ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Nebbiolo

Nebbiolo
Χρώμα: Ερυθρό
Τύποι κρασιών: Ερυθρά, Ροζέ
Κατηγορίες: ΠΓΕ

Περιγραφή: Με βάση την ποικιλία αυτή παράγονται τα περίφημα ιταλικά κρασιά Barolo και Barbaresco. Σε γενικές γραμμές δίνει ανοιχτόχρωμα ερυθρά, τανικά κρασιά, που όσο είναι φρέσκα αναδύουν αρώματα πίσσας και τριαντάφυλλου. Ωστόσο τα εκλεκτά Nebbiolo δημιουργούνται με την παλαίωση, όπου οι σκληρές τανίνες τους εξισσοροπούνται και τα πληθωρικά τους αρώματα εξελίσσονται σε νότες τρούφας, καπνού, δαμάσκηνου, κλπ.

Τυπικά χαρακτηριστικά κρασιών: Τανικά και πικάντικα
Το χρώμα του κρασιού είναι φωτεινό ρουμπινί. Στη μύτη μάς δίνει ένα υπέροχο μπουκέτο αρωμάτων, με μικρά κόκκινα φρούτα, μπαχαρικά, μανιτάρια, γλυκόριζα, με νότες βιολέτας να ακολουθούν. Στο στόμα είναι στρογγυλό και πυκνό, με μέτριες+ τανίνες, υψηλή οξύτητα και επίγευση που διαρκεί...
16.90€ 17.60€
Άνευ ΦΠΑ:13.63€
Χρώμα μέτριας έντασης, χαρακτηριστικό της ποικιλίας, με κεραμιδί ανταύγειες. Μύτη ιδιαίτερη με νότες μαύρης ελιάς, λιαστής ντομάτας και βύσσινου. Το στόμα χαρακτηρίζεται από τον πλούτο και την μαλακή δομή των τανινών που προσδίδουν μια ευχάριστη αίσθηση πληρότητας...
38.90€
Άνευ ΦΠΑ:31.37€
Χρώμα ζωηρό κόκκινο διαυγές, και μύτη με έντονες αποχρώσεις ξύλου δρυός, καπνού, φρέσκων αρωματικών βοτάνων και μπαχαρικών, που πλαισιώνονται από νύξεις ξερών φρούτων και ξηρών καρπών. Στόμα αρρενωπό, στρογγυλό και με πλούσιες τανίνες, με την οξύτητα παρούσα, να του χαρίζει νεύρο κι ένταση, και με ε..
18.90€ 19.70€
Άνευ ΦΠΑ:15.24€
Λαμπερό κερασί χρώμα με ελαφριές μωβ ανταύγειες, ζωηρό και ευχάριστο αρωματικό σύνολο από κόκκινα φρούτα με πρωταγωνιστές το κεράσι, το ρόδι και τη φράουλα και σε δεύτερο πλάνο την καραμέλα βουτύρου. Στόμα όπου τσιμπάει το διοξείδιο, με ωραία ισορροπία ανάμεσα στην γλύκα και την οξύτητα. Μεγάλη κι α..
11.90€ 13.90€
Άνευ ΦΠΑ:9.60€
Προϊόντα 1 εως 4 από 4 (1 Σελίδα/ες)