Χατζημιχάλης - Κτήμα

Το Κτήμα Χατζημιχάλη επέλεξε να υπηρετεί ένα μοναδικό οικοσύστημα. Αυτό διαμορφώνεται στην Οπούντια Λοκρίδα της Στερεάς Ελλάδας, στην Κοιλάδα Αταλάντης που ορίζεται βόρεια από το όρος Κνημίδα, νότια από το όρος Χλωμό, δυτικά από τον Παρνασσό και ανατολικά από τον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο. Το βασικό φυσικό χαρακτηριστικό αυτού του οικοσυστήματος αποτελούν τα δροσερά ρεύματα αέρα που δημιουργούνται από τον Παρνασσό προς τη θάλασσα και το αντίστροφο, χειμώνα-καλοκαίρι. Εκεί αναπτύσσονται οι τέσσερις ενότητες αμπελοτοπίων του Κτήματος Χατζημιχάλη: τα Παλιά Αμπέλια, τα Κάτω Αμπέλια, τα Πάνω Αμπέλια, που ως τοπωνύμια και τόποι αμπελοκαλλιέργειας διατηρούνται εδώ και αιώνες, καθώς και τα Νέα Αμπέλια, αμπελοτόπια που δημιουργήθηκαν εξαρχής από το Κτήμα Χατζημιχάλη. Καθεμιά από τις ενότητες αυτές διακρίνεται σε επιμέρους αμπελοτόπια και αυτά με τη σειρά τους σε διαφορετικά αμπελοτεμάχια, όπου καλλιεργούμε συστηματικά διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιού. Δημιουργήσαμε έτσι ένα σύνθετο όσο και μοναδικό αμπελοοινικό μωσαϊκό, συνολικής έκτασης 2.200 ιδιόκτητων στρεμμάτων. Το έδαφος, το υψόμετρο, η κλίση, ο προσανατολισμός, το μικροκλίμα, η ηλικία και η ποικιλία του αμπελιού συνθέτουν τη μοναδικότητα του κάθε αμπελοτοπίου μας. Εφαρμόζοντας κατάλληλα αυστηρές καλλιεργητικές φροντίδες εξασφαλίζουμε άριστη σταφυλική παραγωγή. Με την εμπειρία μας την αξιοποιούμε ποιοτικά, οινοποιώντας την χωριστά, ανά αμπελοτεμάχιο, με μικροοινοποιήσεις και τη διαπλάθουμε με φροντίδα, συνταιριάζοντας τη σύγχρονη τεχνολογία με την παράδοση. Έτσι, προσφέρουμε κρασί από τα αμπελοτόπια μας, αξιοποιώντας τα είτε μεμονωμένα είτε σε επιλεγμένους συνδυασμούς μεταξύ τους. Και φυσικά, για εμάς, κανένα οικοσύστημα δεν είναι πλήρες αν δε διαφυλάσσει τις τοπικές, πολιτιστικές και κοινωνικές αξίες. Ο σεβασμός σε αυτές ολοκληρώνει το οικοσύστημα και ενισχύει τα φυσικά χαρακτηριστικά του.
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
Χατζημιχάλης Cabernet Sauvignon 2015
RP '09
86

Χατζημιχάλης Cabernet Sauvignon 2015

Βαθυκόκκινο συμπαγές χρώμα. Κομψό μπουκέτο αρωμάτων με κυρίαρχες νότες φραγκοστάφυλου, βατόμουρου, μύρτιλου, μπαχαρικών και αρωματισμένου καπνού. Έξοχος συνδυασμός δύναμης, πολυπλοκότητας και χάρης στ..

15.90€ 15.40€ Χωρίς ΦΠΑ: 12.42€
Χατζημιχάλης Καπνίας 2014
RP '09
89

Χατζημιχάλης Καπνίας 2014

Παχύ πορφυρό χρώμα με ερυθρές ανταύγειες. Καθαρή και ζωηρή μύτη, με μπουκέτο από κόκκινα φρούτα, βανίλια, σανταλόξυλο, κέδρο, φύλλα καπνού, μελάνι, σταφίδα και γλυκά του κουταλιού. Στρογγυλό στόμα με ..

27.30€ 25.90€ Χωρίς ΦΠΑ: 20.89€