλλος, Θάνος Προυναρούς, Νίκος Ταχματζής), με όραμα να παράξουν ένα εκλεκτό απόσταγμα που φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια κοινότητα ανθρώπων και οργανισμών που θα προάγουν το sustainability, το localization και το responsible drinking.

Κατά την πρώτη απόσταξη, αποστάζονται τα στέμφυλα τριών ποικιλιών σταφυλιού -Μαλαγουζιάς, Ροδίτη και Ugni Blanc- σε άμβυκα πολλαπλής επαναπόσταξης, με αργό ρυθμό για 10 ώρες. Tο blend τοποθετείται σε παραδοσιακό, χάλκινο άμβυκα όπου πραγματοποιείται η 2η απόσταξη του αποστάγματος , παρουσία ελληνικών βοτάνων, φρούτων και μπαχαρικών.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
  • Απόθεμα: Διαθέσιμο άμεσα
  • Κερδίζετε Σταφύλια: 8
32.70€
Χωρίς ΦΠΑ: 26.37€
Αγόρασε το με Σταφύλια: 670

Χαρακτηριστικά

Λεπτομέρειες
42%Αλκοολικός τίτλος42%
0.7Μέγεθος φιάλης (lt)0.7
Ετικέτες: The Bartenders Gang