Πως να αφαιρέσετε την ετικέτα από ένα μπουκάλι κρασί

Posted by Yiannis 22/07/2016 0 Σχόλιο(α) Διάφορα, Μικρά και Χρήσιμα, Εσείς το ξέρατε?, Μας άρεσαν…,

 


Υπάρχει μια σειρά από λόγους που μπορεί κανείς να θέλει να αποθηκεύσει ετικέτες κρασιού. Από το να μας βοηθάνε να θυμόμαστε μπουκάλια που μας άρεσαν ιδιαίτερα, μέχρι τη χρήση τους για να  διακοσμήσουν την πόρτα στο κελάρι μας.

 

Εδώ είναι μερικές μέθοδοι και συμβουλές για την εύκολη και αποτελεσματική αφαίρεση τους.

 

Πρώτον, θυμηθείτε να κρατήσετε το μπουκάλι, είτε είστε σε ένα εστιατόριο είτε στο σπίτι . Αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα μπορεί εύκολα να αγνοηθεί, ειδικά σε ένα εστιατόριο . Να μην ντρέπεσται να ζητήσετε από τον σερβιτόρο να σας φυλάξει το μπουκάλι . Το εστιατόριο θα είναι πιθανώς κολακευμένο (θα μπορούσε μέχρι και να βγάλει την ετικέτα για λογαριασμό σας) .

 

Αποθηκεύστε τα μπουκάλια σε περίοπτη θέση μέχρις ότου να ασοληθείτε μαζί τους. Γιατί σε μια εξέχουσα θέση; Μα γιατί αν τα βάλετε σε ένα υπόγειο θα τα ξεχάσετε.

 

Για να αφαιρέσετε τις ετικέτες, δοκιμάστε πρώτα τη μέθοδο του φούρνου . Βάλτε τα άδεια, χωρίς φελλό, μπουκάλια στο φούρνο και προθερμάνετε στους 180 βαθμούς μέχρι τα μπουκάλια να ζεσταθούν – για 10 περίπου λεπτά. Αφαιρέστε – πολύ προσεκτικά – και οι ετικέτες θα απομακρυνθούν εύκολα από τη γυάλινη επιφάνεια.

 

Βάλτε τις ετικέτες σε κηρόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη για περιτύλιγμα. Να είστε πολύ προσεκτικοί με τις ζεστές φιάλες. Αν η ετικέτα δεν αποκολλάται εύκολα, περιμένετε μέχρι η φιάλη να κρυώσει και δοκιμάστε τη μέθοδο με το ζεστό νερό.

 

Σε αυτή την περίπτωση, γεμίστε τον νεροχύτη της κουζίνας σας με ζεστό νερό. Επίσης πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα, γεμίστε τη με νερό και αφήστε το να βράσει. 

 

Στη συνέχεια, βυθίστε τα άδεια μπουκάλια στο νεροχύτη. Αφού παραμείνουν για λίγη ώρα στο νερό, κάποιες ετικέτες μπορεί ήδη να έχουν βγει και να επιπλέουν. Αν η ετικέτα δεν έχει βγει από μόνη της, ανασηκώστε και αδειάστε το μπουκάλι, τοποθετήστε το σε μια πετσέτα, και προσπαθήστε να βάλετε το νύχι σας κάτω από μια γωνία της ετικέτας. Είναι πολύ πιθανό να βγει αμέσως.

 

Αν η ετικέτα δεν υποχωρήσει, βάλτε αυτό το μπουκάλι – πολύ, πολύ προσεκτικά – στο βραστό νερό. Αυτό συχνά προκαλεί στις επίμονες ετικέτες να παραιτηθούν και να απομακρυνθούν από το γυαλί. Να έχετε ένα μεγάλο κουτάλι ή πιρούνι έτοιμο για να βγάλετε την ετικέτα έξω από το νερό. Όταν αφαιρέστε την ετικέτα, βάλτε την στο κηρόχαρτο ή στην πλαστική μεμβράνη για περιτύλιγμα.

Σχολιάστε