ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Γκίκα - Αμπελώνες

Τα Μεσόγεια έχουν ιστορία και παράδοση στο αμπέλι και στην ελιά πάνω από 3000 συνεχή έτη. Σε αυτό βοήθησαν οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες και η εύκολη διάθεση των προϊόντων στην Αθήνα. Τα βιώματα και η κουλτούρα των ανθρώπων που έζησαν στην περιοχή ήταν κυρίως γύρω από αυτές της καλλιέργειας.

 
Φυσικό επόμενο ήταν ο Ανδρέας Γκίκας, γέννημα θρέμα της περιοχής, όταν τελείωσε το Χημικό στο Α.Π.Θ. το 1980 να στραφεί στο αμπέλι και στο κρασί. Το 1983 ξεκινά το οινολογικό εργαστήριο. Στα 30 χρόνια της επαγγελματικής του διαδρομής συνεργάζεται με πολλά ιδιωτικά και συνεταιριστικά οινοποιεία σε όλη την Ελλάδα. Το 1996 αποφασίζει να αξιοποιήσει τα οικογενειακά αμπέλια και ιδρύει παράλληλα και το οικογενειακό οινοποιείο.
 
Η κόρη του Βασιλική Γκίκα, Yπεύθυνη Παραγωγής, το 2000 σπουδάζει Οινολογία-Αμπελουργία στο Bordeaux και την Toulouse και απασχολείται για ένα έτος στο οινικό κέντρο στο Suze la Rousse. Ερχόμενη στην Ελλάδα προετοιμάζει τον σύγχρονο αμπελώνα στις πλαγιές Κιθαιρώνα και ασχολείται παράλληλα με το εργαστήριο και το οινοποιείο.
 
Η δεύτερη κόρη Mαρία Γκίκα, Yπεύθυνη Marketing/Eμπορίας, αφού τελειώνει τις σπουδές της στην Αγγλία, έρχεται στην Ελλάδα και ασχολείται και εκείνη με την οικογενειακή επιχείρηση.
 
Σήμερα η εμπειρία και η σιγουριά συνυπάρχουν με την επιστημονική κατάρτιση και τον ενθουσιασμό και μαζί ανοίγουν την νέα εποχή στην παραγωγή των ποιοτικών κρασιών της οικογένειας Γκίκα.
Παραγωγός: Γκίκα - Αμπελώνες
Μια ρετσίνα νέας γενιάς, όπου η ρητίνη «ακούγεται» αχνά, δίνοντας τον τόνο σε μια φρουτώδη συμφωνία. Έχει τραγανή οξύτητα, πλούσιο στόμα, με καθαρά αρώματα και στη γεύση, και με μια μακρά επίγευση, που ολοκληρώνεται με φίνες ρητινώδεις νύξεις κι αίσθηση βοτανικότητας που συμπληρώνει το φρούτο...
11.50€ 12.00€
Χωρίς ΦΠΑ:9.27€
Προϊόντα 1 εως 1 από 1 (1 Σελίδα/ες)