ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Malvasia Aromatica

Malvasia Aromatica
Χρώμα: Λευκό
Τύποι κρασιών: Λευκό, Επιδόρπιο
Κατηγορίες: ΠΓΕ Κρήτη

Περιγραφή: Αν και καλλιεργείται στην Ιταλία κυρίως για την παραγωγή γλυκών κρασιών, πιθανότατα η Malvasia di Candia έχει ελληνική και μάλλον κρητική καταγωγή. Πλέον, σε εγχώρια εδάφη, η ποικιλία αυτή καλλιεργείται ως επί το πλείστον στη Κρήτη και κυρίως στο Ηράκλειο. Πρόκειται για μια εξόχως αρωματική ποικιλία, με έντονα φρουτώδεις και μοσχάτους χαρακτήρες. Τα κρασιά που δίνει έχουν ζωηρό χρυσαφί χρώμα, ενώ εκτός από ξηρούς, δίνει κι εξαίσιους επιδόρπιους οίνους.

Τυπικά χαρακτηριστικά κρασιών: Αρωματικά και ελαφριά
 Το orange wine του Μεγάλου Σπηλαίου από Ροδίτη και Μαλβάζια, προέρχεται από ορεινά αμπελοτόπια σε ύψος 800 έως 900 μέτρων. Μετά τον εκραγισμό των σταφυλιών, αυτά οδηγούνται σε καινούργια δρύινα βαρέλια των 400 λίτρων, όπου πραγματοποιείται η αλκολική ζύμωση. Στη συνέχεια απομακρύνονται τα στερ..
39.60€
Άνευ ΦΠΑ:31.94€
Το οινοποιείο Μίνως Μηλιαράκης ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '30 να οινοποιεί τοπικές ποικιλίες, στα Πεζά της Κρήτης. Από τα πιο σημαντικά οινοποιεία πλέον του κρητικού αμπελώνα, δουλεύει με προσήλωση τόσο με τις κρητικές όσο και με τις διεθνείς ποικιλίες, αναδεικνύοντας το κρητικό κρασί.&nb..
8.70€ 9.90€
Άνευ ΦΠΑ:7.02€
Χρυσοκίτρινο ζωηρό χρώμα, επιβλητικά αρώματα εσπεριδοειδών, λιβανιού, βερίκοκου και νότες από τριαντάφυλλο. Στόμα πολύ πλούσιο που όμως δεν λιγώνει, καθώς παρά την έντονη γλύκα του στην αρχή, εξελίσσεται ευχάριστα και δροσερά...
21.70€ 22.30€
Άνευ ΦΠΑ:17.50€
Στην όψη έχουμε ένα κιτρινοπράσινο χρώμα. Στη μύτη βρίσκουμε σύνθετα αρώματα εσπεριδοειδών, γιασεμιού που συμπληρώνονται υπέροχα με τροπικά φρούτα και νότες βοτάνων και ελάχιστων ξηρών καρπών να ολοκληρώνουν τον χαρακτήρα του. Στο στόμα είναι μέτριου σώματος, με τραγανή οξύτητα, με αξιοσημείωτη γευσ..
8.00€ 10.00€
Άνευ ΦΠΑ:6.45€
Η πιο πρόσφατη ετικέτα του οινοποιείου Ιδαία Γη φέρει το όνομα Malva de Crete και αναβιώνει μια ιστορική ποικιλία, τη Malvasia di Candia, με καταγωγή από το Ηράκλειο. Στην όψη συναντάμε ένα λεμονοπράσινο χρώμα. Στη μύτη βρίσκουμε αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών, πυρηνόκαρπων, με νότες τροπικών φρο..
9.40€ 9.70€
Άνευ ΦΠΑ:7.58€
Προϊόντα 1 εως 5 από 5 (1 Σελίδα/ες)