Μούχταρο

Μούχταρο
Χρώμα: Ερυθρό
Τύποι κρασιών: Ερυθρά, Ροζέ
Κατηγορίες: ΠΓΕ Στερεά Ελλάδα, ΠΓΕ Θήβα

Περιγραφή: Το Μούχταρο είναι ποικιλία με την οποία λίγοι έχουν ασχοληθεί σοβαρά. Καλλιεργείται σχεδόν αποκλειστικά στην περιοχή της Βοιωτίας, και πιο συγκεκριμένα πέριξ της Θήβας. Τα σχετικά πρόσφατα δείγματα οινοποίησής της δείχνουν πως μπορεί να δώσει κρασιά με ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία και φινέτσα, και μάλιστα με αρκετά καλές δυνατότητες παλαίωσης. Χαρακτηριστικό τους είναι το πυκνό βυσσινί χρώμα, τα περίπλοκα αρώματα κόκκινων φρούτων, αλλά και μπαχαρικών και βοτάνων, όπως επίσης και οι κοφτερές τους οξύτητες και οι καλής ποιότητας τανίνες τους.

Τυπικά χαρακτηριστικά κρασιών: Αρωματικά και με οξύτητα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:

Κτήμα Μουσών 9 Ροζέ 2018

Ρουμπινί ελκυστικό χρώμα και μύτη σύνθετη και γοητευτική, όπου πρωταγωνιστούν ευωδιές από καραμελωμένα κόκκινα φρούτα, όπως ώριμα κεράσια και βατόμουρα, γλυκό βύσσινο και νότες από τριαντάφυλλο. Στόμα..

7.50€ 7.00€ Άνευ ΦΠΑ: 5.65€

Amuse 2018

Σομόν χρώμα και έντονη φρουτώδη μύτη που θυμίζει τη φράουλα, βατόμουρο, βιολέτα και βότανα. Στο στόμα γίνονται αισθητές οι αρωματικές νότες του κόκκινου μήλου και του μαύρου φραγκοστάφυλου. Καλή οξύτη..

13.20€ 12.80€ Άνευ ΦΠΑ: 10.32€

Κτήμα Μουσών Μούχταρο 2017

Πυκνό πορφυρό χρώμα, με μενεξεδιές ανταύγειες, και πλούσιο, ελκυστικό μπουκέτο αρωμάτων με έμφαση στα ώριμα κόκκινα φρούτα και στα γλυκά μπαχαρικά, σε φόντο σοκολάτας, καβουρδισμένων ξηρών καρπών, μέν..

15.90€ 15.50€ Άνευ ΦΠΑ: 12.50€