Λαζαρίδης Νίκος - Château

Η Νίκος Λαζαρίδης Α.Ε. (Nico Lazaridi) ιδρύθηκε στον Νομό Δράμας, το 1987, από το σημερινό της πρόεδρο Νίκο Λαζαρίδη. Μέσα από την προσπάθεια αυτή αναδείχθηκε το πλούσιο αμπελοοινικό δυναμικό της περιοχής και ικανά στελέχη που δημιούργησαν σπουδαία προϊόντα. Από την άλλη μεριά, μέσα από τη συνύπαρξη των έργων τέχνης εντός του οινοποιείου μεταφέρθηκε σε Ελλάδα και εξωτερικό το μήνυμα ότι το κρασί είναι προϊόν αγάπης, σεβασμού και μακροχρόνιας προσπάθειας, όπως ακριβώς είναι αυτή που αφιερώνει ένας καλλιτέχνης στα έργα του. Το οινοποιείο Château Nico Lazaridi εδρεύει στο δημοτικό διαμέρισμα Αγορά, του Νομού Δράμας και οι αμπελώνες του εκτείνονται στα αγροκτήματα Αγοράς, Πηγαδίων και Αδριανής, καταλαμβάνοντας έκταση 800 στρεμμάτων. Σε αυτούς εφαρμόζονται μέθοδοι ολοκληρωμένης καλλιέργειας, με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον. Για την εγκατάσταση των αμπελώνων έχει επιλεγεί μία ευρύτερη περιοχή, με ηπειρωτικό κλίμα, τοποθεσίες με ελαφρά κλίση και εδάφη μέσης σύστασης. Το υψόμετρο των αμπελώνων κυμαίνεται από 200 έως 230 μέτρα. Το οινοποιείο της Nico Lazaridi, συνολικού εμβαδού 4.000 τ.μ., δεσπόζει επιβλητικά, βλέποντας περιμετρικά τη συνολική εκμετάλλευση των αμπελώνων, ενώ διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις αποτελούν ένα ενοποιημένο συγκρότημα, που περιλαμβάνει χώρους οινοποίησης, παραγωγής, εμφιάλωσης, αποθήκευσης, υπέργειες και υπόγεια κάβα, γραφεία, χώρους δοκιμών και διδασκαλίας και αίθουσα πολλαπλών λειτουργιών. Εκεί λειτουργεί πινακοθήκη με αξιόλογη συλλογή έργων τέχνης, που κοσμούν τις ετικέτες των κρασιών της οινοποιίας.

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:

Nico Lazaridi Μαγικό Βουνό Ερυθρό 2013

Βαθύχρωμο κρασί, με πικάντικο μπουκέτο αρωμάτων, όπου παντρεύονται αρμονικά τα αρώματα της εξέλιξης με τη φρεσκάδα του φρούτου. Στο στόμα χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα και σθένος, με ώριμες τανίνες..

26.70€ 25.90€ Χωρίς ΦΠΑ: 20.89€

Château Nico Lazaridi Μαύρο Πρόβατο Ερυθρός 2018

Σκούρο κόκκινο χρώμα, κι αιχμηρά, φρέσκα αρώματα από πιπέρι, βατόμουρο, βιολέτα, πικραμύγδαλο, βύσσινο, βανίλια, γαρίφαλο, θυμάρι και ζαμπόν. Στόμα με οξύτητα, ελαφρύ με προεξέχουσες τανίνες...

13.50€ 13.20€ Χωρίς ΦΠΑ: 10.65€

Nico Lazaridi Cavalieri Ερυθρός 2014

Μέτριο γκρενά χρώμα και αργά πυκνά δάκρυα στο ποτήρι. Πολύπλοκο μπουκέτο στη μύτη με αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων όπως το κεράσι, φραγκοστάφυλο, μούρα, βοτανικά όπως ο ευκάλυπτος  αλλά και έντο..

18.60€ 17.90€ Χωρίς ΦΠΑ: 14.44€

Nico Lazaridi Ρήγας Κούπα 2019

Βαθύ ρουμπινί χρώμα και αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους με νύξεις δρυός, ξερών φρούτων, μελανιού και γλυκών μπαχαρικών. Είναι κρασί με αρκετά καλό όγκο, καλοδομημένο και με καλό εκτόπισμα...

5.70€ 5.50€ Χωρίς ΦΠΑ: 4.44€

Château Nico Lazaridi Λευκός 2019

Λαμπερό χρώμα με έντονες πρασινοκίτρινες ανταύγειες. Λεπτά, έντονα αρώματα με φρουτώδη χαρακτήρα. Εντυπωσιακή εξέλιξη στο στόμα με διακριτική ευχάριστη οξύτητα και καθαρή φρουτώδη επίγευση...

11.30€ 11.10€ Χωρίς ΦΠΑ: 8.95€

Nico Lazaridi Μαγικό Βουνό Λευκός 2019

Χρυσοκίτρινο χρώμα με ευχάριστες πράσινες χροιές. Ώριμα αρώματα, με εμφανές το βαρέλι. Βανίλια, κομπόστα βερίκοκο, ώριμο μάνγκο και πεπόνι, μέλι και διακριτικά άνθη. Μέτριο στόμα, με όχι ιδιαίτερα ζωη..

18.00€ 17.60€ Χωρίς ΦΠΑ: 14.19€

Chateau Nico Lazaridi Ερυθρό 2017

Πυκνό κόκκινο χρώμα, πλούσιο αρωματικό μπουκέτο σε μια σύνθεση από μπαχαρικά, ώριμα κόκκινα φρούτα και βαρέλι. Στόμα με όγκο και λιπαρότητα, με γωνίες, αρκετά φρουτώδες και με σαφείς αντοχές στον χρόν..

14.00€ 13.50€ Χωρίς ΦΠΑ: 10.89€

Château Nico Lazaridi Ντάμα Κούπα 2019

Απαλό κίτρινο χρώμα, ανθικά αρώματα στη μύτη, με μοσχατίζουσες πινελιές, με ένταση και διάρκεια. Στόμα δροσερό κι αρωματικό με καλή οξύτητα...

5.60€ 5.50€ Χωρίς ΦΠΑ: 4.44€

Nico Lazaridi Perpetuus Ερυθρός 2017

Πυκνό κι αδιαπέραστο ρουμπινί χρώμα, σε ένα πολύ ενδιαφέρον χαρμάνι δυο διεθνών ποικιλιών. Ώριμο και πλούσιο μπουκέτο πικάντικων αρωμάτων, με νύξεις βιολέτας και μούρων, μαρμελάδας δαμάσκηνο, ξύλου δρ..

37.20€ 35.80€ Χωρίς ΦΠΑ: 28.87€