ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Κίκονες - Κτήμα

Η γεωπόνος και οινολόγος του Bordeaux Μελίνα Τάσσου φέρει την ευθύνη για το πρώτο οινοποιείο του Νομού Ροδόπης που παίρνει το όνομά του από τους αρχαίους Κίκονες (το όνομά τους αναδύεται από τους Ομηρικούς στίχους ως θρακικό φύλο που παρήγαγε ξακουστό κρασί). Την πλούσια οινοποιητική εμπειρία από τη Γαλλία και την Αυστραλία και τις γνώσεις της στο αμπέλι και στην οινοποίηση, η κυρία Τάσσου τις εφαρμόζει στο δικό της αμπελώνας. Στη Μαρώνεια του Ν. Ροδόπης βρίσκεται ο ιδιόκτητος αμπελώνας βιολογικής γεωργίας συνολικής έκτασης 100 στρ. φυτεμένος με ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες τον οποίον επιβλέπει ο γεωπόνος Βασίλης Τάσσου. Η φιλοσοφία των «Κικόνων» είναι βασισμένη στην τεχνογνωσία του Μπορντώ γύρω από την υγιεινή και την τεχνολογία, στην οινοποιητική μέθοδο της Βουργουνδίας και στις αμπελουργικές τεχνικές της Αυστραλίας. Τα σταφύλια διαλέγονται προσεκτικά στο χέρι από δέκα εώς δεκαπέντε γυναίκες σε κυλιόμενο τάπητα πριν ξεκινήσει η διαδικασία της οινοποίησης, ώστε να απομακρυνθεί οτιδήποτε ξένο προς ένα υγιές τσαμπί σταφύλι. Με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του κρασιού ως φυσικού προϊόντος γίνεται η ελάχιστη δυνατή τεχνολογική παρέμβαση της οινοποιού κατά την παραγωγή του. Τα κόκκινα κρασιά των «Κικόνων» ωριμάζουν σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για δώδεκα μήνες και εμφιαλώνονται αφιλτράριστα, ώστε να μην χάνουν τα αρωματικά και γευστικά τους χαρακτηριστικά.

Κτήμα Κίκονες Chardonnay 2022
RP '11
86
ΝΕΟ
Παραγωγός: Κίκονες - Κτήμα
Λαμπερό, απαλό κίτρινο με χρυσές ανταύγειες. Στη μύτη λευκόσαρκο ροδάκινο, ανανάς, λεμόνι, βανίλια και φρυγανισμένο ψωμί. Στο στόμα φρέσκο, καθαρό, λιπαρό με φρουτώδη επίγευση. Κατάλληλο για παλαίωση, όπου πλέον τα αρώματα θα είναι πιο ώριμα και η υφή πιο λιπαρή ,με βουτυρώση επίγευση...
28.70€ 29.60€
Χωρίς ΦΠΑ:23.15€
Παραγωγός: Κίκονες - Κτήμα
Πορφυρό βαθύ χρώμα, σε ένα κρασί με μύτη συμπυκνωμένη και βαθιά, με νότες από ώριμο δαμάσκηνο, μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, καφέ και βανίλια. Στόμα με καλό όγκο, τανίνες που του χαρίζουν δομή κι επίγευση ζουμερή και επιμήκης...
20.70€ 21.30€
Χωρίς ΦΠΑ:16.69€
Κτήμα Κίκονες Λημνιό 2018
RP '09
88
JR '15
16.5
Παραγωγός: Κίκονες - Κτήμα
Ανοιχτό κόκκινο χρώμα, σε ένα κρασί με ήπια αρώματα κόκκινων φρούτων, μπαχαρικών, καραμέλας κι αποξηραμένων φρούτων. Στόμα με φρεσκάδα, νεανικό, με οξύτητα και τανίνες που κάνουν αισθητή τη παρουσία τους. ..
25.50€ 26.30€
Χωρίς ΦΠΑ:20.56€
Παραγωγός: Κίκονες - Κτήμα
Πυκνό πορφυρό χρώμα, με βυσσινί ανταύγειες. Ώριμα αρώματα από πελτέ ντομάτας, μαρμελάδα δαμάσκηνο, πιπέρι, καπνό, βανίλια και βοτανικές νύξεις. Ισορροπημένο κρασί, με ταννίνες πλούσιες και αιχμηρές. Σώμα πυκνό κι επίγευση αρωματική. ..
16.90€ 17.40€
Χωρίς ΦΠΑ:13.63€
Προϊόντα 1 εως 4 από 4 (1 Σελίδα/ες)