Αυγουστιάτης

Αυγουστιάτης
Χρώμα: Ερυθρό
Τύποι κρασιών: Ερυθρά, Ροζέ, Ημίγλυκα, Επιδόρπια
Κατηγορίες: ΠΓΕ

Περιγραφή: Κατάγεται από τη Ζάκυνθο και καλλιεργείται επίσης στη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ καλλιεργείται και σε μικρή έκταση στο νησί της Σάμου. Πρόκειται για μια σπάνια, πλην εξαιρετικά προικισμένη ποικιλία του ελληνικού αμπελώνα που, στις σύγχρονες, προσεγμένες οινοποιήσεις, δίνει κρασιά μαλακά και κομψά, εύγευστα, με γινομένα αρώματα μαύρων φρούτων, πιπεριού και σοκολάτας. Παλαιώνει όμορφα, αποκτώντας σύνθετη προσωπικότητα. Συνηθέστερα τη συναντάμε σε χαρμάνια με άλλες ποικιλίες όπως η Μαυροδάφνη, παρά σε μονοποικιλιακές οινοποιήσεις.

Τυπικά χαρακτηριστικά κρασιών: Μαλακά και μπαχαρένια
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:

Γράμψα Sun Rose 2017

Μια νέα ενδιαφέρουσα παρουσία στον ανερχόμενο χώρο των Ελληνικών ροζέ κρασιών.  Διαθέτει το χαρακτηριστικό χρώμα των κρασιών της Προβηγκίας σε πιο σκούρο τόνο με ελαφρώς καφετίζουσες ανταύγειες. ..

12.10€ 11.70€Άνευ ΦΠΑ: 9.44€

Pythagorean Τετρακτύς Αυγουστιάτης 2017 Μη διαθέσιμο

Pythagorean Τετρακτύς Αυγουστιάτης 2017

Βαθυκόκκινο χρώμα και μύτη γεμάτη από αρώματα πυκνών μαύρων φρούτων όπως βύσσινο και μαρμελάδα κεράσι που συνοδεύονται και από αρώματα σοκολάτας, κέδρου και καπνού που υποδηλώνουν την γοητευτική πα..

13.20€ 11.90€Άνευ ΦΠΑ: 9.60€

Μερκούρης Αυγουστιάτης 2016

Σκούρο ερυθρό με αρώματα από μαρμελάδα βύσσινο, καβουρδισμένα φουντούκια, κάστανο και βανίλια. Στόμα με ισχυρές τανίνες, αρρενωπό, με οξύτητα ευδιάκριτη που διαρκεί και στην επίγευση. ..

20.00€ 18.90€Άνευ ΦΠΑ: 15.24€