Νέα διάκριση για ένα ελληνικό κρασί !   Το Κτήμα ΓεροβασιλείουSyrah 2021 συμπεριλήφθηκε στα 10 καλύτερα Syrah  στον κόσμο στο διαγωνισμό Syrah Du Monde!

 

Η κριτική επιτροπή δοκίμασε τυφλά περισσότερα από 260 κρασιά από 23 χώρες και επέλεξε τα πιο χαρακτηριστικά και ποιοτικά Syrah στον κόσμο. Μια μεγάλη επιτυχία για το Ελληνικό Κρασί καθώς αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ο ελληνικός αμπελώνας και οι μεγάλες δυνατότητές του ακόμα και σε διεθνείς ποικιλίες

 

Ο διαγωνισμός Syrah du Monde είναι ένας διεθνής οινικός διαγωνισμός που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Γαλλία, στο χωριό Ampuis (βορειοδυτική κοιλάδα του Ροδανού, Γαλλία).

 

Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τα καλύτερα κρασιά του κόσμου από την ποικιλία σταφυλιού Syrah/Shiraz, μιας ποικιλίας που γεννήθηκε στο Ροδανό και έκτοτε εξαπλώθηκε με επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

 

Οι συμμετέχοντες υποβάλλουν τα κρασιά τους στην κρίση ενός διεθνούς κριτικού συμβουλίου, το οποίο αξιολογεί τα κρασιά και οι νικητές του διαγωνισμού λαμβάνουνμια διάκριση, η οποία αναγνωρίζει την υψηλή ποιότητα των κρασιών τους.