Ξάνθη

Παρόλο που μέχρι και σχετικά πρόσφατα η αμπελοκαλλιέργεια στην περιοχή είχε ατονήσει, ωστόσο η περιοχή της Ξάνθης και ιδίως η περιοχή των Αβδήρων έχουν ιστορία που πηγαίνει πολύ πίσω, στην αρχαιότητα. Μάλιστα στους βυζαντινούς χρόνους τα Άβδηρα και μαζί κι η Μαρώνεια αποτελούσαν έναν από τους πιο ξακουστούς αμπελώνες του Βυζαντίου, όπου παράγονταν ο «Παμίτις Οίνος». Επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο Γάλλος Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη προσομοιάζει, σε αναφορά του στο Παρίσι, την περιοχή των Αβδήρων με το Μπορντώ της Γαλλίας! Η αμπελοκαλλιέργεια στις λοφώδεις εκτάσεις της Ξάνθης εντοπίζεται κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές των Αβδήρων. Ως συνέπεια αυτού, η αύρα του θρακικού πελάγους επηρεάζει ευνοϊκά την καλλιέργεια της αμπέλου. Ορισμένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής είναι επίσης οι χαμηλές θερμοκρασίες της νύχτας, όπως και οι συχνές βροχοπτώσεις. Αρκετές ξενικές ποικιλίες όπως το Merlot, το Cincaut, το Sauvignon και το Syrah, εγκλιματίστηκαν εδώ με επιτυχία. Από πλευράς τοπικών ποικιλιών, στην περιοχή της Ξάνθης ευδοκιμούν κυρίως το Λημνιό, το Ασύρτικο, το Ζουμιάτικο και το Παμίδι, αλλά και άλλες γηγενείς βορειοελλαδίτικες ποικιλίες.

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:

Ανατολικός Αμπελώνας fine Ασύρτικο-Μαλαγουζιά 2017

Ακολουθώντας πάντα τη συνταγή της απαλής οινοποίησης για να εκφραστεί το θρακιώτικο terroir, το χαρμάνι Ασύρτικου με ελάχιστη Μαλαγουζιά ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε δρύινα βαρέλια όπου και ωριμάζει γ..

17.40€ 16.90€
Άνευ ΦΠΑ: 13.63€

Ανατολικός Αμπελώνας Orange 2018

Οι Αμπελώνες Anatolikos, μία προσπάθεια των αδερφών Νικολαΐδη, φέρνουν ένα φρέσκο αεράκι στην οινική σκηνή της χώρας και συνεχίζουν τη μακρά οινοποιητική παράδοση της Θράκης. Η φιλοσοφία τους συνοψίζε..

36.00€ 34.90€
Άνευ ΦΠΑ: 28.15€

Ανατολικός MV Μαυρούδι 2017

Λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα, ξεκινά με μια διακριτική ζωϊκότητα στη μύτη ενώ όσο εξαϋλώνεται απελευθερώνει ένα σύνθετο μπουκέτο ωρίμων κόκκινων και μαύρων φρούτων, αποξηραμένου δαμάσκηνου και σύκου, μέλ..

17.40€ 16.90€
Άνευ ΦΠΑ: 13.63€

Βουρβουκέλη Άβδηρος Ροζέ 2019

Ζωηρό ροδαλό χρώμα, πλούσιο άρωμα φράουλας και μαρμελάδας κεράσι, θαυμάσια δροσερή γεύση, με αποχρώσεις φραγκοστάφυλου, σε ένα καλοδομημένο σύνολο με μεγάλη επίγευση και απαλή αίσθηση γλυκύτητας...

10.20€ 9.90€
Άνευ ΦΠΑ: 7.98€

Βουρβουκέλης Ασύρτικο 2018

Χρώμα χρυσαφί απαλό. Αρώματα από βασιλικό, λεμονόχορτο, σπαράγγι, μαζί με λευκά άνθη, ενώ ακολουθούν έντονα αρώματα τροπικών φρούτων, ανανά, γκουάβα, όπως επίσης και αρώματα πράσινου φραγκοστάφυλου, σ..

11.80€ 11.50€
Άνευ ΦΠΑ: 9.27€

Ανατολικός fine Μαυρούδι 2017

Λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα, έντονο και πολύπλοκο γήινο μπουκέτο με διακριτική ζωϊκότητα ενώ όσο εξαϋλώνεται απελευθερώνει ένα σύνθετο μπουκέτο ωρίμων κόκκινων και μαύρων φρούτων, κέδρο, αποξηραμένου δα..

27.50€ 26.70€
Άνευ ΦΠΑ: 21.53€