Κρασιά Κτήμα Λαντίδη

Στη καρδιά της Νεμέας, σε ένα απίθανο ανάγλυφο τοπίο, γεμάτο λόφους, δασικές εκτάσεις, βουνοπλαγιές και κοιλάδες απλώνονται τα 100 ιδιόκτητα στρέμματα των αμπελώνων του οικογενειακού οινοποιείου του Κτήματος Λαντίδη. Η ιδιαιτερότητά τους έγκειται στο γεγονός πως τα κλήματα που βρίσκονται φυτεμένα τόσο στην περιοχή του Ασπρόκαμπου όσο και στη Σκοτεινή έχουν ως πρωταγωνιστές τις διεθνείς, κοσμοπολίτικες ποικιλίες Cabernet, Merlot, Chardonnay και Sauvignon, τις οποίες ο εμπνευστής, οινολόγος κι ιδιοκτήτης του Κτήματος, Πάνος Λαντίδης, πιστεύει κι αγαπά. Συγκεκριμένα στα ασβεστοαργιλώδη εδάφη του Ασπρόκαμπου Νεμέας, σε ένα από τα μεγαλύτερα βουνά της περιοχής και σε υψόμετρο 650μ., καλλιεργούνται γύρω στα 40 ιδιόκτητα στρέμματα με Αγιωργίτικο, Cabernet και Merlot. Στην Σκοτεινή, που αν και βρίσκεται στο νομό Αργολίδας απέχει ελάχιστα από τον Ασπρόκαμπο, καλλιεργούνται λευκές ποικιλίες σε 60 στρέμματα σε μια πεδιάδα που βρίσκεται σε ύψος 650μ., με κοκκινοχώματα κι άφθονο νερό. Ωστόσο πρόκειται για έναν διαρκώς αναννεούμενο αμπελώνα, όπου εκτός από Μοσχοφίλερο, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά και Sauvignon προβλέπεται να φυτευτούν κι άλλες ποικιλίες, κυρίως ελληνικές, όπως η Κυδωνίτσα, ο Ροδίτης κι ο Αυγουστιάτης. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν συνήθως, ευνοούν τις λευκές ποικιλίες χαρίζοντάς τους αρωματικό πλούτο και καλές οξύτητες. Το οινοποιείο, που χτίστηκε το 2000 στο Ξερόκαμπο, στη σκιά του Βράχου της Παναγίας, είναι εξοπλισμένο με όλο τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό. Αυτή τη στιγμή η συνολική παραγωγή φτάνει στις 180.000 φιάλες με πρώτο στόχο τις 225.000. Όσο για τις εξαγωγές αγγίζουν περίπου το 60% της συνολικής παραγωγής.

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:

Μικρή Κιβωτός 2017 Λευκός

Μέτριο λεμονοκίτρινο χρώμα και αρώματα ώριμων πυρηνόκαρπων και μπανάνας, με νότες από τζίντζερ και γρασίδι. Υψηλή οξύτητα που δροσίζει, αλλά αρμονικά ισορροπημένη με το πλούσιο σώμα του...

9.40€Άνευ ΦΠΑ: 7.58€

Λαντίδης Ergo Sauvignon Blanc 2019
D '16
Commended (83)

Λαντίδης Ergo Sauvignon Blanc 2019

Χρώμα λεμονί με πράσινες ανταύγειες και έντονα αρώματα καλοκαιρινών και εξωτικών φρούτων όπως αχλάδι, ανανά και ανθούς λεμονιού με νότες φρεσκοκομμένου γρασιδιού. Φρεσκάδα και μέτρια ένταση στο στόμα ..

8.90€Άνευ ΦΠΑ: 7.18€