Κρασί για βίον ανθόσπαρτον

Posted by Yiannis 12/05/2014 0 Σχόλιο(α) Διάφορα, Μικρά και Χρήσιμα, Εκδηλώσεις, Μας άρεσαν…,

Δεδομένου πως στην ηλιόλουστη χώρα μας οι περισσότεροι γάμοι λαμβάνουν χώρα τη σεζόν από Μάη μέχρι αρχές Οκτώβρη και λαμβάνοντας υπόψιν μερικά στάνταρ δεδομένα, η επιλογή κρασιού για ένα διευρυμένο event όπως ο γάμος, δεν είναι τελικά τόσο περίπλοκη όσο φαίνεται. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, θα λύσετε πανεύκολα την εξίσωση:

Πολλαπλασιάζουμε τον αριθμό των καλεσμένων (έστω 100) με:

Την κατά προσέγγιση ποσότητα πoυ υπολογίζουμε πως πίνουν οι καλεσμένοι μας. Εκτός από ιδιαίτερες περιπτώσεις, ένας μέσος όρος είναι 2,5 ποτήρια ανά καλεσμένο. (άρα 2,5Χ100= 250ποτήρια)

Λαμβάνοντας σαν δεδομένο πως κάθε μπουκάλι βγάζει περίπου 5 ποτήρια κρασί και κάνοντας την διαίρεση με τον συνολικό αριθμό ποτηριών που έχουμε υπολογίσει πως θα καταναλώσουν οι καλεσμένοι μας (250:5= 50 φιάλες), βρίσκουμε τον αριθμό των φιαλών που θα χρειαστούμε.

Μιας και τους καλοκαιρινούς μήνες την μεγαλύτερη κατανάλωση την έχει το λευκό κρασί και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό έναντι του ερυθρού, θεωρούμε πως το 70% των κρασιών θα πρέπει να είναι λευκά (35 φιάλες) και το 30% ερυθρά (15 φιάλες). Εναλλακτικές λύσεις είναι: α) 60% λευκά, 15% ροζέ και 25% ερυθρά, β) 15% αφρώδη (για το καλοσώρισμα, τις σαλάτες και τα πρώτα πιάτα), 60% λευκά και 25% ερυθρά.

Σε περίπτωση που επιλέξουμε να σερβίρουμε και επιδόρπιο κρασί με τη γαμήλια τούρτα, τότε υπολογίζουμε μέσο όρο 1 ποτήρι ανά άτομο και 8 ποτήρια ανά φιάλη μιας και τόσο η ποσότητα γλυκού κρασιού που σερβίρουμε όσο και τα κατάλληλα ποτήρια του γλυκού κρασιού είναι μικρότερα από του ξηρού. (άρα για 100καλεσμένους: 1Χ100:8=12,5 φιάλες).

Τέλος φροντίζουμε κι εκμεταλλευόμαστε τις τρέχουσες προσφορές σε κρασιά από τα ράφια της κάβας μας και επιλέγουμε σύμφωνα με τη τσέπη και τις δυνατότητές μας, για να αποφύγουμε έτσι και το γνωστό ρητό που λένε: «στο τέλος… δανείζουν τον γαμπρό»…

Σχολιάστε