Βλάχικο

Βλάχικο
Χρώμα: Ερυθρό
Τύποι κρασιών: Ερυθρά, Ροζέ, Ημιαφρώδη
Κατηγορίες: ΠΓΕ

Περιγραφή: Η βορειοελλαδίτικη ποικιλία Βλάχικο έχει ως έδρα της την περιοχή των Ιωαννίνων, και της ευρύτερης Ηπείρου. Δίνει κρασί κομψό και στυλάτο, το οποίο συνήθως παλαιώνει σε βαρέλι. Έχει ρουμπινί, μέτριας πυκνότητας χρώμα, μύτη με φρούτα, άφθονα μπαχαρικά και αρωματικά βότανα, και στόμα ελαφρύ, με υψηλή οξύτητα, απολαυστικό κι ιδιαιτέρως γοητευτικό, τόσο που τα τελευταία χρόνια γίνονται σοβαρές προσπάθειες για την μονοποικιλιακή οινοποίηση του. Στο παρελθόν το Βλάχικο συνοινοποιούνταν με το Μπεκιάρι, μια άλλη ντόπια ποικιλία, που προσέδιδε στο κρασί, τους χαρακτήρες που λείπουν από το Βλάχικο: έντονο χρώμα, αλκοόλ και πλούσιες τανίνες.

Τυπικά χαρακτηριστικά κρασιών: Περίπλοκα και με οξύτητα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:

Κυρά Φροσύνη

  Ροζ χρώμα με σκούρες ανταύγειες και άρωμα φρέσκου σταφυλιού, βουνίσιων βοτάνων και νότες μπαχαρικών. Στόμα καραμελένιο και τραγανό, με καλό αφρισμό, ισορροπημένο και με επιμήκη επίγευση.&nbs..

10.40€ 9.90€ Άνευ ΦΠΑ: 7.98€

Aurelia 2014

Ένα off dry τριανταφυλλί, αφρώδες κι απολαυστικό κρασί. Η αυστηρή Ντεμπίνα πλαισιώνεται από το αρρενωπό Ξινόμαυρο, δίνοντας έναν ελκυστικό οίνο με φρέσκα κόκκινα φρούτα και έμφαση στο κεράσι και στη φ..

9.90€ Άνευ ΦΠΑ: 7.98€

Rossiu di munte Βλάχικο 2014

Ένα ρουστίκ, ξεχωριστό κρασί με πυκνό ερυθρό χρώμα και γενναιόδωρη μύτη με αρώματα κόκκινων ώριμων φρούτων και αρωματικών βοτάνων όπως μέντα, μπαχαρικά, πιπέρι και βανίλια. Είναι αρκετά λιπαρό, με απα..

23.60€ Άνευ ΦΠΑ: 19.03€

Βλάχικο 2015

Λαμπερό ρουμπινί. Μύτη σαγηνευτική, γεμάτη κόκκινα φρούτα, όπως φράουλα, βύσσινο αλλά και αποξηραμένο δαμάσκηνο. Γεμάτο σώμα με βελούδινες τανίνες και υψηλή οξύτητα, που ολοκληρώνεται από γεύσεις πιπε..

16.30€ 15.70€ Άνευ ΦΠΑ: 12.66€

Παλιοκαιρίσιο 2017

Χαρακτηριστικό πορτοκαλί που θυμίζει αυτό του μελιού ή του τσαγιού (μοιάζει με των κονιάκ). Έντονη και ιδιαίτερα πολύπλοκη μύτη με χαρακτηριστικά αρώματα μήλου, βουτύρου, αλλά και γλυκών μπαχαρικών, ό..

6.80€ 6.60€ Άνευ ΦΠΑ: 5.32€

Rossiu di munte Βλάχικο 2016

Ένα ρουστίκ, ξεχωριστό κρασί με πυκνό ερυθρό χρώμα και γενναιόδωρη μύτη με αρώματα κόκκινων ώριμων φρούτων και αρωματικών βοτάνων όπως μέντα, μπαχαρικά, πιπέρι και βανίλια. Είναι αρκετά λιπαρό, με απα..

27.30€ 26.90€ Άνευ ΦΠΑ: 21.69€