Wine news Μαΐου: Νέες αφίξεις, εκδηλώσεις, προσφορές

Posted by John 31/05/2019 0 Σχόλιο(α) Διάφορα, Εκδηλώσεις, Κτήματα, Προτάσεις,

Wine news Μαΐου
Νέες αφίξεις, εκδηλώσεις, προσφορές


Aγαπητοί φίλοι,

 Συνεχίζοντας την επικοινωνία μας με το μηνιαίο newsletter, έχουμε μία πληθώρα θεμάτων να σας παρουσιάσουμε εν όψει του καλοκαιριού,
που από ό,τι φαίνεται τελικά έφτασε. Ξεκινάμε με τις νέες μας συνεργασίες και ετικέτες, βιβλία που ξεχωρίζουμε, προσεχείς
εκδηλώσεις, για να φτάσουμε και στις μεγάλες προσφορές του μήνα.
 

«Rising early is no happiness, drinking early is far better” - Rabelais
 

Οι νέες μας αφίξεις
Στις νέες μας εισόδους συγκαταλέγονται δύο ανερχόμενα ελληνικά οινοποιεία, που κάνουν εξαιρετική δουλειά στην Πελοπόννησο.

Οινοποιείο Μορόπουλος
 

 Mε παραγωγή κάτω από 20.000 φιάλες και δύο συνολικά ετικέτες αποκλειστικά Μοσχοφίλερου, η οικογένεια Μορόπουλου με τον εξαιρετικό οινοποιό Λευτέρη Αναγνώστου στη σύνθεσή της ορίζει την έννοια του boutique οινοποιείου. Εξαιρετική δουλειά στη Μαντινεία, με φανταστικό value for money. Ένα οινοποιείο που οριοθετεί την έννοια της boutique και artisanal προσέγγισης.
Τα κρασιά:

 

Μορόπουλος Μαντινεία Μοσχοφίλερο 2018
Αγοράστε τώρα!


Μορόπουλος Μαντινεία Μοσχοφίλερο Ροζέ 2018
Αγοράστε τώρα!

 

 

Oινοποιείο Παπαγιαννακόπουλος

Μπορεί το όνομα του Πάνου Παπαγιαννακόπουλου να είναι ένας μικρός γλωσσοδέτης, τα κρασιά του όμως είναι ειλικρινή, αυθεντικά και απλά να τα κατανοήσεις. Η πρώτη ύλη προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτόπια της Πελοποννήσου και επικεντρώνεται στην Κυδωνίτσα, στο Μοσχοφίλερο και στο Αγιωργίτικο. Η σχέση ποιότητας - τιμής είναι και εδώ εκπληκτική.
Τα κρασιά:


 

Παπαγιαννακόπουλος Ypsilon Μοσχοφίλερο 2018
Αγοράστε τώρα!


Παπαγιαννακόπουλος Ypsilon Αγιωργίτικο 2018
Αγοράστε τώρα!


Παπαγιαννακόπουλος Κυδωνίτσα 2018
Αγοράστε τώρα!

 

 

Οινοποιείο Πάτοινος

Το οινοποιείο Πάτοινος είναι ένα μοναδικό project ανάπτυξης και επαναφοράς της αμπελοκαλλιέργειας στην Πάτμο, που ξεκίνησε το 2011. Η καλλιέργεια είναι βιοδυναμική, με την πιστοποίηση να βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και στη συνέχεια ακολουθεί ωρίμαση με όλες τις οινολάσπες (gross lees) για 8 μήνες. Η συνολική παραγωγή είναι μόλις 5.000 φιάλες ενώ η προσθήκη θειωδών είναι ελάχιστη. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι πρόκειται για κρασιά που παράγονται όσο γίνεται πιο φυσικά και που, μέχρι στιγμής, μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί μόνο από το νησί.
Τα κρασιά:
 

Πάτοινος Ασύρτικο Orange 2018
Αγοράστε τώρα!


Πάτοινος Ασύρτικο 2018
Αγοράστε τώρα!


 

Οι νέες ετικέτες
 

Δαλαμάρας Καπνιστός 2017 | 13.40€


Χατζηδάκης Σαντορίνη Familia 2018 | 26.90€


Πετρακόπουλος Ρομπόλα Κεφαλληνίας Θυμάρι Πέτρας 2018 | 28.30€


La Tour Melas Nautilus Drink Pink 2018 | 6.90€


Volacus Ροζακί 2018 | 13.90€


Domaine de Kalathas To Kokkinaki 2018 | 31.50€

 

Τα βιβλία
 

Noble Rot - Issue 19
 

Το Noble Rot είναι το "παιδί" του Master of Wine Mark Andrew και του Dan Keeling Louis Roederer, Food & Wine Writer 2017 & 2018. Ο τελευταίος πριν την ενασχόλησή του με τα οινικά δρώμενα ήταν managing director της Island Records και ουσιαστικά αυτός που βρισκόταν πίσω από συγκροτήματα όπως οι Coldplay. 
Mετά από αρκετά τέυχη το Noble Rot συνεχίζει όπως ξεκίνησε, χωρίς την παραμικρή διαφήμιση, σε πολύ προσεγμένη έκδοση τύπου βιβλίο και με καταπληκτικά οινικά και γαστρονομικά θέματα, ανακαλύπτοντας και μιλώντας όχι μόνο για τα κορυφαία κλασικά κρασιά του κόσμου αλλά και για νέες αναδυόμενες περιοχές και ποικιλίες. Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα στο τεύχος 19:
•    O Andrew Jefford γράφει για την απόλαυση των νεαρών κρασιών
•    Ups and Downs για το 2019
•    Κρασιά με οξύτητα
•    Jura wines
•    Συνέντευξη με τη Jancis Robinson
Βρείτε το εδώ

 

Amyndeo Explained – Yiannis Karakasis MW
 


 Ο Γιάννης Καρακάσης MW καινοτομεί για μία ακόμη φορά, παρουσιάζοντας τον πρώτο οδηγό και report για το Αμύνταιο που καλύπτει 32 σελίδες και πάνω από 8.000 λέξεις. Το ηλεκτρονικό βιβλίο μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν εδώ και περιλαμβάνει άρθρα για την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της περιοχής, χάρτες με εδάφη, προφίλ οινοποιείων αλλά και προτεινόμενα κρασιά. Πολλά από αυτά είναι διαθέσιμα στο site μας.

 

Νέα - Εκδηλώσεις

Drink Pink Rosé Wine Extravaganza 2019
 


 

Οι προσφορές
 

Τσιάκκας Ξυνιστέρι
2017 | 11.50€9.80€Τέχνη Οίνου Plano
Μαλαγουζιά 2017 | 11.30€10.00€


Τάτσης Γουμένισσα 2013 | 14.00€11.50€

 

Δείτε όλες μας τις προσφορές εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε