ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Blog για τα Ελληνικά Κρασιά - κρασί RSS Feed

21 Σεπ Αφρώδη: Κρασιά γιορτής ή όχι μόνο; | Σταύρος Μουστάκας-Οκταποδάς DipWSET
Greece and Grapes 0 429
Εικόνες χαράς, γιορτής και επιβράβευσης κατορθωμάτων! Κι όμως. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που το μάρκετινγκ μάς έχει περάσει για τα αφρώδη κρασιά. Είναι όμως έτσι; Ή δικαιούνται να καυχιούνται για πολύπλοκα και μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως και για υπ..
29 Ιουν Παράγοντες Ποιότητας στο Κρασί
Greece and Grapes 0 970
Αλήθεια, τι σημαίνει άραγε “ποιοτικό κρασί”; Τι είναι αυτό που κατατάσσει μια φιάλη σε υψηλότερο σκαλοπάτι από μια άλλη και, πιθανά, την κάνει και ακριβότερη;Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή που δεν χωράει αντιρρήσεις: Καλό κρασί είναι αυτό που απλά μα..
16 Μαϊ Ελαττώματα του Κρασιού
Greece and Grapes 0 1416
Ας φτιάξουμε μαζί μια όμορφη εικόνα: Αυτή η καταπληκτική φιάλη, που τόσο καιρό σχεδίαζα την ώρα και την κατάλληλη περίσταση να την ανοίξω, μαζί με τους κολλητούς ή ακόμα και στο πρώτο ραντεβού, έχει φτάσει. Και αφαιρώ τον φελλό, σερβίρω με ύφος κορυφ..
01 Μαϊ Τα καλύτερα ροζέ του καλοκαιριού, από ελληνικές ποικιλίες!
Greece and Grapes 0 23576
Τα καλύτερα ροζέ του καλοκαιριού! (από ελληνικές ποικιλίες)   Τα ελληνικά ροζέ έχουν, δίχως αμφιβολία, μπει γερά στο ροζέ παιχνίδι και πλέον δεν θεωρούνται τόσο πολύ εποχικό είδος. Η κατηγορία ανθίζει και αυτό είναι καλό νέο, ενώ κάποιοι παραγω..
26 Φεβ Γνωρίζοντας τα Φυσικά Κρασιά: 10 μοναδικές επιλογές από όλη την Ελλάδα
admin 0 8579
Τα "Φυσικά Κρασιά" αποτελούν την πιο σημαντική αναδυόμενη τάση των τελευταίων ετών στο κρασί, με κάποιους να τη βλέπουν ως εξέλιξη και άλλους όμως ως οπισθοχώρηση. Ακολουθώντας αυτή την τάση, όλο και περισσότεροι Έλληνες παραγωγοί εντάσσουν ένα "φυσι..
23 Φεβ Είναι ένα παλαιωμένο κρασί καλύτερο από ένα φρέσκο;
Greece and Grapes 0 1806
       Τον τελευταίο καιρό, επισκεπτόμενος διάφορες ομάδες οινόφιλων στα social media, παρατηρώ ότι τίθεται συχνά το προαιώνιο ερώτημα:Είναι ένα παλαιωμένο κρασί καλύτερο από ένα φρέσκο; Το ανοίγω ή το κρατάω; Θα ζει;Θα σας το χαλάσω αλλά η απάντηση ..
02 Σεπ Οδηγός Απόλαυσης του Κρασιού: Πορτοκαλί Κρασιά, του Γιάννη Καρακάση MW
karakasis.mw 0 2905
Οδηγός Απόλαυσης του Κρασιού: Πορτοκαλί Κρασιά Του Γιάννη Καρακάση MW   Συνεχίζουμε τον Οδηγό Απόλαυσης που ξεκινήσαμε τους προηγούμενους μήνες με ένα νέο στυλ κρασιού ή, για να το θέσω πιο σωστά, με ένα από τα πιο παλιά στυλ κρασιού που έκαν..
28 Μαϊ Οδηγός απόλαυσης κρασιού: Κρασί το καλοκαίρι, του Γιάννη Καρακάση MW
karakasis.mw 0 3818
 Οδηγός Απόλαυσης του κρασιού: Κρασί το καλοκαίρι του Γιάννη Καρακάση MW   Συνεχίζουμε τον Οδηγό Απόλαυσης που ξεκινήσαμε τον προηγούμενο μήνα, συζητώντας τους περιβόητους συνδυασμούς φαγητού και κρασιού, με ένα νέο θέμα που είναι στην καρδιά..
17 Ιαν Κτήμα Τσέλεπου: Δύο εκπληκτικές χρονιές από τη Σαντορίνη & το νέο Νυχτέρι!
admin 0 4429
Κτήμα Τσέλεπου Δύο εκπληκτικές χρονιές από τη Σαντορίνη & το νέο Νυχτέρι!     Δεν είναι μυστικό ότι η Σαντορίνη είναι το πιο ακριβοθώρητο πετράδι του ελληνικού κρασιού, παράγοντας κρασιά που διακρίνονται για την αλμυρή τους γεύση, την υψηλή..
Προϊόντα 1 εως 9 από 50 (6 Σελίδα/ες)