ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Sangiovese

Sangiovese
Χρώμα: Ερυθρό
Τύποι κρασιών: Ερυθρά, Ροζέ
Κατηγορίες: ΠΓΕ

Περιγραφή: Το όνομα της ιταλικής αυτής ποικιλίας προέρχεται από τα λατινικά sanguis Jovis που σημαίνει το αίμα του Δία. Πρόκειται για μια αρκετά κοινή ποικιλία της κεντρικής Ιταλίας, η οποία δίνει τόσο κρασιά φρέσκα, όσο και παλαιωμένα. Αρχικά διακρίνονται από φρέσκα φρουτώδη αρώματα, όπως φράουλα, τα οποία με την παραμονή σε βαρέλι μετατρέπονται σε ώριμες μυρωδιές που ενίοτε θυμίζουν πίσσα και δρυ. Στη χώρα μας οινοποιείται σε μικρές ποσότητες, δίνοντας πολύ αξιόλογα κρασιά.

Τυπικά χαρακτηριστικά κρασιών: Αρωματικά και περίπλοκα
Μέτριο γκρενά χρώμα και αργά πυκνά δάκρυα στο ποτήρι. Πολύπλοκο μπουκέτο στη μύτη με αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων όπως το κεράσι, φραγκοστάφυλο, μούρα, βοτανικά όπως ο ευκάλυπτος  αλλά και έντονη γήινη αίσθηση όπως βρεγμένα φύλλα, δάσος, μανιτάρια. Στόμα πλούσιο με μαλακές βελούδινες τανίνες ..
17.90€ 18.60€
Άνευ ΦΠΑ:14.44€
Βαθύ ερυθρό χρώμα, πλούσια αρωματικό με νότες από ξύλο, μοσχοκάρυδο, λευκό πιπέρι, αλλά και ώριμα φρούτα του δάσους, καλοδομημένο σώμα, αρκετά πυκνό με τανίνες σε εξέλιξη και επίγευση μέτριας διάρκειας αλλά αρωματική...
16.60€ 17.10€
Άνευ ΦΠΑ:13.39€
Πυκνό πορφυρό χρώμα, με βυσσινί ανταύγειες. Ώριμα αρώματα από πελτέ ντομάτας, μαρμελάδα δαμάσκηνο, πιπέρι, καπνό, βανίλια και βοτανικές νύξεις. Ισορροπημένο κρασί, με ταννίνες πλούσιες και αιχμηρές. Σώμα πυκνό κι επίγευση αρωματική. ..
16.90€ 17.40€
Άνευ ΦΠΑ:13.63€
Το ροζέ Καριπίδη ήρθε ανανεωμένο με νέα ετικέτα και ονομασία: Pink Pull. 100% Sangiovese, με ανοιχτό σομόν χρώμα και ασημένιες πινελιές που παραπέμπει στα αντίστοιχα ροζέ Προβηγκίας. Κυδωνόπαστα, φράουλα και ξύσμα πορτοκαλιού διακρίνονται πρώτα στη μύτη και έπειτα στο στόμα. Είναι λιπαρό αλλά με πολ..
12.40€ 12.60€
Άνευ ΦΠΑ:10.00€
Λαμπερό κερασί χρώμα με ελαφριές μωβ ανταύγειες, ζωηρό και ευχάριστο αρωματικό σύνολο από κόκκινα φρούτα με πρωταγωνιστές το κεράσι, το ρόδι και τη φράουλα και σε δεύτερο πλάνο την καραμέλα βουτύρου. Στόμα όπου τσιμπάει το διοξείδιο, με ωραία ισορροπία ανάμεσα στην γλύκα και την οξύτητα. Μεγάλη κι α..
11.90€ 13.90€
Άνευ ΦΠΑ:9.60€
Προϊόντα 1 εως 5 από 5 (1 Σελίδα/ες)