Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος παλαιότερα, είχε ένα πλούσιο δυναμικό σε ποικιλίες, εκ των οποίων στις μέρες μας συνεχίζουν να καλλιεργούνται οι: Αυγουστιάτης, Σκιαδόπουλο, Παύλος, Κατσακούλιας και η Ρομπόλα. Τα περισσότερα κρασιά του νησιού κυκλοφορούν ως Ονομασία κατά Παράδοση Βερντέα, ένα λευκό κρασί που το όνομα του προέρχεται από τη λέξη verde (πράσινο) και, πιθανότατα, υποδηλώνει ότι κατά την παραγωγή του χρησιμοποιούνταν σχετικά πράσινα, άγουρα δηλαδή σταφύλια, για να αυξηθεί η χαμηλή, λόγω υψηλής ωρίμανσης, οξύτητα. Παραδοσιακά ήταν ένα ξηρό, υψηλόβαθμο κρασί, που παλαίωνε για ένα διάστημα σε δρύινα βαρέλια. Σήμερα ωστόσο βρίσκουμε και Βερντέες με περισσότερο μοντέρνο στυλ.

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:
Sun Rose 2017 -26%

Sun Rose 2017

Μια νέα ενδιαφέρουσα παρουσία στον ανερχόμενο χώρο των Ελληνικών ροζέ κρασιών.  Διαθέτει το χαρακτηριστικό χρώμα των κρασιών της Προβηγκίας σε πιο σκούρο τόνο με ελαφρώς καφετίζουσες ανταύγειες. Ενδια..

12.10€ 9.00€
Άνευ ΦΠΑ: 7.26€
Αυγουστιάτης Στη ρίζα του Βουνού 2016 Μη διαθέσιμο

Αυγουστιάτης Στη ρίζα του Βουνού 2016

Ξεκάθαρες αποχρώσεις βιολέτας, πικάντικων μπαχαρικών, καβουρδισμένων κόκων καφέ και ώριμων φρούτων του δάσους στη μύτη. Χυμώδες στόμα, με πολυπλοκότητα, οξύτητα που το υπογραμμίζει και κομψές τανίνες...

16.30€ 15.50€
Άνευ ΦΠΑ: 12.50€
Novita 2018 -24%

Novita 2018

Η χαρακτηριστικότερη ίσως ποικιλία της Ζακύνθου, αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σε ένα κρασί με κομψά αρώματα φρέσκων φρούτων, στόμα καλοδομημένο, με ήπια οξύτητα και με νόστιμο πιπεράτο και..

10.80€ 8.20€
Άνευ ΦΠΑ: 6.61€