ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Χατζηδάκης Σκυτάλη 2018

Χατζηδάκης Σκυτάλη 2018
Χατζηδάκης Σκυτάλη 2018

Η Σκυτάλη της οικογένειας Χατζηδάκη αποτελεί ένα βαθιά συμβολικό κρασί για το οινοποιείο. Κατά τη διάρκεια του τρύγου 2016, μέρος του μούστου οδηγήθηκε σε διαφορετικές ανοξείδωτες δεξαμενές από τον Χαρίδημο Χατζηδάκη και ο αρχικός προορισμός της ήταν να εμφιαλωθεί ως ΠΟΠ Σαντορίνη. Όταν ξεκίνησαν οι εμφιαλώσεις μία δεξαμενή δεν εμφιαλώθηκε, έμεινε για 12 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες και μεταμορφώθηκε σε ένα εντελώς διαφορετικό κρασί. Τότε, αφού πέρασαν 12 μήνες ωρίμασης, μοιράστηκε τις παρατηρήσεις του με τη Στέλλα Χατζηδάκη. Κι έτσι άρχισαν όλα. Μια παρακαταθήκη που άφησε ο “πατέρας του κρασιού” στη νέα οινολόγο, μια “Σκυτάλη” που παραδίδει ο πατέρας Χαρίδημος στα παιδιά του.

Στην όψη έχουμε ένα λεμονί χρώμα, με χρυσές ανταύγειες. Στην μύτη υπέροχα πολύπλοκο με αρώματα εσπεριδοειδών, λευκών λουλουδιών, ροδάκινου, θυμαριού, με την ορυκτότητα να είναι παρούσα και να διακρίνεται, νύξεις ξηρών καρπών ολοκληρώνουν τον χαρακτήρα του. Στο στόμα γεμάτο, με υψηλή οξύτητα και ευχάριστη μακρά επίγευση.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
  • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
  • Κερδίζετε Σταφύλια: 12
ΕΤΛΠ
37.20€
35.91€
Χωρίς ΦΠΑ: 28.96€
Αγόρασε το με Σταφύλια: 760

Χαρακτηριστικά

Λεπτομέρειες
Ησυχος ΞηρόςΕίδοςΗσυχος Ξηρός
Π.Ο.Π. ΣαντορίνηΤύποςΠ.Ο.Π. Σαντορίνη
ΑσύρτικοΠοικιλίαΑσύρτικο
2018Εσοδεία2018
14%Αλκοολικός τίτλος14%
0.75Μέγεθος φιάλης (lt)0.75
Επιδέχεται παλαίωσηΠίνεταιΕπιδέχεται παλαίωση
ΟχιΒιολογικά κρασιάΟχι
Σερβίρισμα
Ψαράκια στο τηγάνι, χορτόπιτες, πράσινες σαλάτες, σαγανάκια.ΣυνοδεύειΨαράκια στο τηγάνι, χορτόπιτες, πράσινες σαλάτες, σαγανάκια.
10 - 12 °CΘερμοκρασία Σερβιρίσματος10 - 12 °C