ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Ζοίνος Ζίτσα

Η Ζοίνος Α.Ε. παράγει τους ονομαστούς οίνους της από σταφύλια των παραγωγών-μελών της που καλλιεργούνται στις απότομες, ασβεστολιθικής προέλευσης πλαγιές της αμπελουργικής ζώνης της Ζίτσας. Μια εκλεκτή ποικιλία σταφυλιών, η Ντεμπίνα, καλλιεργείται εδώ παραδοσιακά σε υψόμετρο 700μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι παραγόμενοι από αυτή λευκοί οίνοι χαρακτηρίζονται από το ανοικτό πρασινοκίτρινο χρώμα τους, το λεπτό και διακριτικό άρωμα και την φρουτώδη και σπάνια για λευκούς οίνους, διάρκεια στη γεύση, ενώ αναδεικνύεται η ιδιαιτερότητά τους στην επίγευση, η οποία χαρακτηρίζεται από μια υπέροχη αίσθηση αρώματος. Η αμπελουργική ζώνη περιλαμβάνει έξι χωριά ( Ζίτσα, Πρωτόπαππα, Καρίτσα, Λιγοψά, Κληματιά, Γαβρισιοί) με συνολική καλλιεργούμενη έκταση τα 2000 στρέμματα, ενώ το κέντρο της Ζίτσας απέχει 27 χλμ. από τα Γιάννενα. 
 
Η  ίδρυση του οινοποιείου Ζίτσας το 1973 αποτελεί παρέμβαση ορόσημο τόσο για τον ελληνικό αμπελώνα όσο και για την οικονομία της περιοχής. Διέσωσε μια σπάνια αμπελουργική ζώνη και συγχρόνως έδωσε πνοή σε μια περιοχή με μικρές διαφορετικές δυνατότητες επιβίωσης. Σήμερα η ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε. έχοντας μια πλούσια εμπειρία και βαθιά γνώση του αμπελοοινικού κλάδου στελεχωμένη με επιστημονικό, τεχνικό και εργατικό δυναμικό πολύ υψηλών προδιαγραφών επενδύει συνεχώς στην ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων της. Ταυτόχρονα οι οικογένειες των παραγωγών που συνεργάζονται με το Οινοποιείο της ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε. απολαμβάνουν σταθερότητα εισοδήματος σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο τιμών (από τα υψηλότερα για λευκά σταφύλια στην Ελλάδα) και μια επιστημονική υποστήριξη από τις τεχνικές και επιστημονικές υπηρεσίες της εταιρίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι με παρέμβασή της έχει δημιουργηθεί ομάδα παραγωγών που καλλιεργούν τα αμπέλια τους με την μέθοδο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και συνεταιρισμός αμπελουργών  στην Ζίτσα που εφαρμόζουν τις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας συμμετέχοντας ταυτόχρονα στο εταιρικό σχήμα της ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε. Η συνεταιριστική υπευθυνότητα συνταιριασμένη με τη σύγχρονη γνώση.   
Παραγωγός: Ζοίνος Ζίτσα
Ένας αναζωογονητικός, αφρώδης οίνος γεμάτος φρεσκάδα και τυπικότητα. Φρέσκα ροδάκινα, πράσινο μήλο, άνθη πορτοκαλιάς και λεμονόφλουδες στη μύτη, και στόμα με νεύρο και γαργαλιστικές φυσαλίδες, με απολαυστικό τελείωμα με νύξεις από κόρα ψωμιού...
11.00€
Χωρίς ΦΠΑ:8.87€
Οινοποιείο Ζοίνος Aurelia Αφρώδης
D '15
Bronze (86)
Παραγωγός: Ζοίνος Ζίτσα
Ένα off dry τριανταφυλλί, αφρώδες κι απολαυστικό κρασί. Η αυστηρή Ντεμπίνα πλαισιώνεται από τις τοπικές ποικιλίες Βλάχικο και Μπεκάρι, δίνοντας έναν ελκυστικό οίνο με φρέσκα κόκκινα φρούτα και έμφαση στο κεράσι και στη φράουλα, με ίχνη ντομάτας και βιολέτας. Το κορδόνι από λεπτές φυσαλίδες, οι διακρ..
10.90€
Χωρίς ΦΠΑ:8.79€
Παραγωγός: Ζοίνος Ζίτσα
Μέτριο, σαγηνευτικό κεχριμπαρένιο χρώμα. Στη μύτη, έκρηξη αρωμάτων από ξηρούς καρπούς, μαρμελάδα πορτοκαλιού και κυδωνιού με νύξεις κίτρου, μελιού και νότες μπαχαρικών, που συνεχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στο στόμα μαζί με τη μέτρια οξύτητα, τις μέτριες τανίνες και τη πλούσια επίγ..
10.90€ 11.20€
Χωρίς ΦΠΑ:8.79€
Οινοποιείο Ζοίνος Βλάχικο 2019
D '18
Silver (92)
Παραγωγός: Ζοίνος Ζίτσα
Λαμπερό ρουμπινί. Μύτη σαγηνευτική, γεμάτη κόκκινα φρούτα, όπως φράουλα, βύσσινο αλλά και αποξηραμένο δαμάσκηνο. Γεμάτο σώμα με βελούδινες τανίνες και υψηλή οξύτητα, που ολοκληρώνεται από γεύσεις πιπεριών και πικρής σοκολάτας...
15.70€ 16.10€
Χωρίς ΦΠΑ:12.66€
Παραγωγός: Ζοίνος Ζίτσα
Τσίπουρο διπλής απόσταξης από στέμφυλα Ντεμπίνας. Αποστάζεται σε ήπια θερμοκρασία διατηρώντας τα πρωτογενή αρώματα εσπεριδοειδών, μήλου και κανέλας...
12.50€
Χωρίς ΦΠΑ:10.08€
Παραγωγός: Ζοίνος Ζίτσα
 Χρυσαφένιο χρώμα, σε ένα θαυμάσιο απόσταγμα που παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για έναν τουλάχιστον χρόνο. Αποκτά σύνθετα αρώματα από ώριμα μήλα, βανίλια, ξηρούς καρπούς, μπαχάρια και καπνό, και στόμα κρεμμώδες κι αιχμηρό, με όμορφο φρουτώδες τελείωμα. ..
25.00€
Χωρίς ΦΠΑ:20.16€
Προϊόντα 1 εως 6 από 6 (1 Σελίδα/ες)