ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Blog για τα Ελληνικά Κρασιά RSS Feed

15 Σεπ Τα σωστά ποτήρια και η σημασία τους στο κρασί: Αναγκαιότητα ή επίδειξη;  |moustakas-oktapodas-dipwset
Greece and Grapes 0 2790
Τα σωστά ποτήρια και η σημασία τους στο κρασί: Αναγκαιότητα ή επίδειξη;Τελικά μετράει το μέγεθος; Στο κρασί τουλάχιστον, βεβαίως και ναι, αν μιλάμε για το ποτήρι που το υποδέχεται. Το σχήμα επίσης!Δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι επίδειξη, είναι απλά ..
09 Ιουν Τα βαρέλια και η σημασία τους στο κρασί: Αναγκαιότητα ή υπερβολή;   |moustakas-oktapodas-dipwset
Greece and Grapes 0 1309
Τα βαρέλια και η σημασία τους στο κρασί: Αναγκαιότητα ή υπερβολή;Αναπολώντας τις πρώιμες στιγμές του γράφοντος ως εκκολαπτόμενος οινόφιλος, θυμάμαι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στις συζητήσεις και την τότε αρθρογραφία να προάγει τη χρήση βαρελιών στο κρα..
07 Απρ Με τι κρασιά θα νιώσω ασφαλής το Πάσχα; | Σταύρος Μουστάκας-Οκταποδάς DipWSET
Greece and Grapes 0 1742
Με τι κρασιά θα νιώσω ασφαλής το Πάσχα; Να ταιριάξω κλασικά ή … αντισυμβατικά; Κυριακή του Πάσχα, ημέρα γιορτής και πανηγυρικής λήξης της νηστείας.Παραδοσιακά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, (σχεδόν) όλοι θα φάμε μαγειρίτσα, αρνί, στη σούβλα, στο φούρν..
15 Μαρ Νέα διάκριση για ένα ελληνικό κρασί.
Greece and Grapes 0 1355
Νέα διάκριση για ένα ελληνικό κρασί !   Το Κτήμα ΓεροβασιλείουSyrah 2021 συμπεριλήφθηκε στα 10 καλύτερα Syrah  στον κόσμο στο διαγωνισμό Syrah Du Monde! Η κριτική επιτροπή δοκίμασε τυφλά περισσότερα από 260 κρασιά από 23 χώρες και επέλεξε τα πιο χαρα..
10 Φεβ Πως Περιγράφω Ένα Κρασί;
Greece and Grapes 0 1863
Πως Περιγράφω Ένα Κρασί;Οινικά περιοδικά, blogs, έντυπα, όλα αυτά πολλές φορές με όρους και ατάκες … ακατανόητες. Τελικά τι σημαίνουν όλοι αυτοί οι εξωτικοί όροι; Αν ξετρελάθηκα με ένα κρασί, πως θα το περιγράψω στη φίλη μου για να την πείσω να το δο..
07 Δεκ Μετάγγιση: Ανάγκη ή...φιγούρα; | Σταύρος Μουστάκας-Οκταποδάς DipWSET
Greece and Grapes 0 3028
Μετάγγιση: Ανάγκη ή...φιγούρα; Οι περισσότεροι από όσους διαβάζουμε αυτές τι γραμμές έχουμε γίνει μάρτυρες, σε κάποιο καλό εστιατόριο, του οινοχόου (σε απλά ελληνικά, sommelier) να εφαρμόζει με χειρουργική ακρίβεια και θρησκευτική ευλάβεια τη διαδικα..
21 Σεπ Αφρώδη: Κρασιά γιορτής ή όχι μόνο; | Σταύρος Μουστάκας-Οκταποδάς DipWSET
Greece and Grapes 0 1131
Εικόνες χαράς, γιορτής και επιβράβευσης κατορθωμάτων! Κι όμως. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που το μάρκετινγκ μάς έχει περάσει για τα αφρώδη κρασιά. Είναι όμως έτσι; Ή δικαιούνται να καυχιούνται για πολύπλοκα και μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως και για υπ..
29 Ιουν Παράγοντες Ποιότητας στο Κρασί
Greece and Grapes 0 1783
Αλήθεια, τι σημαίνει άραγε “ποιοτικό κρασί”; Τι είναι αυτό που κατατάσσει μια φιάλη σε υψηλότερο σκαλοπάτι από μια άλλη και, πιθανά, την κάνει και ακριβότερη;Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή που δεν χωράει αντιρρήσεις: Καλό κρασί είναι αυτό που απλά μα..
01 Ιουν Ούζο & τσίπουρο: Τα αποστάγµατα της χαράς
Yiannis 0 54190
Το ούζοΤο γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε κυρίως χάρη στους μικρασιάτες πρόσφυγες αποσταγματοποιούς. Ιδιαίτερες πατρίδες του θεωρούνται η Λέσβος και η ­Χίος, αλλά μακρόχρονη παράδοση έχει και η Βόρεια Ελλάδα. Από το 1989,το ούζο αποτελεί αναγνωρισμένο..
Προϊόντα 1 εως 9 από 166 (19 Σελίδα/ες)