Κρασιά Οινοποιείο Οινοφόρος

Σαν μοναστήρι, 3 Km μόλις από την εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών στο κόμβο του Αιγίου, και στη κοινότητα Σελινους, το οινοποιείο της Οινοφόρου κτίστηκε το 1994 σε έξι διαφορετικά επίπεδα. Συνδυάζει την μοναστηριακή λιτότητα και ησυχία ενώ αξιοποιεί την φυσική ροή με βαρύτητα. Η ιστορία αρχίζει το 1990 όταν ο Άγγελος Ρούβαλης, οινολόγος απόφοιτος από το Bordeaux, επιστρέφει στην Αιγιάλεια έχοντας συγκεντρώσει σημαντική πείρα από τον γαλλικό και τον ελληνικό αμπελώνα και ανακαλύπτει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αμπελώνων της Αιγιάλειας. Η Οινοφόρος έχει δικά της πειραματικά αμπέλια ενώ συνεργάζεται στενά με πρωτοπόρους αμπελουργούς της Αιγιάλειας που έχουν ή φυτεύουν αμπέλια σε επιλεγμένα αμπελοτόπια, με υψόμετρο 500 - 1050 μέτρα. Στηρίζεται στην ελληνική ποικιλία Ροδίτης, διέσωσε την τοπική ποικιλία Λαγόρθι αλλά αξιοποιεί επίσης τις καλλίτερες ποικιλίες του παγκόσμιου αμπελώνα, όπως Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Sauvignon blanc, Chardonnay, Riesling.
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:

Tsigello 2018

Με τη νομοθεσία να μην επιτρέπει την αναγραφή της ποικιλίας ''Μαυροδάφνη'' στην ετικέτα όταν το κρασί είναι ξηρό, οι παραγωγοί κινούνται σε σχετικά ονόματα με την ποικιλία. Εδώ ο παραγωγός προτιμά την..

11.80€ 11.50€Άνευ ΦΠΑ: 9.27€

Ρούβαλης Ασπρολίθι 2018
JR '16
16

Ρούβαλης Ασπρολίθι 2018

Λευκοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές αντανακλάσεις, μύτη καθαρή κι ισορροπημένη με ζωηρές πινελιές από λεμόνι, κίτρο και χαρακτηριστική μεταλλικότητα Στο στόμα η ένταση της οξύτητας προσδίδει φρεσκάδα κι ..

7.20€ 6.90€Άνευ ΦΠΑ: 5.56€