Τρία μεγάλα κρασιά από το Κτήμα Γαία

Posted by John 08/05/2019 0 Σχόλιο(α) Μικρά και Χρήσιμα, Μας άρεσαν…, Προτάσεις,

Τρία μεγάλα κρασιά από το Κτήμα Γαία

 

 Πιο καπνιστά αρωματικά συγκριτικά με τον κλασικό Θαλασσίτη του Κτήματος αλλά με την ίδια φλόγα του Ασύρτικου να καίει, οι φανταστικές βαρελάτες εκδοχές του Wild Ferment και του Θαλασσίτη Oak αποτελούν πλήρεις, πολύπλοκες και σπάνιες ερμηνείες του Σαντορινιού terroir. 


 

 

 Το Σαντορινιά κρασιά βάζουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην έννοια του terroir, με έντονα αρώματα βρεγμένης τσακμακόπετρας και αλμυρή αίσθηση στο στόμα. Με τη χρήση βαρελιού αποκτούν ακόμα πιο καπνιστές νότες αλλά και λιπαρότητα, καθιστώντας τα εξαιρετικούς συνδυασμούς για πλούσια και σύνθετα γαστρονομικά πιάτα. Σκεφτείτε κρεμώδεις, βουτυράτες σάλτσες, έντονα τυριά, τα καλύτερα ψάρια στη σχάρα αλλά και ένα ψητό χταπόδι και είστε μέσα.   

 

 Οι ιδιοκτήτες Γιάννης Παρασκευόπουλος και Λέων Καράτσαλος είναι από τους πρωτοπόρους της Σαντορίνης, έχοντας συνεισφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ξέφρενα ανοδική πορεία του σαντορινιού κρασιού. Πολύ νωρίς έδειξαν τη διάθεσή τους να οδηγήσουν το Ασύρτικο ψηλά. Την ίδια φροντίδα και διάθεση έδειξαν και στο άλλο τους κτήμα στη Νεμέα. 

 

 Στον Θαλασσίτη Oak εφάρμοσαν βουργουνδέζικες τεχνικές ενώ στο πολυβραβευμένο Wild Ferment δοκίμασαν τη ζύμωση με τις λεγόμενες "άγριες ζύμες", μαζί με ένα συνδυασμό βαρελιών από γαλλική και αμερικάνικη βελανιδιά αλλά και ακακία. Το αποτέλεσμα και στα δύο κρασιά είναι απλά συγκλονιστικό. 

 

 Δίπλα τους το Αγιωργίτικο της Γαίας από τη Νεμέα, με τιμή που δίνει και ρέστα από το δεκάευρο, δείχνει πόσο υπέροχα απροσποίητο και απολαυστικό είναι το Αγιωργίτικο όταν οι παραγωγοί το κατανοούν για αυτό που πραγματικά είναι.  

 

Αυτά είναι τρία κρασιά που απλά δεν χάνονται!
Θαλασσίτης Oak 2017 | 31.50€
 


Buy nowΑσύρτικο της Γαίας Wild Ferment 2018 | 23.20€
 

 
Buy nowΑγιωργίτικο της Γαίας 2017 | 9.70€

 

 

Buy now

 

*Η ενδιάμεση εικόνα του οινοποιείου προέρχεται από τη σελίδα του κτήματος στο Facebook.

 

 

 

Σχολιάστε