Πάτοινος - Domaine de l' Apocalypse

Το οινοποιείο Πάτοινος είναι ένα καταπληκτικό project ανάπτυξης και επαναφοράς της αμπελοκαλλιέργειας στην Πάτμο, που ξεκίνησε το 2011 από τον Έλληνα βουλευτή του ελβετικού κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη. Περιλαμβάνει έναν αμπελώνα 20 στρεμμάτων, έναν ελαιώνα 10 στρεμμάτων αλλά και σχέδια για μια τράπεζα νησιωτικών σπόρων και σχολή κατάρτισης αμπέλου και οίνου. Παράγονται τρία κρασιά δύο από Ασύρτικο και ένα work in progress Μαυροθήρικο (από το βιβλίο του Γιάννη Καρακάση MW για τα Φυσικά Κρασιά στην Ελλάδα). Η καλλιέργεια είναι βιοδυναμική, με την πιστοποίηση να βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και στη συνέχεια ακολουθεί ωρίμαση με όλες τις οινολάσπες (gross lees) για 8 μήνες. Η συνολική παραγωγή είναι μόλις 5.000 φιάλες, ενώ η προσθήκη θειωδών είναι ελάχιστη.
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:

Πάτοινος Ασύρτικο 2018

Χρυσαφί στο χρώμα, με γλυκιά μύτη που συνδυάζει ζαχαρωμένο βερύκοκο και καπνιστά φουντούκια σε ένα αλμυρό φόντο. Συμπυκνωμένο αλλά όχι βαρύ, με νότες ανανά και καρυδιού στη μακρά επίγευση. Ένα υπέροχο..

27.90€Άνευ ΦΠΑ: 22.50€

Πάτοινος Ασύρτικο Orange 2018 Μη διαθέσιμο

Πάτοινος Ασύρτικο Orange 2018

H δεύτερη χρονιά κυκλοφορίας του Orange, που παράγεται με "ερυθρή οινοποίηση", βρίσκει το κρασί σε καθαρή άνοδο, αφού οι τανίνες είναι μεν αισθητές αλλά εξαιρετικά ενσωματωμένες στο πλούσιο φρούτο. Έν..

32.60€Άνευ ΦΠΑ: 26.29€