Τσιλιλής - Οινοποιία-Αποσταγματοποιία

Κάτω από τα βράχια των Μετεώρων, στο προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας Καλαμπάκας, τα σημάδια της σχέσης αυτού του τόπου με το αμπέλι χάνονται στα βάθη της προϊστορίας. Αιώνες τώρα η περιοχή φημίζεται για την παραγωγή τσίπουρου και κρασιού εξαιρετικής ποιότητας. Εκεί, στη Ράξα Τρικάλων, ιδρύθηκε το 1989 η αμπελουργία-οινοποιϊα-αποσταγματοποιία Τσιλιλή. Η οικογένεια Τσιλιλή είναι η πρώτη που τυποποίησε τσίπουρο στη Θεσσαλία, με την ομώνυμη γεωγραφική ένδειξη, αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην προσπάθεια για την ανάδειξη και διεθνή καταξίωση του τσίπουρου, του αυθεντικού αυτού Ελληνικού ποτού. Παράλληλα με την παραγωγή και τυποποίηση τσίπουρου, η οικογένεια Τσιλιλή δημιούργησε μια σειρά από μονοποικιλιακά αποστάγματα σταφυλιού, παλαιωμένα και μη καθώς και μικρό αριθμό ετικετών οίνων (Κτήμα Θεόπετρα) περιορισμένης παραγωγής, που είναι αντιπροσωπευτικά του οικοσυστήματος της περιοχής.

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:

Τσίπουρο Τσιλιλή με γλυκάνισο 0.7lt

Κρυστάλλινο λευκό, με αρώματα βουτυράτα που μπλέκουν με το γλυκάνισο και στο τελείωμα αφήνουν μια αψάδα. Ευχάριστο και στρογγυλό στόμα. Πλούσια γεύση με ισορροπημένη γλύκα και ενδιαφέρουσα επίγευση πο..

11.40€ Χωρίς ΦΠΑ: 9.19€

Τσίπουρο Τσιλιλή χωρίς γλυκάνισο 0.7lt

Λαμπερό με πλούσια αρμονικά κι εξελιγμένα αρώματα μπανάνας, τριαντάφυλλου και εξωτικών φρούτων. Φρουτένια γεύση, έντονα αλκοολικό και με μια αίσθηση εσπεριδοειδών να συνοδεύει την επίγευση...

11.40€ Χωρίς ΦΠΑ: 9.19€

Dark Cave

Ένα ώριμο, χρυσαφί απόσταγμα με μεγάλο εύρος από μελωμένα ποικιλιακά αρώματα, όπως αποξηραμένα δαμάσκηνα, σταφίδες, φλούδες περγαμόντου, πικάντικα αρώματα όπως βανίλια, σοκολάτα και μοσχοκάρυδο, σε συ..

34.30€ 32.60€ Χωρίς ΦΠΑ: 26.29€

Αγιονέρι Παλαιωμένο Τσίπουρο 500ml

Λαμπερό χρώμα με απαλές χρυσοκίτρινες ανταύγειες. Καθαρό, έντονο με ανθώδη χαρακτηριστικά εσπεριδοειδών (κουμ-κουάτ) και βοτάνων (ευκάλυπτος) σε φόντο γλυκών μπαχαρικών (μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, κανέλλ..

10.50€ Χωρίς ΦΠΑ: 8.47€