Καριπίδης - Κτήμα

Ο Παντελής Καριπίδης ήταν αυτός που ανέτρεψε τις κρατούσες απόψεις για τις δυνατότητες του κάμπου της Λάρισας, που όλοι τον χαρακτήριζαν σιτοβολώνα της Ελλάδας, όχι όμως και ικανό για ιδιαίτερες αμπελοκαλλιέργειες, για τις οποίες φημίζονταν η Ραψάνη και ο Τύρναβος. Ο ίδιος όμως πίστευε ότι δυνατά αμπελοτόπια θα μπορούσαν να υπάρξουν παντού, αρκεί να ψάξουμε να τα βρούμε. Η πορεία του από το 1981 μέχρι σήμερα απέδειξε το βάσιμο της πίστης του. Πλέον οι ετικέτες του Κτήματος Παντελή Καριπίδη ταξιδεύουν παντού, με διαβατήριο την κορυφαία ποιότητας μιας οινοπαραγωγής που εντυπωσιάζει. Το οινοποιείο βρίσκεται στα Βούναινα, στο Δήμο Αρχαίου Κραννώνος, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα. Εκεί η οικογένεια Καριπίδη έχει στην κατοχή της 300 στρέμματα αμπελώνων, σε υψόμετρα που κυμαίνονται μεταξύ 200 και 320 μ., και είναι φυτεμένα με Cabernet, Merlot, Syrah, Sangiovese, Nebbiolo, Primitivo, Chardonnay και Sauvignon Blanc. Στο άμεσο μέλλον σκοπεύουν να επενδύσουν και σε δύο ελληνικές ποικιλίες, το Αγιωργίτικο και τη Μαλαγουζιά.

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:

Καριπίδης Merlot Hydria 2015

Βαθύ κόκκινο χρώμα με ιώδεις ανταύγειες και πυκνό αρωματικό μπουκέτο από νότες μαρμελάδας δαμάσκηνου, σταφίδας, βιολέτας, σοκολάτας και βανίλιας. Στο στόμα διακρίνεται για την πυκνότητα της γεύσης, τη..

14.50€ 13.90€ Χωρίς ΦΠΑ: 11.21€

Καριπίδης Fumé 2018

Λαμπερό κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Χαρακτηριστικά ποικιλιακά αρώματα ώριμων φρούτων, πεπόνι, ροδάκινο, κυδώνι, που συνυπάρχουν αρμονικά με βανίλια και πικάντικους χαρακτήρες που προσδίδει η..

14.40€ 13.90€ Χωρίς ΦΠΑ: 11.21€

Καριπίδης Pink Pull 2019

Το ροζέ Καριπίδη ήρθε ανανεωμένο με νέα ετικέτα και ονομασία: Pink Pull. 100% Sangiovese, με ανοιχτό σομόν χρώμα και ασημένιες πινελιές που παραπέμπει στα αντίστοιχα ροζέ Προβηγκίας. Κυδωνόπαστα, φράο..

11.90€ 11.50€ Χωρίς ΦΠΑ: 9.27€

Καριπίδης Sauvignon Blanc 2020

Χρώμα που φωτίζεται από πράσινες και χρυσές ανταύγειες και τονίζεται από φυσαλίδες διοξειδίου. Άρωμα διακριτικό, με ώριμα φρούτα, κυδώνι, λευκό πιπέρι, βανίλια, ξηρούς καρπούς και πράσινο μήλο. Στρογγ..

11.70€ 11.30€ Χωρίς ΦΠΑ: 9.11€

Καριπίδης Fumé 2020

Λαμπερό κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Χαρακτηριστικά ποικιλιακά αρώματα ώριμων φρούτων, πεπόνι, ροδάκινο, κυδώνι, που συνυπάρχουν αρμονικά με βανίλια και πικάντικους χαρακτήρες που προσδίδει η..

14.40€ 13.90€ Χωρίς ΦΠΑ: 11.21€