Κυρ-Γιάννη Cru Ράμνιστας Λίμνη-Σινιάκι-Κυκλάμινα 2011 (Κασετίνα 3 φιαλών)

Κυρ-Γιάννη Cru Ράμνιστας Λίμνη-Σινιάκι-Κυκλάμινα 2011 (Κασετίνα 3 φιαλών)
Λεπτομέρειες
Είδος
Τύπος
ΠοικιλίαΞινόμαυρο
Εσοδεία
Μέγεθος φιάλης (lt)0.75
ΠίνεταιΕπιδέχεται μακρά παλαίωση
Φυσικά κρασιάΌχι
Σερβίρισμα
ΣυνοδεύειΞινόμαυρο
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος16 – 18 °C

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Ο αμπελώνας στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη διακρίνεται για την πολυμορφία του εδάφους, τις διαφορετικές κλίσεις, τη σύσταση και τον προσανατολισμό φύτευσης των αμπελιών σε όλη την έκτασή του. Ως εκ τούτου προέκυψε από την πρώτη στιγμή η ανάγκη διαχείρισης του κάθε αμπελοτεμαχίου ξεχωριστά. Στόχος είναι η ανάδειξη των σταφυλιών που προέρχονται από διαφορετικά μέρη του Κτήματος, αντικατοπτρίζοντας τις διαφορετικές εκφράσεις του terroir.

Τα λεγόμενα και Cru της Ράμνιστας είναι μια τριπλέτα κρασιών από 100% Ξινόμαυρο, τα οποία προέρχονται από τρία διαφορετικά αμπελοτεμάχια του Κτήματος Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα.

Το 2011 είναι η πρώτη χρονιά που εμφιαλώθηκαν σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, ξεχωριστά, τα κομμάτια #5 (Λίμνη), #9 (Σινιάκι) και #15 (Κυκλάμινα), ώστε να εξεταστεί η επιρροή που έχουν διαφορετικοί παράγοντες όπως είναι η ηλικία των φυτών, οι κλώνοι και κυρίως το έδαφος στο κρασί.

Το μοναδικό terroir της Νάουσας συναντά τα πληθωρικά αρώματα, τα γήινα χαρακτηριστικά, με μια απολαυστική κομψότητα ως προς την έκφραση του Ξινόμαυρου, όπου θα συναρπάσει τους φίλους της ποικιλίας σε αυτές τις τρεις ετικέτες.

Θα διατεθούν ελάχιστες κασετίνες 3 φιαλών από την καταπληκτική σοδειά του 2011.

  • Κωδικός Προϊόντος: 5525
  • Κερδίζετε Σταφύλια: 30
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο άμεσα (χαμηλό στοκ)
  • 119.00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 95.97€
  • Αγόρασε το με Σταφύλια: 2405

Ετικέτες: Κτήμα Κυρ Γιάννη