ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Κτήμα Αργυρού Vinsanto Late Release 2001

Κτήμα Αργυρού Vinsanto Late Release 2001
Κτήμα Αργυρού Vinsanto Late Release 2001

Είναι το παλαιότερο κρασί της γκάμας των Vinsanto του Κτήματος Αργυρού.  Τα Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι μαζεύονται αυστηρά από πολύ παλιούς αμπελώνες-ηλικίας τουλάχιστον δύο αιώνων- στην Επισκοπή, ειδικά επιλεγμένοι για αυτό το στυλ. Η συγκομιδή γίνεται αργότερα από τη συνηθισμένη ημερομηνία τρύγου για τα ξηρά κρασιά, δίνοντας δραματικά χαμηλές αποδόσεις. Τα σταφύλια απλώνονται στον ήλιο για περίπου 14 μέρες. Ακολουθεί φυσική ζύμωση και περίπου τρία χρόνια ωρίμασης σε παλιές τσιμεντένιες δεξαμενές, ενώ η επιπλέον ωρίμαση διαρκεί δεκαέξι χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Ένα κρασί έντονο, πολύπλοκο και με ιδιαίτερο βάθος που κόβει την ανάσα. Έτοιμο να το απολαύσετε την στιγμή που κυκλοφορεί στην αγορά, ενώ ο χρόνος κυριολεκτικά δεν το αγγίζει. Η τελική απόδοση για αυτό το κρασί πλησιάζει τα 60ml ανά τετραγωνικό μέτρο αμπελώνα.


Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
  • Απόθεμα: Διαθέσιμο
  • Κερδίζετε Σταφύλια: 18
ΕΤΛΠ
71.90€
69.80€
Χωρίς ΦΠΑ: 56.29€
Αγόρασε το με Σταφύλια: 1455

Χαρακτηριστικά

Λεπτομέρειες
Ησυχος ΓλυκύςΕίδοςΗσυχος Γλυκύς
Π.Ο.Π. ΣαντορίνηΤύποςΠ.Ο.Π. Σαντορίνη
<a href='https://www.greeceandgrapes.com/region/santorini'>Κρασιά Σαντορίνης</a>ΠεριοχήΚρασιά Σαντορίνης
<a href='https://www.greeceandgrapes.com/variety/assyrtiko'>Ασύρτικο</a>, <a href='https://www.greeceandgrapes.com/variety/aidani'>Αηδάνι</a>, <a href='https://www.greeceandgrapes.com/variety/athiri'>Αθήρι</a>ΠοικιλίαΑσύρτικο, Αηδάνι, Αθήρι
2001Εσοδεία2001
13.5%Αλκοολικός τίτλος13.5%
0.5Μέγεθος φιάλης (lt)0.5
3 χρόνια σε τσιμεντένια δεξαμενή, 16 χρόνια σε δρύινα βαρέλια.Παλαίωση / Ωρίμαση3 χρόνια σε τσιμεντένια δεξαμενή, 16 χρόνια σε δρύινα βαρέλια.
Επιδέχεται μακρά παλαίωσηΠίνεταιΕπιδέχεται μακρά παλαίωση
ΌχιΦυσικά κρασιάΌχι
ΟχιΒιολογικά κρασιάΟχι
Σερβίρισμα
Γλυκά με εσπεριδοειδή, με ξηρούς καρπούς και φρούτα, όπως τάρτες μήλου, πορτοκαλόπιτα, καρυδόπιτα.ΣυνοδεύειΓλυκά με εσπεριδοειδή, με ξηρούς καρπούς και φρούτα, όπως τάρτες μήλου, πορτοκαλόπιτα, καρυδόπιτα.
6 – 8 °CΘερμοκρασία Σερβιρίσματος6 – 8 °C
Ετικέτες: Κτήμα Αργυρός