Κρασιά Vouni Panayia

Ήταν το 1987,όταν ο Ανδρέας Κυριακίδης μετά την απόκτηση πολύτιμων εμπειριών και γνώσεων στο τμήμα Αμπελουργίας και Οινολογίας του Υπουργείου Γεωργίας, αποφάσισε να μετουσιώσει το ενδιαφέρον του για το κρασί σε μια εργασία αγάπης και εκλεπτυσμένης γεύσης. Κάπως έτσι φτιάχτηκε το πρώτο τοπικό ιδιωτικό οινοποιείο της Κύπρου: To «Βουνί Παναγιάς».Περίπου 1.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, περιτριγυρισμένοι από ένα πευκοδάσος, καλλιεργούνται οι αμπελώνες της οικογένειας, οι οποίοι καλύπτουν πάνω από 25 εκτάρια. Σε αυτή τη μοναδική γεωγραφική τοποθεσία, της οροσειράς του Τροόδους, ο Ανδρέας Κυριακίδης καλλιεργεί τις τοπικές λευκές ποικιλίες Ξυνιστέρι, Πρωμάρα, Σπούρτικο και τις ερυθρές Μαραθεύτικο, Γιαννούδι, Ντόπιο Μαύρο.
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:
Πρωμάρα 2016 Μη διαθέσιμο

Πρωμάρα 2016

Ένα ακόμα κρασί από το οινοποιείο Vouni Panayia που είχε διακριθεί στα βραβεί Decanter πέρυσι για το vintage 2014, παίρνοντας το χρυσό και 95 βαθμούς, με πιο σημαντικό από όλα ότι προέρχεται από την τ..

21.90€Άνευ ΦΠΑ: 17.66€

Alina 2017

Παράγεται στην Πάφο, από αμπέλια ηλικίας 70 χρόνων, σε υψόμετρο 1.150 μέτρων. Ροδάκινο, γκρέιπφρουτ και ορυκτές νύξεις σε μία ελαφρώς αρωματική μύτη. Στο στόμα, παρά το χαμηλό αλκοόλ, το κρασί διαθέτε..

10.00€Άνευ ΦΠΑ: 8.06€