Κτήμα Κούρτη

Αν ο Όλυμπος είναι γνωστός ως η κατοικία των θεών, τα Πιέρια είναι γνωστά ως η πατρίδα των Μουσών. Στη σκιά του Ολύμπου και στις παρυφές των Πιερίων βρίσκεται το Κτήμα Κούρτη, στη Ράχη Πιερίας, 14 χλμ. από την Κατερίνη. Το 1997 φυτέψαμε τα πρώτα 10 στρέμματα και σήμερα η έκταση των αμπελώνων μας ανέρχεται στα 60 στρέμματα με τις ελληνικές ποικιλίες Ασύρτικο, Βιδιανό, Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο και τις διεθνείς Chardonnay, Trebbiano, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, που καλλιεργούνται στο μοναδικό μικροκλίμα της περιοχής, με την φροντίδα όλης της οικογένειας. Η παραγωγή μας αγγίζει τις 15.000 φιάλες. Εδώ και χρόνια στους Αμπελώνες του Κτήματος Κούρτη εφαρμόζουμε βιολογικής μορφής καλλιέργεια και οινοποίηση πιστοποιημένη από την ‘’Green Control ‘’. Στον σύντομο οινοποιητικό μας βίο (2007-2018), κρασιά μας έχουν αποσπάσει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, των Βρυξελών, του Λονδίνου, του Βερολίνου, της Νότιας Κορέας και της Θεσσαλονίκης. Με χαρά θα σας υποδεχθούμε στο οινοποιείο μας για να δείτε από κοντά τον τρόπο που οινοποιούμε τα κρασιά μας , τα οποία φρέσκα ή παλαιωμένα σε δρύινα βαρέλια σας περιμένουν να τα γευτείτε.
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:

Κτήμα Κούρτη Νύχτα 2017

Κρασί με πρασινοκίτρινο χρώμα. Κομψή μύτη που κυριαρχούν αρώματα βερύκοκου, ανθέων χαμομηλιού και κυδωνιού. Με καλοδομημένο στόμα, διακριτική οξύτητα και ελαφριά ορυκτή αίσθηση. Ευχάριστη δροσερή επίγ..

15.10€ 14.50€ Άνευ ΦΠΑ: 11.69€

Κτήμα Κούρτη Ινώ 2016 -15%

Κτήμα Κούρτη Ινώ 2016

Οίνος με χρυσοκίτρινο χρώμα. Εντυπωσιακή μύτη, που κυριαρχούν αρώματα καβουρδισμένων ξηρών καρπών, μελιού, κέδρου και αποξηραμένων φρούτων. Στο στόμα κυριαρχεί η μεταλλικότητα, έντονη λιπαρότητα και μ..

12.60€ 10.70€ Άνευ ΦΠΑ: 8.63€

Ηώς 2017

Οίνος από την οινοποίηση των ερυθρών ποικιλιών Ξινόμαυρο και Syrah. Με ισορροπημένη γεύση, όπου αναδεικνύονται έντονα αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, κεράσι, φράουλα και βατόμουρο. Με μοναδικό όγκο, ..

9.50€ 9.30€ Άνευ ΦΠΑ: 7.50€

Οινόβιον 2015

Βαθύ κόκκινο χρώμα και έντονες ιώδεις ανταύγειες. Φρουτώδης πολύπλοκη μύτη με αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων και μαρμελάδας. Γεμάτο, καλοδομημένο σώμα με υψηλή αλκοόλη, που εξισορροπείται από την τον..

12.00€ 11.50€ Άνευ ΦΠΑ: 9.27€